Po neapgalvotų sprendimų pasitaisė: dviračių take įrengtas suolelis pagaliau patrauktas

  • Teksto dydis:

Vasarą daugybė žmonių laisvalaikį leidžia ant dviračių. Dviračių takai driekiasi ilgus kilometrus, neaplenkdami ir itin vaizdingų vietų. Tačiau vis dar pasitaiko neapgalvotų sprendimų.

„Brastos g. šalia ofisų biuro. Sakykit, ar tai tik man atrodo nenormalu, kad autobusų sustojimas su suoliuku įrengiamas ant dviračių tako? Šalia prie gatvės, kaip ir priklauso, eina pėsčiųjų takas. P.S. toliau už 300 m toks pat sustojimas ant dviračių tako“, – toks pastebėjimas išsakytas feisbuko grupėje „Kauno dviračių takai“.

Komentaruose dviračių entuziastai citavo taisykles, kad „į dviračių takus neturi išsikišti objektai, galintys tapti kliūtimi dviratininkams, pėstiesiems ar žmonėms su negalia. Takuose įrengti objektai (apšvietimo atramos, kelio ženklai ir pan.) turi būti ne žemiau kaip 2,50 m virš tako paviršiaus ir ne arčiau kaip 0,50 m nuo tako krašto. Dviračių tako gabarite negali būti tvirtų (standžių) kliūčių: pastatų, aptvarų, sienų, eismo iškabų, medžių ir pan.“.

Vienas internautų pridūrė, kad Technikumo gatvėje tokia pati situacija yra jau dešimtmetį.

Savivaldybei užklausą dėl komentaro išsiuntėme dar praėjusią savaitę. Kol buvo ruošiamas atsakymas, suskubta suolelį perkelti.

„Suolelis jau perkeltas. Dėkojame kauniečiams už pastabumą“, – komentare, atsiųstame antradienio rytą, teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Taip pat atkreiptas dėmesys ir į nuotraukoje matomus ne vietoje priparkuotus automobilius. Ten – stotelės vieta.

„Vairuotojai, neatsakingai paliekantys savo transporto priemones neleistinose vietose, gali sulaukti Viešosios tvarkos skyriaus specialistų dėmesio“, – perspėja M. Matusevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
o kur užuovėja ? ai čia juk krysa kauno meras su taryba

Sklypukaz

Sklypukaz portretas
Krabaz tvarkosi ane

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Žurnaliūga, neskiri dviračio tako , nuo pėsąčiūjų šaligatvio , SUOLELIS STOVI ANT PĖSČIŪJŲ ŠALIGATVIO..
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių