Kauno marių pakrantę nuklojo ledo bokštų skulptūros

Žiema besidžiaugiantys kauniečiai ne tik visur pristatė sniego senių, bet taip pat meną kuria ir iš kitų žiemiškų atributų. Štai Kauno marių pakrantėje atsirado mažosios ledo skulptūros.

Kažkas Kauno marių pakrantėje sukūrė tikrą grožį. Ties pirmuoju paplūdimiu praeiviai pastatė mažąsias ledo skulptūras. Įvairaus ledo gabalai sudėti vieni ant kitų ir taip sukuria tarsi mažus kūgelius primenančius bokštus.

Šiltuoju metų laiku tokia balastinių akmenų technika buvo panaudota Santakos parke. Ten ties Nemuno ir Neries susiliejimo vieta žmonės taip pat buvo sukūrę visą akmenų skulptūrų parką, tad pasitreniravę su akmenimis, panašu, kad tokį gamtos meną sukūrė ir Kauno marių pakrantėse. Tik šį kartą panaudoti ne akmenys, o ledas.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Nors gali atrodyti, kad sukurti tokias skulptūras yra paprasta, tačiau tokia kūryba reikalauja kantrybės bei atsipalaidavimo, mat viena klaida gali sugriauti visą ledo gabalų bokštą ir teks statybas pradėti iš naujo. Šiomis dienomis spaudžia ir šaltukas, tad jei nebus piktavalių, mažosios ledo skulptūros tikrai dar išsilaikys ilgai, o prie marių vaikštinėjantys kauniečiai galės papildyti skulptūrų parką savo kurtais ledo bokštais.

Skaitytojo nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
dazais nudazykit butu super

Beno zmona Tuopa

Beno zmona Tuopa portretas
Tik negriaukit,nes labai stengemes.Visa nakti su vaikais triusem

Bebras Benas

Bebras Benas portretas
Prasom,malonu,kad patiko
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių