Kas Nemuno saloje įrengs sporto aikštynus, paplūdimį, prieplauką?

Nemuno sala – sveikam poilsiui! Šiuo devizu siekiama pagaliau pažadinti gyvastį Kauno Nemuno salos parke. Ne vien žodžiais, bet ir darbais kurti salos ateitį kviečiami visi iniciatyvūs kauniečiai.

Prieš pusketvirtų metų įvyko Nemuno salos urbanistinės idėjos paieškos atviro projekto konkursas, išrinkti nugalėtojai, o autorių išguldytos mintys taip ir liko neįgyvendintos – miesto biudžete pinigų tam kol kas nenumatyta.

Vis dėl to sklando daugybė idėjų, kurias Nemuno saloje mielai įgyvendintų įvairios visuomeninės ir verslo organizacijos. Tereikia nustatyti sąlygas ir suteikti jiems galimybę unikalioje erdvėje įrengti pasyvaus ir aktyvaus poilsio zonas, kurios kviestų į salą sveikai praleisti laisvalaikį viso miesto gyventojus bei svečius.

Gegužės 2 d.  Nemuno saloje ir „Žalgirio“ arenoje vyks diskusija tema „Nemuno salos plėtojimas, panaudojimas visuomenės reikmėms“. 13 val. prasidės ekskursija po Nemuno salą. Salą aprodys ir savo sumanymus pristatys Nemuno salos urbanistinės idėjos paieškos atviro projekto konkurso pirmų vietų laimėtojai architektai Šarūnas Kiaunė bei Rimvydas Palys. Dalyviai laukiami Nemuno saloje, prie akmenų krūvos ties S.Daukanto pėsčiųjų tiltu.

Po pasivaikščiojimo, 14 val., diskusijos dalyviai susirinks „Žalgirio“ arenos erdvėje, iš kurios atsiveria Nemuno salos peizažas. Kauno miesto savivaldybės vadovai ir suinteresuotų administracijos skyrių atstovai trumpai pristatys Nemuno salos panaudojimo galimybes, išsakys pagrindines problemas ir lūkesčius. Bus apžvelgti šios teritorijos kraštotvarkos, aplinkosaugos, paveldosaugos klausimai, savo poreikius ir pasiūlymus pateiks sporto, sveiką gyvenimo būdą propaguojančios organizacijos, laivybos atstovai.

Visi besidomintieji salos ateitimi pranešėjams galės užduoti klausimų. Be to, bus išklausyti įvairių kitų įstaigų ir organizacijų atstovai, kurie neabejingi Nemuno salos likimui. Tereikės argumentuotai pateikti pasiūlymus, idėjas, galimus jų įgyvendinimo būdus. Norintieji pristatyti savo projektus, sumanymus, prašomi registruotis e. paštu namai@diena.lt iki balandžio 29 d.

Diskusijos organizatoriai pasiryžę imtis iniciatyvos ir Nemuno salos parką paversti patrauklia poilsio erdve. Bus siekiama, kad savivaldybė laiku atliktų būtinus namų darbus, o idėjų autoriai tesėtų pažadus.

Diskusiją inicijuoja: UAB „Kauno arena“, UAB „Diena Media News“, Kauno miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Viską atliks ponas G.Labanauskas, nes jo bendraminčiai su Vėsaite valdžioje, tad šiemet laukite didelių laivų iš okeano.

jhjhjhjh

jhjhjhjh portretas
kai japonai siūlėsi saloje įrengti visą poilsio parką su japonišku sodu, tai Kaunui nereikėjo, prireikė miesto centre pastatyti tą nesąmoningą areną, kuri tikrai būtų labiau naudinga buvusi prie Megos, kurią irgi siūlėsi pastatyti "Senukai", bet reikėjo groti kažkieno tai interesams.

DEDE

DEDE portretas
ROMANOVAS
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių