- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Prieš pat gražiausią pavasario šventę – šv. Velykas – į Kauno „Akropolį“ grįžta maisto ir gėrimų mugė „Kaunas FOOD“. Kovo 29–30 dienomis vyksiančioje mugėje bus galima apžiūrėti, paragauti ir įsigyti nedidelių šeimos ūkių ar verslų siūlomų maisto produktų, gėrimų, taip pat rankų darbo keramikos gaminių bei tekstilės šventiniam stalui.
Kviečia šventei ruoštis kartu
Kovo 29–30 dienomis Kauno „Akropolio“ antrame aukšte, Griunvaldo alėjoje, vyksiančioje maisto ir gėrimų mugėje susiburs tie, kurie gamina ir lankytojams siūlo išskirtinių, gurmaniškų, pačių rankomis užaugintų ar pagamintų produktų – ir tų, kuriuos jų lankytojai jau išbandė, ir tų, kuriuos mugėje pamatys pirmą kartą.
„Artėjant Velykoms Kauno „Akropolio“ lankytojai ima daugiau dėmesio skirti namams, ieško unikalių akcentų šventiniam stalui, naujų skonių, kuriais galėtų pradžiuginti savo artimiausius žmones. Tad siūlome jiems išskirtinį asortimentą iš nedidelių šeimos ūkių, vietos gamintojų ir kūrėjų – taip suteikiame galimybę ne tik praturtinti savo šventinį stalą, bet ir prisidėti prie Lietuvos smulkiųjų verslų palaikymo ir stiprinimo“, – sako Brigita Kuodytė, Kauno „Akropolio“ valdytoja.
Pasak renginį organizuojančios bendrovės „Festivus“ marketingo vadovės Živilės Kurienytės, savaitgalį prieš šv. Velykas daugelis prekybos centre dairosi gardžių vaišių, spalvingų dekoracijų šventiniam stalui, tad mugėje „Kaunas FOOD“ susibūrė gamintojai ir kūrėjai, siūlantys unikalių maisto gaminių, ryškių skonių ir spalvų. Velykiniam stalui mugėje bus galima įsigyti tiek tradicinių pirkinių: vytintų mėsos gaminių, juodos duonos, brandintų sūrių, tiek gurmaniškų – įvairių grybų, kanapių produktų ir rankų darbo desertų. Stalui papuošti kūrėjai kvies įsigyti jų rankų darbo keramikos, aromatinių sojų vaško žvakių ar kitų spalvingų, pavasariškų dekoro detalių.
Kovo 29–30 dienomis vyksiančioje mugėje bus galima paragauti ir įsigyti nedidelių šeimos ūkių ar verslų siūlomos produkcijos. Organizatorių nuotr.
Proga padėkoti pirkėjams
Mugėje dalyvausianti nedidelio šeimos ūkio „Piliakalnio ritualai“ šeimininkė Agnė Prokofjevaitė neabejoja: Velykos – svarbi pavasario šventė, buvimo su šeima laikas, kuomet kartu norisi mėgautis tuo, kas pamėgta, pažįstama ir sava. Tad medus, ūkyje užaugintų uogų uogienės, svarainių sirupai ir cukatai, liofilizuoti skanėstai, taip pat prieskoninė druska su liofilizuotų bazilikų lapeliais, aštriaisiais pipirais, vaistažolių arbatos keliauja ant šventinio stalo ar į dovanų krepšelius artimiesiems. Mugėje bus galima įsigyti ir margučių marginimo vašku rinkinių – kartu su šeima pasirūpinti svarbiausiais šventės simboliais.
„Ruošdami užsakymus, gautus interneto parduotuvėje, pasidžiaugiame, jog klientai mumis pasitiki, mus renkasi, bet tuomet nematome tų žmonių, jų veidų, nežinome jų istorijų. Mugė – vieta, kur gali pamatyti klientų emocijas. Apsilankiusieji domisi mūsų ūkiu, jo istorija, ką ūkyje auginame. Būti arčiau žmonių, suprasti, ką jie vertina, kas jiems svarbu, pajausti ryšį su jais, padėkoti asmeniškai: mugė – nuostabi proga tą padaryti“, – kalbėjo A. Prokofjevaitė.
Supažindins su sveika mityba
Dar vieni mugės dalyviai – nedidelės įmonės „Omega.LT“, Priekulėje gaminančios traškučius iš linų sėmenų, atstovai. Šį produktą mugėje pristatysiančios mažosios bendrijos (MB) direktorius Gordej Sebastjanovič pasakojo, jog jų gaminamas užkandis – sveika alternatyva įprastiems traškučiams: be konservantų, kenksmingų priedų, tad puikiai tinkantis ir mažiausiems. Dalyvavimas mugėje jiems – puiki proga visiems besidomintiems papasakoti apie savo gaminį, pakviesti įsigyti šventiniam stalui.
Velykiniam stalui mugėje bus galima įsigyti tradicinių ir gurmaniškų pirkinių. Organizatorių nuotr.
Fermentuotus gėrimus jau ne pirmą kartą maisto ir gėrimų mugėje Kauno „Akropolyje“ pristatys ir MB „Zoeprobio“. Kaip pasakojo jos vadovas Modestas Ežerskis, mugės lankytojus kvies daugiau sužinoti ir išbandyti ryžių ir grikių, avižų, medaus gėrimų koncentratų. Pastarieji – lankytojų mėgstamiausi. Pasak M. Ežerskio, pirkėjai domisi fermentuotų gėrimų savybėmis, ieško įsigyti, išbando juos, todėl klientų ratas nuolat auga. Kadangi nemažai laiko skiria edukacijai, mugė, pašnekovo žodžiais, laikas – skirtas pabendrauti su klientais, paaiškinti, kuo fermentuoti gėrimai vertingi bei kaip juos vartoti, kad nauda būtų didžiausia.
Karšto ir šalto rūkymo bei vytintų žvėrienos gaminių mugės lankytojams pasiūlys MB „Hunter Strike“. Kaip pasakojo jos įkūrėjas Karolis Pačėsas, maisto ir gėrimų mugė – galimybė dideliam lankytojų, besidominčių naujovėmis, ieškantiems išskirtinių produktų šventėms, ratui pristatyti kokybiškus gaminius iš žvėrienos ir pakviesti patiems paragauti.
„Kaunas FOOD“ mugė vyks kovo 29–30 dienomis, nuo 10 iki 21 val. Kauno „Akropolio“, antrame aukšte, Griunvaldo alėjoje. Renginys – nemokamas.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
VšĮ „Kauno teniso mokykla“ įgyvendina projektą1
VšĮ „Kauno teniso mokykla“ įgyvendina bendrai finansuojamą valstybės biudžeto lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, projektą &bdquo...
-
Ypatinga istorija: tėtis savo trimečiui sūnui padovanojo inkstą5
Kauno klinikose neeilinė sėkmės istorija – trimetis pacientas Matas sulaukė donorinio inksto, organo donoru tapo jo tėtis Edgaras. „Matukas tapo pirmuoju pacientu tiek Kauno klinikose, tiek Lietuvoje, kuriam esant tokio amžiaus inkstas buvo p...
-
Viena Kauno viešojo transporto stotelė pakeitė pavadinimą: kviečia pasinerti į Kalėdas15
Vienybės aikštėje įžiebus pagrindinę Kauno eglę, kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami prisijaukinti šventinę nuotaiką. Kalėdinė eglė, mieste iškabintos dekoracijos eglučių alėjos – tik dalis šventinių staig...
-
Kas teršia Botanikos sodą?3
Kauniečiai susirūpino Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Botanikos sodo tvenkinyje esančia gorilos skulptūra, nuo kurios esą byra putplasčio gabalai, kurių gali priėsti ir gyvūnai. ...
-
LSMU Kauno ligoninė pradeda statyti Skubios pagalbos ir reanimacijos skyrių48
LSMU Kauno ligoninė gyvena atidarymo ir statybų nuotaikomis. Artimiausiu metu pradės veikti naujas Ortopedijos traumatologijos skyrius. Už jo prasideda naujojo korpuso statybos. Čia įsikurs modernus Skubios pagalbos ir reanimacijos skyrius. ...
-
J. Šmidtienė kviečia užsukti eglišakių: mielai pasidalintume su miestiečiais9
Kas nesulaukiate miškininkų akcijos, kai šie į miestą prieš Kalėdas atveža daugybę eglišakių, suskubkite jau šiandien į Senamiestį. ...
-
Kodėl stringa atliekų perdirbimas?5
Europos Komisija (EK) prieš Lietuvą pradėjo pažeidimo nagrinėjimo procedūrą, nes mūsų valstybė nepasiekė Atliekų pagrindų direktyvoje 2020 m. numatyto įsipareigojimo parengti pakartotinai naudoti ir perdirbti 50 proc. popieriaus, metalo, pl...
-
Savivaldybė ir ESO labiau derins veiksmus2
Kauno rajono savivaldybėje apsilankę AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) atstovai su meru Valerijumi Makūnu ir kitais komandos nariais aptarė planus dėl naujų elektros linijų tiesimo, senų pašalinimo, elektromobilių įkrovos ...
-
Kauno rajonas kviečia į kalėdinį nuotykį1
Besibaigiant lapkričiui įjungęs šventinį režimą, gruodį Kauno rajonas kviečia pasitikti drauge, savo įspūdžių krepšelį papildyti eglių girliandų blizgesiu, skambiomis melodijomis ir smagiais žaidimais. ...
-
Lietuvos mokslininkai atrado medžiagą, galinčią sukelti revoliuciją medicinoje10
Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai kartu su medikais atrado būdą, kaip susintetinti augalinę medžiagą, ant kurios sėkmingai užauginami organai, kurie vėliau gali būti transplantuoti žmogui. Ta pati medžiaga gali būti pritaikoma ir ...