Kačerginėje planuojama statyti ateities mokyklą

  • Teksto dydis:

Kurortinės teritorijos siekiančioje Kačerginėje Kauno rajono savivaldybė planuoja statyti pavyzdinę pradinę mokyklą su sporto sale, biblioteka, amfiteatru ir laisvalaikio zonomis.

Daugiafunkcė ugdymo įstaiga įsikurtų tarp J. Janonio ir V. Mykolaičio Putino gatvių, atnaujinus senąjį mokyklos pastatą ir sukūrus naujas erdves.

Penktadienį įstaigos projektinius siūlymus Kauno rajono savivaldybės vadovams pristatė įmonės „Archispektras“ architektas Ignas Kalinauskas. „Sklypas ribojasi su mišku, vieta jauki, todėl atsargiai projektavome tūrius“,- pasakojo sumanymą architektas.

Atnaujintą senosios mokyklos pastatą planuojama papildyti balkonu į miško pusę. Kita pusė permatoma galerija jungsis su sporto sale. Jos fasadą architektas projektavo, imituodamas šalia esančių namelių formas. „Pro langus matysis sportuojantys vaikai, tai suteiks miesteliui jaunatviškumo“,- kalbėjo I. Kalinauskas.

Biblioteka su skaitykla taip pat turės vitrinas. „Tai bus tarsi laukas su stogu“, - aiškino architektas. Projekte numatytas ir nedidelis amfiteatras, treniruoklių salė.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas sakė, kad lėšų projektui įgyvendinti bus ieškoma pardavus savivaldybei priklausantį nereikalingą turtą, tariamasi su Vietos veiklos grupės vadovais dėl galimybės pasinaudoti „Leader“ programa.

„Kurortinėje teritorijoje toks šiuolaikinis objektas labai reikalingas. Tai būtų ateities mokykla gamtos prieglobstyje -  su robotikos kabinetu, puikiomis ugdymo galimybėmis ir laisvalaikio zonomis“, - kalbėjo meras.

Savivaldybė planuoja darbus atlikti etapais, priklausomai nuo finansinių galimybių. Vėliau mokykla galėtų išaugti į progimnaziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar

ar portretas
tik tai ne Dedules uzmojai pritariant jaunesniajam? tik uz kieno pinigus jei negali pensinikams moketi normalias pensijas ir kas mokinsis?... gal musulmonai?...

Tikrai

Tikrai portretas
Pritariu Vietinio komentarui. Stovyklą atgaivinti !!! Sanatorija gražiai tvarkoma, bet stovyklos reikia. Kalbėjo, kad buvusią Fučiko (Merkurijaus ) stovyklą atnaujins, kai vykdė joje miško kirtimus. Kadangi ją būtų galima renovuoti iš ES lėšų, tai ir savininkui būtų naudinga. Siūlyčiau stovyklą, veikiančią visus metus. Juk miesto vaikams ir žiemą Kačerginėje būtų smagu :)

Tam,,Taigi''

Tam,,Taigi'' portretas
Gal ne tam jaunam buvusiam merui smegenys apsamanojusios,o tam taip jį pavadinusiam,nes nesugeba suvokti,jog lėšas skirstė buvęs socdemų premjeras.O prieš tai juk buvo pasaulinė krizė ir negalėjo taškytis pinigais.O manai,tas su nesamanotom smegenimis,jog dabartinis meras iš savo kišenės pinigais švaistosi?O jei turi įrodymų,kad buvęs meras nesąžiningai naudojo valstybės lėšas-prašau,klok faktus,o ne iš lubų kalbėk.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių