Gėdina dėl neatsakingumo: kažkas Šančiuose paliko atviros ugnies laužą

  • Teksto dydis:

Prie Nemuno uždegti laužą gali būti visai romantiška, tačiau, jei laužas paliekamas, kyla gaisrų pavojus. Kauniečiai gėdina tuos asmenis, kurie visai šalia medžių paliko liepsnoti ugnį, o patys pavakaroję išėjo savais keliais.

„Žemuosiuose Šančiuose, prie Nemuno, buvo palikta atvira ugnis. Ji laužavietėje degė visai šalia medžio. Ugnį užgesinome, bet labai keista, kad taip žmonės paliko ugnį visai prie pat gyvenvietes ir dar kur daug medžių“, – žmonių neatsakingu elgesiu stebėjosi Diana.

Moteris tikino, kad ugnį užgesino, įsitikino, kad ji daugiau neįsiplieks, o tik tada paliko laužavietę. Ji viliasi, kad žmonės susimąstys, kad ugnis gali išplisti akimirksniu ir paskui save pasiglemžti dalį gamtos, o gal net ir vietinių gyventojų turtą. Todėl Diana vylėsi, kad atvirą ugnį palikę asmenys kitą kartą bus atsakingesni.

 

 

Skaitytojos vaizdo įrašas

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas skelbia, kad per aštuonis šių metų mėnesius Lietuvoje kilo 5883 gaisrai. Pernai per tą patį laikotarpį buvo kilę 6377 gaisrai. Daugiausia gaisrų kilo atvirosiose teritorijose – 1,9 tūkst., t. y. 32,3 proc. visų gaisrų, išdeginusių daugiau kaip 600 ha atvirųjų teritorijų. Didžiausią dalį gaisrų, kilusių atvirosiose teritorijose, sudaro nenušienautose pievose kilę gaisrai. Pagrindine gaisrų priežastimi išlieka neatsargus žmonių elgesys.


Šiame straipsnyje: paliktas laužasdegantis laužasŠančiaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šančių bendruomenė buvo susirinkusi...

toki

toki portretas
kiaura staripsni spausdina .Jai su galva negerai

O tai nuotraukoje

O tai nuotraukoje  portretas
pastebėjai ,kad laužavietė 20-30 cm nuo medžio? Ar tai normalu?Rašot savo sušiktus komentarus ir burnojat prieš pilietišką ir rūpestingą moterį ,asilai ,net neperskaitę straipsnio .
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių