Kauno policija kvietė pasitikrinti transporto priemonės triukšmo lygį

  • Teksto dydis:

Birželio 20 dienos pavakarę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai kvietė vairuotojus sudalyvauti prevencinėje priemonėje ir pasitikrinti transporto priemonės triukšmo lygį.

Šios prevencinės priemonės metu pažeidimai nebuvo fiksuojami, nebuvo skiriamos ir baudos. 

Iškart šalino defektus

Atšilus orams ir į gatves išriedėjus įvairesnėms transporto priemonėms, pagausėja ir į policijos pareigūnus besikreipiančių gyventojų, kurie skundžiasi keliamu transporto priemonių triukšmu. Tad surengta prevencinė priemonė skirta „pažadinti“ triukšmingų transporto priemonių vairuotojų sąžinę.

Akcijoje šį kartą dalyvavo daugiau nei trys dešimtys vairuotojų. Dalis vairuotojų išsimatuoti savo transporto priemonės keliamą triukšmo lygį atvyko net du kartus, jeigu jų transporto priemonė viršijo triukšmo lygį, jie ją paremontavo ir grįžo dar kartą pasitikrinti, ar ši atitinka numatytas normas.

Kita dalis vairuotojų, išsitraukę įrankius, motociklus remontavosi čia pat. „Labai gera iniciatyva, mėgstu važinėtis motociklu, bet niekada nebuvau tikras, ar jis neviršija nustatytų normų“, – kalbėjo savanoriškai priemonėje dalyvavęs kaunietis. 

Didžioji dalis transporto priemonių viršijo nustatytas normas, todėl policijos pareigūnai  rekomendavo kuo skubiau pašalinti defektus, mat kitas susitikimas gali būti ne toks malonus.

Gresia ne tik piniginės baudos

Priemonės metu buvo matuojamas ne tik motociklų, bet ir automobilių skleidžiamas triukšmas. Kauno apskr. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Vigintas Lukošius pagyrė vairuotojus už sąmoningumą. „Kitus triukšmingus vairuotojus telieka įspėti – jeigu triukšmingų priemonių vairuotojai negerbs kitų gyventojų, šiems vairuotojams grės ne tik piniginės baudos, bet ir privalomosios techninės apžiūros panaikinimas“, – teigė Kelių policijos skyriaus viršininkas. 

Per pastaruosius metus dėl triukšmingų transporto priemonių buvo nubausta per 100 vairuotojų.

Už nustatytos tvarkos nesilaikymą, pirmą kartą nusižengus taikoma bauda nuo 100 eurų iki 600 eurų, pakartotinai – nuo 500 iki 1000 eurų ir naikinama privalomoji techninė apžiūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidotas

Vaidotas portretas
Akivaizdus Kauno policijos neįgalumas..! Kiekvieną naktį motorizuoti triukšmadariai nevaržomai siautėja senamiestyje... o policijos nėra nei kvapo... Galėtų kiekvieną vakarą pabudėti nuo 20-os iki 01-os val. sankryžoje Šauklių g. ir Gertrūdos g. ir bausti piktybinius naktinius triukšmadarius. Akivaizdu, kad Triukšmo įstatymas visiškai neveikia !

?

? portretas
dar nemaciau kad tikrintu motociklininku triuksmo lygi.naktimis laksto ,greitis ir triuksmas nezmoninskas...

Tai jau taip

Tai jau taip portretas
Kai ima riaumot lenktyniaujantis jaunimėlis antrą nakties, tai jokios policijos nė kvapo...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių