M. Rainys pataria, kokias vietas būtina aplankyti Kaune

Televizijos laidų režisierius ir vedėjas Mindaugas Rainys yra apkeliavęs daugybę šalių. Nors jam teko matyti užburiantį pasaulio grožį, tačiau Kaune vaikystę ir jaunystę praleidęs vyras sako, kad šilčiausius ir maloniausius prisiminimus jam kelia gimtasis miestas.

Žalias, saulėtas ir inovatyvus - tokiais trimis žodžiais savo gimtinę apibūdina M. Rainys.

„Nors gimtąjį Kauną prieš daugelį metų iškeičiau į Vilnių, kur kūriau savo gyvenimą, kopiau karjeros laiptais, tačiau Kaunas mano širdyje visada išliks brangiausias. Kiekvieną sykį grįždamas į šį miestą pastebiu, kad jis tampa vis gražesnis: aplinka tampa jaukesnė, kyla nauji namai. Pokyčiai išties vyksta, tačiau vienas dalykas išlieka toks pats - tai nuostabi ir užburianti miesto aura, paperkanti ir vietinius, ir turistus“, – šypteli M. Rainys.

M. Rainio vaikystės dienos bėgo žaidžiant ir lakstant netoliese Dainų slėnio, o jaunystėje šį slėnį pakeitė masinio susibūrimo vietos, pavyzdžiui, Kauno pilies aikštelė. Vyras džiaugiasi, kad jam brangios vietos šiandien atrodo pasikeitusios.

„Atvykdamas į gimtąjį miestą, pastebiu, kad Kauno pilies aikštelė kitokia: suremontuotas grindinys, atsirado mokėjimo aparatai, o ir aplink esantys pastatai yra tvarkomi. Kauno širdis – Laisvės alėja išsiskleidė lyg gėlės žiedas. Net grindinys tapo lygus (šypsosi). Tiesa, apmaudu, kad mylimam Dainų slėniui neskiriama pakankamai dėmesio, jis atrodo panašiai kaip prieš 20-imt metų“, – pastebi M. Rainys.

Tęsdamas mintį apie teigiamus pokyčius Kauno mieste, M. Rainys džiaugiasi, kad šiandien kai kurias Kauno vietas – sunku atpažinti.

„Mano akimis, prieš 10 metų miestas buvo toks pats, kaip ir prieš 20 metų, tačiau dabar Kaunas yra sunkiai atpažįstamas. Džiaugiuosi, kad Europos investicijų lėšos naudojamos tikslingai. Šis miestas tapo jaunimui patrauklia vieta: laikinojoje sostinėje kasdien dygsta naujos kultūros, pasilinksminimų ar maisto vietos. Niekur nedingo ir akiai maloni žaluma, kurioje puikiai įkomponuoti pastatai. Be to, kelias pagaliau lyginamas. Anksčiau tik įvažiavus į Kauną, automobilių vairuotojus pasitikdavo duobė – ją keiksnojo mano tėvas, o vėliau ir aš. Paskutinį kartą, kai lankiausi Kaune, pastebėjau, kad jos nebėra”, – džiaugiasi žinomas vyras.

Tačiau ar Mindaugas galėtų viską mesti sostinėje ir grįžti į Kauną?

„Viskas yra įmanoma, tačiau tam yra keletas sąlygų. Ekonominiu požiūriu norėčiau, kad mieste atsirastų darbo, kuris atitiktų mano kompetenciją. Kita vertus, turiu daug kolegų, kurie dirba Vilniuje, bet gyvena Kaune. Tai reiškia, kad 100 kilometrų atstumas jau nekelia tokios baimės kaip anksčiau. Savo gimtajam miestui palinkėčiau ir toliau nesustoti, augti ir išlaikyti savo savitumą“, – sako M. Rainys.

Vietas, kurias M. Rainys pataria aplankyti, besilankantiems Kaune:

1. Laikinoji prezidentūra. Tai vieta, į kurią nereikia gauti specialaus leidimo.

2. Senoji spurginė. Ten dirbančias moteris pažinojau vaikystėje. Jos gamina pačias skaniausias spurgas Lietuvoje. Privaloma jų paragauti!

3. Panemunės šilas. Tai gamtos gabalėlis miesto centre – pasivaikščiokite.

4. "Žalgirio" arena. Man teko matyti daug pasaulio ir Europos arenų, tačiau tokia kaip "Žalgirio" – vienintelė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liepa

liepa portretas
Pirmiausiai - as jis toks? O antra - tiek nuvalkiota, kad vargu ar apie tai verta skaityti. Kažin kada tas jaunas žmogus po Kauną vaikščiojo:)

medis

medis portretas
Ąžuolynas, o ne Panemunės šilas! Panemunės šile nieko vertingo, eilinis pakaunės pušynėlis šalia upės, Kačerginėj ar Kulautuvoj netgi gražiau, o štai Ąžuolynas tikrai įspūdingas. Vien ko verti medžiai ne vieną šimtą metų skaičiuojantys! Daug keliavau, daug parkų miestuose mačiau, bet įspūdingiausi tik du - Niujorko centrinis ir mūsų Ąžuolynas. O spurgos labai suprastėję ir sakyčiau pagal dabartinę kokybė, tai gerokai per brangios.

O tai kaip

O tai kaip portretas
Kebabine sanciuose?neverta?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių