Ąžuolyno biblioteka dar labiau pasikeis

  • Teksto dydis:

Pasirašyta sutartis dėl Ąžuolyno bibliotekos modernizavimo antrojo etapo projektavimo darbų, antradienį panešė biblioteka.

Sutartis pasirašyta su įmone „Aplan“, anot bibliotekos, per antrąjį atnaujinimo etapą bibliotekoje bus įrengta naujų, išskirtinių erdvių ir pasiūlyta „patrauklių ir aktualių paslaugų visoms kartoms“.

Pirmame aukšte – vaikų ir šeimų centras, jaunimo skaitykla ir restauravimo centras, antrame aukšte – kavinė, mokymų klasė, moderni konferencijų salė.

Trečiame aukšte įsikurs meno ir muzikos skaitykla, mediatekos erdvė, fotostudija, garso įrašų studija, vaizdo kūrybos erdvė.

Ketvirtame aukšte – kaunistikos skaitykla, čia taip pat bus įkurtas, skaitmeninimo centras, senosios knygos muziejus, senųjų ir retų spaudinių skaitykla.

Vyšnia ant torto – įspūdinga terasa ant stogo, tapsianti naujuoju traukos centru ne tik skaitytojams, bet ir visam miestui.

„Bene įstabiausias šio modernizavimo akcentas – vyšnia ant torto – įspūdinga terasa ant stogo, tapsianti naujuoju traukos centru ne tik skaitytojams, bet ir visam miestui. Tai bus erdvė, kurioje Kauno gyventojai galės mėgautis vaizdais į unikalų tarpukario modernizmo Žaliakalnį ir net Senamiestį, dalyvauti kultūros renginiuose po atviru dangumi“, – teigia bibliotekos atstovai.

Kauno apskrities viešosios bibliotekos, pervardytos į Ąžuolyno biblioteką, rekonstrukcija truko dvejus su puse metų, ji duris atvėrė sausį.

1986 m. statytos bibliotekos atnaujinimas iš viso kainavo 17,65 mln. eurų, jis finansuotas ES fondų lėšomis.

Rekonstruojant pastatą atlikti darbai, susiję su paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimu, pastato šiltinimu ir techninės būklės atnaujinimu. Taip pat modernizuotos erdvės, pritaikant jas šiuolaikiniams poreikiams, išsaugant dalį autentiškų elementų ir derinant juos prie modernaus interjero dizaino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuoliai

Dar

Dar  portretas
Na taip, dabar ta biblioteka renovuota.

Skt.

Skt. portretas
Skaičiau, kad šios bibliotekos pastatą 1974 m. suprojektavo talentingas architektas Boleslovas Zabulionis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių