Kauno policija studentus pakvietė į naktines orientacines varžybas

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (toliau – Kauno apskr. VPK) naujiems miesto gyventojams – į Kauną studijuoti atvykusiems studentams – metė iššūkį. Jie buvo pakviesti dalyvauti prevencinėse naktinėse orientacinėse varžybose.

Dėmesio centre – sudėtingos situacijos

Ketvirtadienį, rugsėjo 5 d., Kauno mieste surengtos prevencinės naktinės orientacinės varžybos „(Įsi)važiuok Kaune“. Jos, anot Kauno apskr. VPK viršininko Mindaugo Baršio, yra kitoks būdas atkreipti visuomenės dėmesį į eismo saugumo problemas, kylančias prasidedant rudeniui, intensyvėjant eismui.

„Artimiausiomis valandomis jūs ne tik prisiminsite Kelių eismo taisykles, atliksite įvairias praktines užduotis, bet ir turėsite puikų bei turiningą laiką. Tikimės, kad jausitės drąsiau ir tvirčiau Kauno miesto gatvėse, o apie nuolatinį Kelių eismo taisyklių pasikartojimo būtinumą priminsite ir savo bičiuliams“, – atidarydamas naktinę edukacinę pramogą sakė M. Baršys.

Kauno apskrities VPK nuotr.

Praktinės ir naudingos užduotys

Kaip skelbia policija, dešimt komandų laukė tiek policijos pareigūnų, tiek ir partnerių paruoštos užduotys. Rungčių metu studentams teko proga iš arčiau susipažinti su bene svarbiausiais Kauno objektais.

Pirmoji stotelė – žymiausi Nemuno salos objektai: naujasis mokslo populiarinimo centras „Mokslo sala“ bei „Žalgirio“ arena. Čia orientacinių varžybų dalyviai sprendė virtualų detektyvą, išbandė savo jėgas važiuojant elektriniu paspirtuku trasoje su kliūtimis bei pasitikrino žinias apie žinomus miesto objektus.

Kiek vėliau studentų ekipažai lankėsi Kauno klinikų Skubios pagalbos skyriuje, kur juos pasitiko medikai. Orientacinių žaidynių dalyviai pasitikrino žinias bei įgūdžius apie pirmąją pagalbą. Čia jaunuoliai pasikartojo, kaip taisyklingai atlikti krūtinės ląstos paspaudimus ir įpūtimus, stabdyti masyvų kraujavimą turniketais.

Dalyviai aplankė ir vieną avaringiausių Kauno miesto vietų – Muravos sankryžą. Susitikę su Kelių policijos skyriaus pareigūnais, lentoje modeliavo įvairias situacijas, kaip išvengti pavojingų eismo situacijų.

Orientacinių žaidynių finišo taške, į kurį komandos atvyko apie 2 val. nakties, studentai demonstravo parkavimosi įgūdžius, praktikavosi ir mokėsi, kaip tinkamai užpildyti eismo įvykio deklaraciją.

Keturios valandos naudingų atrakcijų

Apie 3 val. nakties apdovanotos trys geriausiai pasirodžiusios komandos. Studentų veidus puošė ne tik nuovargis, bet ir plačios šypsenos.

„Buvo įdomu, smagu ir naudinga“, – apie naktinę edukacinę pramogą atsiliepė dalyviai, kurie, vos spėjus pasibaigti orientacinėms varžyboms, smalsavo, ar policijos pareigūnai tokias pramogas organizuos žiemos sezono metu, kito rudens pradžioje.

Pasak jų, beveik vieningai pritarta, kad lengviausia buvo parkavimosi rungtis, o daugiausiai laiko ir jėgų pareikalavo matematikos lygčių rungtis. Ją reikėjo išspręsti, kad gautum koordinates į kitą tašką.

Nuotaikingiausios užduoties nominaciją ir visų dalyvių simpatijas pelnė užduotys Kauno klinikose. Atliekant rungtis ten skambėjo komandų dainos.

Rugsėjis – eismo saugumo mėnuo

Anot Kelių policijos skyriaus pareigūnų, rugsėjis pasižymi ne tik bene intensyviausiu, bet ir pavojingiausiu eismu metuose. Didesnis eismo srautas, skubėjimas, neatidumas neigiamai veikia eismo saugumą.

„Taip pat labai svarbu paminėti, kad rugsėjį padaugėja mažųjų eismo dalyvių, kurie dažnai būna išsiblaškę, tad vairuotojams tenka būti dar atidesniems, o ir pačių naujų vairuotojų Kauno miesto gatvėse skaičius išauga į miestą atvykus naujiems jo gyventojams – studentams“, – sako pareigūnai.

Kauno apskrities policijos pareigūnai eismo dalyviams linki būti atidiems, atsargiems ir sąmoningiems – saugoti keliuose save ir kitus bei nuolat pasikartoti Kelių eismo taisykles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kokia suolaikiska policija kad taip sugalvojo studentus pamokyt gal kamsciu bus mieste maziau

Barnabas

Barnabas portretas
Visokius motociklininkus, kriokiančius dienomis ir naktimis, palikime ramybėje! Dabar policija užimta orientaciniais žaidimais! Studentams pasisekė: nepurškė dujomis, nesukinėjo rankų.

Pagyvenęs studenčiokas

Pagyvenęs studenčiokas portretas
Palikit naktimis studentus ramybėj, tegu laka barakuose ir benkartus gaminasi, prašau NETRUKDYKITE
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių