Įnešti šviesos į kito žmogaus ir valstybės gyvenimą (Metų kaunietės rinkimai)

  • Teksto dydis:

Svarbiausia – atrasti veiklą, kuria tikėtum, kuri patinka, kuri pakyli, kuri pastūmi atrasti ir panaudoti visą savo potencialą.

08. Kristina MEIDĖ – vadovauja Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijai, vienijančiai daugiau kaip 15 tūkst. savanorių, kurie į pagalbą valstybei ir visuomenei stoja ne tik didelių krizių metu, bet ir nenuilstamai teikia humanitarinę pagalbą kiekvienam, susiduriančiam su didesnėmis ar mažesnėmis nelaimėmis.

Lietuvos Raudonasis Kryžius kasdien rūpinasi vienišais senjorais, neįgaliais žmonėmis, telkia jaunimą prisidėti prie tvarumo ir humanitarinių principų ugdymo, moko pirmosios pagalbos, teikia humanitarinę pagalbą karo pabėgėliams ir migrantams.

„Likimui esu dėkinga už labai daug ką – sveikatą, nuostabius vaikus, mylimą žmogų, stogą virš galvos, gerus žmones aplinkui, savo kelio suradimą ir dar labai daug visko galėčiau vardyti. Kai esi dėkingas už tiek daug dalykų, labai norisi grąžinti visatai nors dalelę to, ką gavai“, – pokalbį pradėjo Metų kaunietės rinkimų dalyvė K. Meidė.

Vienai sėkmingiausių verslo profesionalių Lietuvoje, per savo karjerą vadovavusiai didžiausioms Lietuvos įmonėms, savanorystė – pati geriausia forma padėkoti likimui. Padėti tiems, kuriems labiausiai reikia pagalbos.

Šį padėkos visatai būdą Kristina atrado netikėtai, bet ją taip įtraukė ir įsuko į vis naujas formas, kad galiausiai tam skiria itin daug savo laiko.

„Taip kelias atvedė į Lietuvos Raudonąjį Kryžių. Įkvėpti padėti krizėje – tokia organizacijos misija! Nuoširdžiai ja tikėdami, su didžiuliu būriu pilietiškų žmonių atėjome į pagalbą ligoninėms ir slaugos namams pandemijos įkarštyje, pusmetį dirbome vakcinacijos centruose visoje Lietuvoje, padėjome valstybei pasirūpinti daugiau nei 70 tūkst. bėgančių nuo karo ukrainiečių“, – vardijo Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos generalinė sekretorė.

Kaunas – tai miestas, turintis charakterį, stuburą ir jėgą. Didžiuojuosi, kad šis miestas mane užaugino!

Be viso to, Lietuvos Raudonasis Kryžius reguliariai padeda patekusiems į bėdą Lietuvos žmonėms: vienišiems senoliams, su negalia susidūrusioms šeimoms, į bėdą patekusiems žmonėms.

„Turime ir iššūkių. Norime būti dar stipresniu ramsčiu savo valstybei – pasirengti ateiti į pagalbą didelių ir mažesnių nelaimių metu. Norime, kad visos šeimos ir asmenys, susidūrę su nelaime, pas mus rastų paramą. Mums reikia lėšų būti pasirengusiems, apmokytiems ir greitiems“, – vardijo K. Meidė.

Savanorystę atrado, tačiau noras siekti daugiau, noras padėti kitiems, kaip ir meilė gimtajam Kaunui, visada buvo jos širdyje.

„Kaunas – tai miestas, turintis charakterį, stuburą ir jėgą. Didžiuojuosi, kad šis miestas mane užaugino!“ – emocijų neslėpė kaunietė.

18. Vaida TROFIMIŠINIENĖ – Kauno rajono Raudondvario gimnazijos direktorė, burianti kolektyvą ir kurianti gimnazijoje atmosferą, kuri neabejotinai prisideda prie to, kad gimnazijos atstovai savo įvairiais pasiekimais garsėja ne tik Kauno rajone. Tai vadovė, mylima mokinių, gerbiama pedagogų ir visos bendruomenės, aktyvi visuomenininkė.

Didžiausi V. Trofimišinienės autoritetai – jos tėvai. Abu buvo mokytojai, dirbo Raudondvaryje. „Augdama septynių vaikų šeimoje išmokau ne tik dalytis, padėti, užjausti, dirbti, bet ir mylėti. Mačiau, kaip pavyzdžiu auklėjami vaikai, kaip bendraujama, siekiama įnešti gėrio ir šviesos į kiekvieno žmogaus gyvenimą“, – į prisiminimus leidosi mokyklos vadovė.

Šių pareigų ji ėmėsi, nes myli savo darbą, mėgsta ir moka bendrauti tiek su vaikais, tiek su suaugusiaisiais. Lyderė nuo vaikystės, visuomet mėgo iššūkius, komandinę veiklą, nuolatinę kaitą.

„Patyrusi profesinę sėkmę, siekiau kurti aplink save savitą pedagoginę aplinką, burti žmones, kuriems naujovės, švietėjiškos idėjos artimos ir suprantamos“, – pasakojo V. Trofimišinienė.

Dirbdama mokytoja, direktoriaus pavaduotoja, vis labiau gilinosi į švietimo vadybos sritį ir laimėjo konkursą Lapių pagrindinės mokyklos direktoriaus pareigoms. „Ten laukė iššūkis – naujos mokyklos statyba. Būrėme pedagogų kolektyvą ir mokyklos bendruomenę, kūrėme mokymosi aplinką, ugdymo turinį. Labai norėjau sukurti savitą mokyklą, kurioje geras mikroklimatas būtų svarbiausias veiksnys. Pasisekė“, – tęsė pašnekovė.

Reikia būti pasiruošusiam dirbti žmonėms 24 valandas per parą ir septynias dienas per savaitę. Tai labai įdomus ir prasmingas darbas.

Prieš šešerius metus Vaida laimėjo konkursą į Raudondvario gimnazijos direktoriaus pareigas. Taip grįžo dirbti į savo gimtąją mokyklą.

„Man įdomiausia vadovo veikloje – nuolatinė kaita. Kiekvieną dieną tenka susidurti su nekasdienėmis situacijomis, problemomis, greito sprendimo ir kompetencijos reikalaujančiais klausimais. Įdomu tai, kad dirbant direktore tenka atlikti daug vaidmenų: mokytojo, psichologo, teisininko, aktoriaus, lektoriaus, mediko, ūkvedžio ir kt. Reikia būti pasiruošusiam dirbti žmonėms 24 valandas per parą ir septynias dienas per savaitę. Tai labai įdomus ir prasmingas darbas“, – vardijo V. Trofimišinienė.

Jos nuomone, dauguma iššūkių ir sunkumų susiję su gyvenimo tempo sparta. „Nespėjame gilintis į situacijas, žmogaus poreikius, problemas ir kt., taip pat nespėjame su pakitusiais žmonių vaidmenimis visuomenėje. Mokinio tėvai nori būti ne tėvais, o draugais; vieno vaiko poreikiai iškeliami aukščiau šeimos, visuomenės interesų ir kt.“, – dėstė vadovė, ji pati jėgų semiasi iš šeimos, kurioje svarbiausi – vyras, trys dukros, du anūkai. „Sudėtingiausiais momentais prisimenu savo giminės moteris ir jų stiprybę“, – pasidalijo moteris.

Labiausiai ją motyvuoja vaikai. Neretai jie pasielgia išmintingiau už suaugusiuosius. Laisvalaikiu V. Trofimišinienė dainuoja Raudondvario kultūros centro mišriame chore „Svajonė“, mėgsta prižiūrėti augalus, puoselėti aplinką, džiaugiasi savo vilkdalgių kolekcija, leidžiasi į pažintines keliones.


BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite ir užpildykite lapelį ir siųskite adresu: „Metų kaunietė“, „Kauno dienos“ redakcija,  I.Kanto 18 g. 44296, Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g.18, Kaunas.

! Esant galimybei dienraščio iškarpas prašome į redakciją siųsti paštu.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1679 su tekstu „MKA XX“.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 Eur.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje „Metų kaunietė“. Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Heiga“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, „Mega“, partneriams „Centro kredito unijai“, „Etapas Group“, „lgiausi limuzinai“, „Hegelmann Group“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AAA

AAA portretas
Smagu, kad turime tirk daug pagarbos vertų žmonių, nesvarbu - vyrų ar moterų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių