Audringi orai tęsiasi: lietaus tebemerkiamas Kaunas prabudo nuklotas nulaužytomis šakomis

  • Teksto dydis:

Naktį lietaus merktas ir stipraus vėjo talžytas Kaunas atsilaikė. Kauno ugniagesių atstovas portalui kauno.diena.lt teigė, kad iškvietimų – nemažai, prilaužytų šakų pilnas visas miestas, tačiau rimtų situacijų išvengta.

„Negaliu nieko sensacingo pasakyti. Naktį buvo apie 40 išvažiavimų, bet tik dėl medžių šakų. Visame mieste. Nuo Vilijampolės iki Karkazų. Tokių įvykių, kad medžiai būtų ant namų nuvirtę, nebuvo“, – teigė Kauno ugniagesių atstovas.

Sekmadienio vakarą dėl nuvirtuvių medžių ant važiuojamosios kelio dalies gelbėtojai skubėjo ir į Kauno miestą, ir į rajoną. Mieste apie 20.30 val. pranešimas iš Veiverių g., po to iš Mosėdžio g.

Ugniagesių suvestinėje nurodoma, kad Rajone vėjas bėdų pridarė Domeikavoje, Užliedžiuose, Vilkijoje, Babtuose. Visais atvejais reaguota, grandininiu pjūklu medžiai supjaustyti ir patraukti į šalikelę.

Visą naktį lijus ir tebelyjant gyventojų pagalbos prašymų dėl apsėmimo nesulaukta. Pranešimų apie gaisrus taip pat nebuvo gauta.

Dėl didelio elektros tinklo sutrikimų skaičiaus neveika interaktyvaus Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) elektros gedimų žemėlapis. Šalyje fiksuojama daugybė atvejų, kai gyventojai liko be elektros.

„Dalyje Lietuvos dėl stipraus vėjo padaugėjo elektros energijos tiekimo sutrikimų, apgailestaujame dėl susidariusios situacijos, sutrikimai yra tvarkomi. Dedame visas pastangas, kad elektros energijos tiekimas būtų atstatytas“, –nurodo ESO.

Siautė visoje šalyje

Lietuvoje nuo sekmadienio vakaro siaučiant stipriam vėjui ir lyjant gausiam lietui, ugniagesiai visoje Lietuvoje apie 400 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių.

Pačių medžių tikriausiai nuvirto kelis kartus daugiau, nes su audros padariniais kovoja ir pranešimus gauna ne vien ugniagesiai, bet ir komunalinės tarnybos, patys gyventojai. Be to, per vieną iškviertimą kartais šalinamos kelios dešimtys audros nuverstų medžių.

Pavyzdžiui, Kelmės rajone, vykdami šalinti ant trijų automobilių užvirtusių medžių, kol atvyko iki įvykio vietos, ugniagesiai pašalino pakeliui į iškvietimo vietą vykstant rastų nuvirtusių dar apie 30 medžių, kad galėtų pravažiuoti.

„Gavo pranešimą, kad Kukečių seniūnijoje, Burbaičių kaime, ant trijų automobilių užvirtę medžiai. Kol iš dislokacijos vietos atvyko į šitą vietą, pašalino tiek medžių“, – Eltai pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė.

Nuvirtę minėti medžiai buvo šalinami kelyje Kelmė-Šiauliai. Atvykus į Žemaitės gatvę nuo trijų automobilių pašalintas didelis medis.

Medžiai krito ne tik ant kelių, bet ir automobilių, pastatų. Pranešimų apie nukentėjusius negauta, Eltą pirmadienio rytą informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Iškvietimai pirmadienio rytą registruojami toliau.

Daugiausia pranešimų gauta iš Alytaus apskrities, Marijampolės, Kauno, Klaipėdos, Tauragės ir Vilniaus apskričių.

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba pranešė, kad sekmadienio vakarą Raseinių rajone, Pagojukų seniūnijoje, Zvėgių kaime, buvo pašalinta dvylika nuvirtusių medžių.

19.41 val. gautas pranešimas, kad kelyje Baisogala-Raseiniai trys ar keturi medžiai nuvirtę ant kelio, galima pravažiuoti tik šalikele. Atvykus pašalinti 12 medžių, gelbėtojams padėjo ir du savanoriai.

Taip pat sekmadienio vakarą,18.55 val., Klaipėdoje, gautas pranešimas, kad Žardininkų gatvėje namo kieme, nuvirto medis. Atvykę ugniagesiai ant 4 automobilių rado nuvirtusį  didelį medį. Medis supjaustytas ir patrauktas nuo automobilių, policijos pareigūnai surinko duomenis apie įvykį.

Tą patį vakarą, 20.58 val., Šiauliuose, Statybininkų ir Baltų gatvių sankirtoje, ties sankryža apsemtoje gatvėje skendo „Citroen“ automobilis, viduje buvo žmogus. Atvykus ugniagesiams, vairuotoja jau buvo išlipusi, automobilis rankomis išstumtas iš balos, Eltai pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė E. Zdanevičienė.

Pranešimų apie išvirtusius medžius gauna ir komunalinės įmonės.

Pavyzdžiui, sostinės savivaldybės įmonė „Grinda“ pirmadienį, iki 6.30 val. Vilniuje užregistruota daugiau nei 70 pranešimų apie išvartas, trukdančias eismui (Geležinio Vilko g. ties Vingio parku, kelias tarp Juodšilių ir Salininkų, Liepkalnio g., Avietyno g., Pagubės g.)

„Grindos ekipažai stengiasi operatyviai šalinti kliūtis eismui, tačiau audrai įsismarkaujant, tikėtina, kad šie darbai gali užtrukti,“ – feisbuke skelbia įmonė.

Dalyje Lietuvos dėl stipraus vėjo padaugėjo elektros energijos tiekimo sutrikimų, apgailestaujame dėl susidariusios situacijos, sutrikimai yra tvarkomi.

Apie trukdymus eismui (išvartas, šakas, užlietas gatves) prašoma pranešti telefonu 1355.

Tuo metu energijos skirstymo operatorius ESO ankstų rytą skelbė, kad dėl stichijos elektros neturi daugiau nei 160 tūkst. vartotojų.

„Dalyje Lietuvos dėl stipraus vėjo padaugėjo elektros energijos tiekimo sutrikimų, apgailestaujame dėl susidariusios situacijos, sutrikimai yra tvarkomi. Dedame visas pastangas, kad elektros energijos tiekimas būtų atstatytas“, – skelbia ESO.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad pirmadienio dieną daugelyje rajonų lietus, Rytų Lietuvoje daug kur smarkus. Kai kur galima perkūnija. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 16–21, kai kur 22–27 m/s. Aukščiausia temperatūra 16–21 laipsniai.

Antradienį daug kur trumpas lietus. Vėjas šiaurės vakarų, 9–14 m/s, naktį vietomis gūsiai 15–18 m/s. Temperatūra naktį 13–18, dieną 20–25 laipsniai šilumos.

Trečiadienio dieną kai kur trumpai palis. Naktį vietomis rūkas. Vėjas vakarinių krypčių, naktį 4–9 m/s, dieną 6–11 m/s. Temperatūra naktį 10–15, pajūryje 16–18, dieną 21–26 laipsniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

profilaktika

profilaktika portretas
kai valstybeje negali nieko daryt be leidimo, tai kuo toliau tuo daugiau tragediju sukels pasikeites oras. Daug kur ir be lietuas ir audros matosi kuria saka reiketu nupjaut kad isvengt nelaimes. Bet paprasciau sulaukt nelaimes nei profilaktiskai ta saka nupjaut

Juokas

Juokas portretas
Žmonės taip nuobodžiai gyvena , kad kiekvieną nukrypimą nuo kasdienybės linkę HIPERBOLIZUOTI IR PAGRAŽINTI ....

jooo

jooo portretas
nakti galvojau kad naikinuvai virs stogo skraido-geras garselis buvo
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių