Kauno marių pakrantėje – keturračių pėdsakai: gali laukti baudos

  • Teksto dydis:

Kauno marių regioninis parkas pasidalijo keliomis nuotraukomis, kuriose matyti keturračių paliktos vėžės. Už tokius pasivažinėjimus gamtos kampelyje gali laukti nemažos baudos, mat tokių transporto priemonių ratai ypač niokoja gamtą.

Pastebėtos vėžės

Socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje Kauno marių regioninis parkas pasidalijo keliomis nuotraukomis iš šio vaizdingo gamtos kampelio. Juose – keturračių pėdsakai. Tai rodo, kad vis dar yra neatsakingų vairuotojų, kurie dėl savo pramogos darko gamtą.

Labai svarbu, kad vairuotojai elgtųsi atsakingai ir važinėtų servitutiniais keliais, būkime draugiški gamtai.

„Pasitaiko atvejų, kad keturračių vairuotojai nusprendžia pasivažinėti valstybiniuose parkuose, draustiniuose, pažintiniais takais ar kitose saugomose teritorijose. LR specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymo 69 ir 84 str. numato, kad valstybiniuose draustiniuose ir parkuose draudžiama važiuoti ne keliais ar įrengtomis trasomis savaeigėmis motorinėmis transporto priemonėmis“, – priminė Kauno marių regioninio parko specialistai.

Gamtos sergėtojai nurodė, kad pasivažinėjimai keturračiais įvairiuose gamtos kampeliuose yra draudžiami. „Taigi važiuoti motorinėmis transporto priemonėmis bekele per mišką, pelkę, laukus ar paviršinius vandens telkinius draudžiama. Labai svarbu, kad vairuotojai elgtųsi atsakingai ir važinėtų servitutiniais keliais, būkime draugiški gamtai“, – teigė Kauno marių regioninio parko darbuotojai.

Kauno marių regioninio parko nuotr.

Už gamtos niokojimą – baudos

Aplinkos apsaugos departamentas yra skelbęs, kokios baudos gali būti skiriamos keturračių vairuotojams už tai, kad pramogauja gamtoje.

Transporto priemonių statymas miške arba važiavimas transporto priemonėmis miškais ten, kur tai daryti draudžiama, užtraukia baudą nuo 20 iki 50 eurų.

Neteisėtas važiavimas per žolinę dangą, miško paklotę ar vandens telkinių ledu motorinėmis transporto priemonėmis užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų.

Nustačius neteisėtą važiavimą per žolinę dangą, miško paklotę motorinėmis transporto priemonėmis, kai dėl to žolinė danga ar miško paklotė buvo sužalota ar sunaikinta, skaičiuojama aplinkai padaryta žala ir skiriama bauda nuo 140 iki 300 eurų.

Neteisėtas važiavimas motorinėmis transporto priemonėmis paviršiniuose vandens telkiniuose užtraukia baudą asmenims nuo 300 iki 560 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1450 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Auris

Auris portretas
Pasol nx ubagai, apsisikit galvas

kol neištampysit trosų tarp medžių

kol neištampysit trosų tarp medžių portretas
tol važinės, nes mentai pagaut tai neįgalūs

NUOMONE

NUOMONE portretas
po Gervenupio miska ir sodus padlos rausia ,kas juos sutvarkys
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių