Kaune planuojama sutvarkyti dar vieną parką: darbai kainuos apie 2,8 mln. eurų

Iki 2025-ųjų vasaros planuojama sutvarkyti Kaune, Gričiupyje, netoli Girstučio baseino, esantį Kovo 11-osios parką, jį daugiausia pritaikant vaikų laisvalaikiui. Darbai kainuos apie 2,8 mln. eurų.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės, darbus planuojama pradėti, kai tik leis orai, tikėtina – kovo pradžioje.

Pagal sutarties su rangovu sąlygas maždaug 22 tūkst. kvadratinių metrų ploto parkas turėtų būti sutvarkytas per 16 mėnesių.

„Kovo 11-osios parkas nuo tarybinių laikų buvo likęs netvarkytas, todėl ir jam atėjo eilė. Mes viską tvarkome iš eilės, eidami nuo centro į miegamuosius rajonus ir toliau į miesto pakraščius“, – BNS sakė R. Savickienė.

Pasak savivaldybės atstovės, apie 80 proc. parko tvarkymo darbų planuojama atlikti šiemet, likusius – 2025 metais.

R. Savickienė sako, kad sutvarkytas parkas bus pritaikytas įvairaus amžiaus vaikų laisvalaikiui, jame numatoma įrengti laipynes, sūpynes, žaidimų labirintus, batutus.

„Tikimės, kad čia vaikai ras vasaros ar šiltų orų pramogų zoną“, – teigė savivaldybės atstovė.

Pasak R. Savickienės, parke taip pat bus įrengtas negilus vandens telkinys, sutvarkyti parko šlaituose esantys laiptai, įrengti nauji suoleliai, tualetai, atnaujintas apželdinimas bei apšvietimas.

Pagal sausį pasirašytą sutartį parką už 2,8 mln. eurų (su PVM) tvarkys statybų įmonė „Veba“.

Pasak R. Savickienės, Kaune yra daugiau nei 60 žaliųjų zonų – parkų bei skverų, iš kurių aštuoniuose šiemet vyks tvarkymo darbai. Jos teigimu, nuo 2017 metų Kaune jau sutvarkytos 22 didelės žaliosios teritorijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramybė

Ramybė portretas
Kada pagaliau sutvarkys Ramybės parką? Nors ir buvusios kapinės, bet geresnį parko vaizdą galėtų suprojektuoti dizaineriai ir aplinkos prižiūrėtojai. Pasodinti žydinčių krūmų, rododendrų, jiems pavėsis tinka, sutvarkyti prie mečetės aplinką , suolelius pastatė o duobės ten ir takeliai likę nuo sovietų taip ir nepabaigta juos užasfaltuoti. Galbūt ten įrengti ir keletą sūpynių patiems mažiausiams vaikučiams. nes mamos dažnai ten vaikšto su mažiukai ir vežimėliais. trūksta kažkokio bendro želdynų atnaujinimo. toks nykus parkas, o randasi centre, tiek gerbtinų postamentų pastatyta, trūksta tiesiog tvarkos, gėlių, želdinių. Suoleliai jau ukrainiečių moksleivių nudremžti, aprašinėti, šiukšlinės sulaužytos, gal reiktų sutvarkyti, perdažyti.

Omg

Omg portretas
Joks ten ne parkas.Kâ ten tvarkys už 2,8limono?

konservuotam KGBistui

konservuotam KGBistui portretas
dėl ko esi tokioje psichozėje,- nuolat vaidenasi ožiai ? Esi kremliaus trolis, bukas vatnykas, dar kojų nepakratęs stribas ar sovietinis obxs,- vis sukyla panika, kai supranti, kad lietuviai nepasiduos ruzkiams ir godiems ruZkių kolaborantams ? Kodėl nesikreipi į psichiatrus, niekas nebepadeda ?
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių