Festivaliui ruošėsi žalodami medžius: nuėjom pažiūrėt, o Dieve Dieve, vos nenualpom

Šiandien Kauno technologijos universiteto (KTU) miestelyje prasidėjo „13.7 Šviesų festivalis“, kuris tęsis visą savaitę ir bus nemokamas.

Ši studentų išradingumą skatinanti ir nykius rudens vakarus miestiečiams praskaidrinsianti iniciatyva – be abejonės sveikintina, bet ketvirtadienį vykę paruošiamieji darbai ne vienam praeiviui sukėlė nemalonių jausmų.

Į redakciją kreipėsi kaunietis, pasidalijęs nuotraukomis, kuriose užfiksuota, kad įranga tvirtinama net ir prie liaunų medelių. „Gelbėkit!!! Nuėjom pažiūrėt, o Dieve Dieve, vos nenualpom. Pažiūrėkit, kaip jie medžius sugręžiojo! Šitas medelis vos kelių cm skersmens ir kiaurai keliose vietose pergręžtas!!!“ – situacija piktinosi skaitytojas.

Skaitytojo nuotr.

Jis bandė atkreipti įrangą tvirtinusių asmenų dėmesį, kad taip daryti nedera, bet nieko nepešė.

„Bandėme aiškinti, kad taip negalima, tai mus šunimi užsiundė ir išvarė iš teritorijos“, – kuo baigėsi akistata, pasakojo neabejingas žmogus ir pridūrė, kad nedidukai medeliai dėl tokių sužalojimų žiemos gali ir neišgyventi. „Dar neaišku, kaip jie lups atgal tuos medvaržčius“, – svarstė kaunietis.

Jis nesitikėjo, kad taip galėtų elgtis KTU atstovai. Mokslo įstaigos, beje, kurios šiųmetinis šūkis „Už kiekvienos technologijos – žmogus“, veiksmai visiškai nedera su tokiais veiksmais aplinkos atžvilgiu.

Bandėme aiškinti, kad taip negalima, tai mus šunimi užsiundė ir išvarė iš teritorijos.

„Kauno diena“ kreipėsi į KTU atstovus. Universiteto atstovas žiniasklaidai Mantas Lapinskas teigė, kad medžius žalojantys veiksmai buvo nutraukti, žala bus atitaisyta.

„Norime padėkoti akylam skaitytojui už šią informaciją. Festivalį organizuoja mūsų studentai ir, patikrinus medžius, įtarimai pasitvirtino – jie tikrai panaudojo kelis medžius tvirtinti. Tvirtinimai nedelsiant bus pašalinti iš medžių, o mūsų specialistai pasirūpins šiems medžiams padarytos žalos atkūrimu. Atsiprašome už šį nesusipratimą – atidžiau prižiūrėsime studentų veiklas šio festivalio metu“, – komentavo M.Lapinskas.

Organizatoriai anonsuoja, kad vakarais verta užsukti į KTU miestelį pasigėrėti studentų išmone ir technologinėmis galimybėmis – sušvis pastatai, akį trauks ir kitos interaktyvios šviesos instaliacijos.

Skaitytojo nuotr.

Universiteto pranešime teigiama, kad bus įrengtos aštuonios interaktyvios šviesos instaliacijos, o renginio lankytojai turės galimybę sukurti dar 100 atskirų šviečiančių elementų, susijungiančių į paskutinę festivalio instaliaciją. Festivalio metu vyks kūrybinės dirbtuvės, koncertai.

KTU studentų miestelyje išsidėsčiusiomis šviesos instaliacijomis ir vizualizacija, apšviesiančia KTU X rūmus, Studentų g. 48A pastatą, dalyviai grožėtis galės kiekvieną festivalio vakarą nuo 19 val. Festivalis vyks iki spalio 1-osios.

Pasak pranešimo, iš projekto į šventę išaugusi idėja brandinta KTU studentų organizacijos „Kartočiau“ ir alumnų, o prie jos įgyvendinimo prisidėjo lietuviškos ir tarptautinės kompanijos.


Šiame straipsnyje: KTUšviesų festivalismedžiaižalojami medžiaipasipiktinoskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

,,studentai,,

,,studentai,, portretas
Kokie jie studentai-mankurtai-sugeba tik dulkintis ir alu pliurpti.visame pasaulyje studentyja yra aktyviausia visuomenės dalis,progreso stumoklis,tik ne Lt,ir kitose buv.CCCp dalyse.

žių, čia reiškiasi visiški daunai

žių, čia reiškiasi visiški daunai portretas
savo sodo, savo miško neturintys. Ir bezda apie žalą medžiams. Medį sunaikinti reikia ne skylę išgręžti o žievę ratuku nulupti. Jei žievės liks nors delno pločio tiltas, medis dar ilgai gyvens. Sulą leisti gręžiu dvi dvacatkines skyles. Nes turiu tokių kaiščių kai nustos bėgti. Per nežinia kiek metų nė vienas bežas nenudžiūvo.Skylės sėkmingai užgyja.

šlykštukai ktu

šlykštukai ktu portretas
Begalvės beširdės kiaulės.
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių