Ilgakiemyje praskriejo daikturgis „Uodas“: su savo daiktais suvažiavo ir kauniečiai

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 7 d. pirmą kartą Ilgakiemio istorijoje surengtas kaimynų daikturgis "Uodas". Tą dieną su savo daiktais suvažiavo ne tik aplinkinių kaimų gyventojai, bet ir kauniečiai.

"Uodas" planuotas po atviru dangumi, tačiau lietus visus suginė po stogu. Nepaisant to, pasak daiktaturgio organizatorės, Ilgakiemio laisvalaikio salės renginių organizatorės Vilmos Garlinskienės, renginys pasiteisino.

"Per porą valandų padovanojau ir pardaviau kelias dešimtis daiktų, kurie man tikrai nebuvo reikalingi, o kitam gal suteikė džiaugsmo ar palengvins buitį", – sakė daikturgio dalyvė Vida.

Daikturgyje buvo visko: rankomis megztų drabužių, avalynės, buitinės technikos, bižuterijos, knygų, meno kūrinių, tarp jų – ir vienetinių: rankomis iš medžiagos, betono ir gipso gaminamų gėlių vazonų.

Vazonus ne vienus metus kurianti Ilgakiemio gyventoja Onutė šypsojosi: "Kai žmonės paklausia, iš ko gaminu vazonus, nepatiki, kad grakščią formą pavyksta išgauti būtent iš tokių medžiagų."

Užsuko čia ir kolekcininkų, vienas jų tikino, kad daikturgis patraukė dėmesį, nes ieško su Lietuvos aviacijos istorija susijusių knygų, nuotraukų. Ir sėkmė atvykėliui nusišypsojo – jis nusipirko knygą apie Lietuvos lakūnus.

Trio: ypatingą atmosferą sukūrė sumanus amatininkas žydelis, čigonė ir muzikantas. / Seniūnijos nuotr.

Daikturgyje netrūko malonių pašnekesių, išmainytų, padovanotų ar parduotų daiktų. Parduoti ar išmainyti aukcione buvę meno kūriniai, tapyti ir iš gyvų gėlių kurti paveikslai.

O koks turgus be gyvos muzikos ar burnoje tirpstančių bulvinių blynų! Taigi, vaišintasi ir jais, o nuotaiką kėlė Jokūbo Goscevičiaus bandonija atliekami kūriniai. Liūdėti dalyviams ir lankytojams neleido ir sumanaus amatininko žydelio gudrybės – jis sugebėjo įsigyti daiktų už antikvarinius 1809–1928 m. pinigus.

"Gal jam ir nebūtų pavykę taip sumaniai apsipirkti, jei ne paslaptingoji čigonėlė, kuri mesdama kortas padėjo priimti sprendimus. O dalyviai labai džiaugėsi už daiktus gautais, nors jau ir nenaudojamais, bet istoriniais pinigais", – pasakojo V.Garlinskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas  portretas
Nu žiauriai geras renginys, buvau blynus valgiau ir daigtų radau, kaip patiko

Antanas

Antanas  portretas
Koks fainas renginukas buvo, ačiū sumanytojams , dešimt balų tęskite.

Adelė

Adelė portretas
Organizatoriai minėjo, kad tęs tradiciją, jums siūlau sekti naujienas FB Ilgakiemio laisvalaikio salė, FB ilgakiemis, FB Garliavos Apylinkių bendruomenės.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių