„Du Medu“ skanėstų namai: desertas ypatingam pasimatymui

  • Teksto dydis:

„Lankytojai pasakoja, kad mūsų desertai nukelia į pačias gražiausias gyvenimo akimirkas. Vieniems jie leidžia išgyventi  pirmojo pasimatymo jaudulį, kitiems – prisiminti pirmąjį bučinį“, – sako „Du Medu“ skanėstų namų savininkas Vytautas Račickas. Artėjant Šv. Valentino dienai jis siūlo mylimus žmones pakviesti į nepamirštamą pasimatymą su desertu.

Padėjo įsimylėti

„Netikėtai tapau tarp dviejų žmonių užgimusios simpatijos liudininke, – šypsosi „Du Medu“ pardavimo vadovė Regina Barauskienė. – Vieną lietingą popietę pas mus užsuko simpatiška mergina. Besirenkančią desertą ją užkalbino kavinėje jau ne pirmą kartą lankęsis vaikinas. Išsirinkę desertus, abu sugrįžo prie savo staliukų: mergina atsisėdo prie vitrininio lango, vaikinas – kavinės gale. Netrukus jis priėjo prie merginos ir paklausė, ar galėtų prisėsti šalia. Merginai sutikus, užsimezgė nuoširdus pokalbis. Šiandien jau abu drauge ateina pasimėgauti desertu. Ši istorija mus labai pradžiugino ir parodė, kad įsimylėti nesunku, kai sieja panašūs pomėgiai ir vertybės.“

Įkvėpti kavinėje užgimusios meilės istorijos, „Du Medu“ skanėstų namai kviečia romantiškai nusiteikusius kauniečius į pasimatymą su desertu ne tik per Šv. Valentiną, bet ir kiekvieną dieną – juk meilę artimiesiems reikia rodyti visada.

„Ramiai pasimėgauti kokybišku skanėstu ir pabėgti nuo įtampos gali kiekvienas – juk gardus desertas turi galią puikiai nuteikti visai dienai. Skanėstų namų gardėsiai yra įvairių skonių, be pridėtinio cukraus, jie – tikras energijos užtaisas, – tikina V. Račickas. – Nors geriausiai esame žinomi dėl savo desertų, pas mus galima ir papietauti, ir pavakarieniauti. Patiekalai skirti sveiko ir sąmoningo gyvenimo keliu einantiems žmonėms, gaminami iš šviežių, ekologiškų ingredientų. Lankytojams siūlome subalansuotą, lengvai virškinamą maistą – žuvį, jūros gėrybes ir augalinius patiekalus. Taip pat pas mus galima atsigerti arbatos, pagamintos iš kruopščiai atrinktų ekologiškų arbatžolių lapelių, kavos puodelį pasiūlysime iš aukščiausios rūšies kavos pupelių mišinio, kurį specialiai mums sukūrė tos srities specialistai. Tad niekur kitur tokios kavos negausite!“

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Desertai vertinantiems kokybę

Ilgą laiką Kaune neradus kavinės, kuri viliotų ne tik maisto filosofija, bet ir jaukia aplinka ir aptarnavimu, V. Račickui kilo idėja pačiam atidaryti skanėstų namus, lankytojus vaišinti ekologiškais desertais, suteikti erdvę ramiai ir kokybiškai praleisti laiką.

„Du Medu“ skanėstų namai kviečia romantiškai nusiteikusius kauniečius į pasimatymą su desertu ne tik per Šv. Valentino dieną, bet ir kiekvieną dieną – juk meilę artimiesiems galima rodyti visada.

Vos pravėrę duris „Du Medu“ skanėstų namai greitai subūrė ekologišką maistą ir lėtesnį gyvenimo būdą vertinančią bendruomenę. Suvalgyti ekologiško deserto ar papietauti čia kasdien užsuka kokybę vertinantys kauniečiai ir miesto svečiai.

„Du Medu“ skanėstų namų gaminiai išsiskiria ypatingu dėmesiu žmogaus sveikatai ir gamtai. V. Račickas pasakoja, kad kavinės desertai ir patiekalai gaminami iš ekologiškų žaliavų, juose nerasite jokių cheminių priedų, sintetinių dažiklių. Kalorijų ir maistinių medžiagų kiekis visuose patiekaluose yra idealiai subalansuotas. Tad vėliau nereikia jaudintis dėl nemalonių pojūčių pilve, rūgščių kilimo, apsunkusio skrandžio ar papildomų kilogramų.

Didelis dėmesys skiriamas ne tik skanėstų namų gaminiams, bet ir kavinės atmosferai. Nuolatinio skubėjimo ir greito tempo apimtoje kasdienybėje „Du Medu“ skanėstų namai tampa tikra atokvėpio vieta.

„Norėjosi, kad čia būtų galima atsipalaiduoti, ramiai praleisti laiką su mylimais žmonėmis ir pasimėgauti kokybišku maistu. Tad mūsų kavinė išsiskiria savo ramybe – čia neišgirsite taurių ar bokalų skambėjimo, garsių šnekų. Įtampa, stresas ir triukšmas pasilieka kitoje durų pusėje“, – sako pašnekovas.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Lėto maisto filosofija

Savo įkurtuose skanėstų namuose V. Račickas taiko lėto gyvenimo filosofiją. Jis pastebi, kad šiandien taip skubame, kad nebeturime laiko pasirinkti kokybiško maisto ir ramiai pavalgyti. Kavinėje visi desertai ir patiekalai yra gaminami iš ekologiškai užaugintų produktų, tausojančių žmogaus sveikatą ir gamtą, – tuo jie skiriasi nuo įprastų pramonės produktų.

Pašnekovas pastebi, kad masinėje maisto pramonėje naudojamos medžiagos ir technologijos neigiamai paveikia pačią maisto produktų struktūrą, o siekiant gaminti kuo greičiau, lengviau ir pigiau, naudojama gausybė saldiklių, dažiklių, sintetinių medžiagų, kvapų.

Deja, žmogaus skonio receptorius ne taip jau sudėtinga apgauti naujausiomis technologijomis, nors suvalgius gražiai išpuošto ir maisto priedais gardinto deserto po kurio laiko jaučiamas nuovargis, mieguistumas, žmogus apsunksta. Be to, cheminės medžiagos maiste prisideda prie alerginių, onkologinių ir lėtinių ligų vystymosi. Tačiau kokybiškas maistas neleidžia apsunkti, suvartotas kalorijas organizmas lengvai paverčia energija ir jos nevirsta papildomais kilogramais.

Kokybiško maisto paslaptys

Pasak V. Račicko, išskirtinių „Du Medu“ skanėstų namų desertų ir patiekalų paslaptis yra ne tik ekologiškos ir kokybiškos žaliavos, ne mažiau svarbiais aspektais tampa maisto gaminimo technologija, patiekalus ruošiančio žmogaus meistriškumas ir jaučiama emocija.

„Jei maistui bus naudojamos ekologiškos žaliavos, bet jas sugadinsi perkepdamas, išdžiovindamas ar užšaldydamas, skanu nebus. Todėl daug dėmesio skiriame maisto paruošimo technologijai, naudojame tik šviežius ingredientus. Ypač svarbus ir virtuvės šefo profesionalumas. Mūsų šefas Žygimantas kavinės virtuvėje naudojamus kokybiškus ingredientus geba itin meistriškai suderinti nuostabaus skonio patiekaluose“, – pasakoja V. Račickas.

„Du Medu“ skanėstų namų filosofija skatina ne persivalgyti, o suvalgyti tik tiek, kiek reikia. Todėl, pašnekovo teigimu, maistinių medžiagų kiekis patiekalų porcijose yra subalansuotas – nėra perteklinių riebalų ar angliavandenių. Pavalgęs žmogus jaučiasi sotus, bet neapsunkęs, o suvartotos kalorijos nesikaupia kūne.

Šalia Istorinės Prezidentūros įsikūrusią kavinę lankytojai pamėgo dėl kokybiško meniu. „Čia rasite įvairių spalvų ir skonių tortų ir kitokių gardėsių, salotų – kaskart vis kitokios, išraiškingo skonio sočios sriubos dubenėlį, žuvies ar jūros gėrybių šedevrą, ekologiškos kavos puodelį, gaivų vaisių kokteilį, kuris svaigins be lašo alkoholio. Taip pat – ramią atmosferą, kurioje galima skirti laiką sau ir mylimiems žmonėms. Mūsų vertybės ir filosofija yra šiek tiek kitokios, todėl apsilankyti kviečiame visus, kurie nori pailsėti nuo triukšmo ir nuolatinio skubėjimo ir pasimėgauti desertu“, – šypsosi V. Račickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rata

Rata portretas
Pensininkai ten tik sėdi kai praeini, prie mirties ta kavine manau ir kai jau antras straipnis tai nieko gero:) duona perkam du medu, visa kita nei skanu nei pigu,

tingėjau skaityti

tingėjau skaityti portretas
permečiau akimis, bet kur tas stebuklas yra, taip ir neparašė.

Tanto

Tanto  portretas
Adresa ,man konkreciai ,kodel as turiu ieskot ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių