„Linavos“ prezidiumo narys už sąžiningą darbą sulaukė bandymo susidoroti

  • Teksto dydis:

Prieš dvejus metus 860 transporto įmonių jungianti Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija "Linava" išsirinko naują vadovybę ir į viešumą ėmė kilti skandalingi vežėjų lėšų grobstymo faktai. Pasirodo, kad net du dešimtmečius buvo švaistomos daugiatūkstantinės lėšos, išduodant asociacijos darbuotojams ir nariams beprocentes paskolas, kurių jie negrąžindavo ir galiausiai bankrutuodavo.

Kodėl užkliuvo?

Neteisėtų skolų išieškojimu dabar rūpinasi asociacijoje sukurta Sudarytų sutarčių vertinimo darbo grupė. Joje dirba ir asociacijos prezidiumo narys, Teisinių ir organizacinių reikalų komiteto pirmininkas, UAB "Jotvainis" vadovas Romas Vosylius.

Pastaruoju metu asociacijoje verda karštos aistros. Jos kilo dėl netikėtos Kauno vežėjų klubo iniciatyvos – bandymo iš asociacijos prezidiumo atšaukti Kauno regiono atstovą R.Vosylių. Iš 111 Kauno regiono vežėjų asociacijos narių peticiją pasirašė 24.

Jau 20 metų "Linavos" nario UAB "Mečys" vadovo Mečislovo Atroškevičiaus teigimu, stebėtina tai, kad patys Kauno regiono vežėjai tik prieš pusantro mėnesio R.Vosylių antrai kadencijai vienbalsiai išrinko prezidiumo nariu. Tada niekas nesuabejojo jo tinkamumu eiti tokias pareigas.

"Kas gi pasikeitė per tą trumpą laiką? Gal paaiškėjo kokių nors pažeidimų, nusikaltimų? Ar Romas blogai dirba? Tikrai ne. Atsakingai galiu pareikšti, kad R.Vosylius yra labai principingai ir sąžiningai savo kaip Teisinių ir organizacinių reikalų komiteto pirmininko pareigas einantis prezidiumo narys. Jo dėka išaiškinta daugybė anksčiau sudarytų neteisėtų sandorių ir, dar nesibaigus visiems teismams, asociacijai grąžintos įspūdingos sumos, o bendra ieškinių suma viršija 2 mln. eurų. R.Vosylius rūpinasi ne tik ankstesniais asociacijos finansiniais reikalais. Jis analizuoja ir prižiūri dabar sudaromus sandorius, seka visus finansinius srautus, siekia, kad "Linavos" veikla būtų skaidri, teisėta ir duotų kuo didesnę naudą vežėjams.

Peticiją pasirašę Kauno vežėjų klubo nariai iš esmės neturi savo atstovui jokių pretenzijų. Visiškai niekinis priekaištas Romui dėl per menkos komunikacijos. Atvirkščiai, R.Vosylius – labai atviras žmogus. Tai liudija, kad ir toks faktas – iš vienuolikos prezidiumo narių tik jis ir dar vienas narys skelbia savo mobiliojo telefono numerį "Linavos" interneto tinklalapyje. Taip jis rodo, kad visada yra atviras, prieinamas, pasirengęs bendrauti ir padėti", – tvirtina M.Atroškevičius.

Nešvarus politikavimas

Prezidiumo narys Olegas Tarasovas taip pat R.Vosylių aukštai vertina kaip labai padorų, sąžiningą, gerai savo visuomenines pareigas atliekantį linavietį. "Daug ką pasako ir tai, kad Romo vadovaujama įmonė gali būti vertinama kaip pavyzdinė. "Jotvainis" – finansiškai labai stabili įmonė. O visą šį Kauno vežėjų sukeltą šaršalą pavadinčiau nešvariu politikavimu ir bandymu susidoroti", – sako O.Tarasovas.

Kalbėdamas apie R.Vosylių prezidiumo narys Artūras Telmentas teigia, kad tai daugiausia ir geriausiai dirbantis Teisinių ir organizacinių reikalų komiteto pirmininkas. "Šis nepriekaištingos reputacijos, principingas ir nepriklausomas žmogus yra labai neparankus kai kuriems asociacijos vadovams. Prezidentas neturi prezidiumo palaikymo. Norėdamas įsitvirtinti šiame asociacijos valdymo organe jis siekia išstumti jam nepatogius prezidiumo narius ir juos pakeisti sau pavaldžiais. Dauguma prezidiumo narių jau išreiškė nepasitikėjimą prezidentu. Juk iniciatyva susidoroti su R.Vosyliumi neabejotinai kilo iš "Linavos" prezidento ir jo aplinkos. Gaila, kad Kauno vežėjų klubas tapo intrigų įkaitais. Manau, kad dauguma pasirašiusiųjų peticiją nežino teisybės ir tikrųjų šios negražios iniciatyvos priežasčių. Tiesa, keletas pasirašiusiųjų "praregėjo" ir savo parašus atsiėmė. Manau, kad tai garbingas žingsnis", – tikina A.Telmentas.

Kenkia reputacijai

"Jokio pagrindo R. Vosyliaus atšaukimui iš prezidiumo narių nėra. Kai ką erzina, kad jis per gerai dirba – sąžiningai traukia į dienos šviesą neskaidrius "Linavos" sandorius ir kiekvieną darbą baigia iki galo. Romas netarnauja jokiai interesų grupei, nuoširdžiai dirba visų vežėjų labui. O dėl susidariusios situacijos ir galimo R.Vosyliaus atšaukimo iš asociacijos prezidiumo kaltos ir "Linavos" įstatų spragos. Manau, kad juos priimant sąmoningai buvo palikta tokia nuostata, kad savo atstovą iš prezidiumo galima atšaukti surinkus tik 20 proc. regiono vežėjų parašų. Šiuo atveju tai Kauno vežėjų klubas. Noriu pabrėžti, kad su R.Vosyliumi bando susidoroti, jį apjuodinti ne Kauno vežėjai, o būtent Kauno vežėjų klubas. Tai tik maža grupelė, o dėl įstatų spragos ji, deja, gali valdyti ir trikdyti asociacijos darbą. Manau, kad įstatus būtina taisyti", – kalba Kauno vežėjas, bendrovės "Continental Transport" vadovas Rytis Petraitis.

R.Petraitis išgyvena, kad ši negraži istorija kenkia asociacijos "Linava" reputacijai. "Jokie grupiniai interesai negali trikdyti asociacijos darbo. Juk mūsų organizacijos tikslas – kurti pridėtinę vertę kiekvienam savo nariui", – teigia jis.

Daugelis asociacijos narių yra susirūpinę dėl "Linavoje" plintančių intrigų, ginčų ir destrukcijos. Lietuvos vežėjai turi dar nemažai problemų, kurias jų interesams atstovaujanti organizacija gali ir turi padėti spręsti. Būtent šia kryptimi reikia nukreipti visų pastangas ir nesivelti į nešvarius užkulisinius žaidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Labai tikslus komentaras- nei pridesi, nei atimsi

Romas

Romas  portretas
Sveiki, Jonai, nepažystu Jusu, bet stebėtinai taikliai apibūdinote A. R. Jūs turite gera įžvalga. Matomai teko susidurti su minetais ponais. E.M. pritariu taip ir yra. Žinau aš ir visas KVK žino, kad A.R. tvarkosi savo reikaliukus ir kas padeda, bet nemano čia darbas duokim tarnyboms pasireikšti:) Lrytas A.Karaliunas rašė, kad šita financine grupuote galimai susitvarkys reikaliukus, nors nuo valstybes nusuko apvalia sumele:)

Jonas

Jonas portretas
Mikėnas čia tik marionetė, nors gali atrodyti kitaip. Atkreipkit dėmesį kokiu smuiku groja kiti "Kauno TOP20" nariai ir per ką! Pasigilinkit kokios ir kiek bylų visokių yra su šituo asmeniu, paklauskit kiek jam kainavo savo grupinį „baudžiaką“ pasigesinti. Prokūratura ir dar viena spec. Tarnyba pasprendžia jo klausimus, plius geri ryšiai Kauno apygardos teismu, per kurio žmones ir kituose teismuose pasitvarko. Romai, jeigu tu dirbi skaidriai – tai tu A. Rutkausko priešas! Jis viską darė ir daro, kad mokesčių nemokėti per įvairias schemas! Liūdna kad tokie atstovauja vežėjus. Romui Vosyliui sėkmės, būk atsargus!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių