Kaune prasideda 23-iasis festivalis „Kaunas Jazz“

Ketvirtadienį Kaune prasideda festivalis „Kaunas Jazz 2013“.

Penkias dienas vyksiančio renginio metu Kaune numatytas 21 koncertas, 11 iš jų bus nemokami. Be to, dalį festivalio koncertų bus galima stebėti internetu. Festivalio pradžios iškilmės – šįvakar Kauno rotušėje.

Anot festivalio rengėjų, šiemet atlikėjų laukiama iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Japonijos, Izraelio, Olandijos, Pietų Afrikos Respublikos.

„Festivalis pristato tuos atlikėjus, kurie yra pasaulio džiazo kritikų pripažinti geriausiais, todėl manau, kad mūsų klausytojai turės ypatingą galimybę išgirsti geriausius džiazo atlikėjus. Pagrindinis mūsų šių metų akcentas – paskutinis koncertas Kaune arenoje 28 dieną - grupė “Naturally 7", – anksčiau žurnalistams yra sakiusi festivalio meno vadovė Indrė Jučaitė.

Festivalio vietos lieka tradicinės: tai Vienybės aikštė, po dviejų metų festivalis grįžta į Vytauto Didžiojo universiteto salę, taip pat Kauno choralinė sinagoga, rotušė. Keturi koncertai vyks klube „Combo“.

Po koncerto Kauno arenoje balandžio 28 dieną festivalis persikels į Vilniaus kongresų rūmus, kur pasirodys pianistė iš Japonijos Hiromi. Ją į festivalį pavyko prisikviesti tik Vilniuje, nes tik ten yra muzikantės reikalavimus atitinkantis fortepijonas.

„Festivalis kiekvienais metais yra kažkam dedikuojamas. Dedikacijų buvo labai daug: pirmajam Kauno gimtadieniui, Nepriklausomybės atkūrimo jubiliejui, įstojimo į Europos Sąjungą proga. Šiemet festivalis yra skiriamas Tarptautinei džiazo dienai, ji paskelbta balandžio 30-ąją“, - teigė „Kauno Jazz“ sumanytojas Jonas Jučas.

Pirmasis „Kaunas Jazz“ festivalis surengtas 1991 metais. Visa festivalio programa – www.kaunasjazz.lt.


Šiame straipsnyje: Kaunas Jazzkaunasmuzikadžiazas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių