Maisto technologijų pamoka – moderniame centre

  • Teksto dydis:

Kauno technologijos universiteto (KTU) Maisto mokslo ir technologijų kompetencijų (MMTK) centras svetingai priėmė Kauno rajono Jonučių gimnazijos mokinius - aktyviausius mitybos technologijos programų dalyvius, šios srities olimpiadų nugalėtojus, bei jų mokytoją Violetą Ruseckienę.

Vyko integruota pamoka – specializuota ekskursija, kurios metu mokiniai turėjo galimybę susipažinti su unikalia bandomąja įranga maisto pramonei bei naujausiomis maisto gamybos technologijomis.

Ši ekskursija - KTU Cheminės technologijos fakulteto dekano apdovanojimas mokytojai Violetai Ruseckienei, įteiktas mokslo metų pabaigoje vykusioje konferencijoje „Naujas požiūris į vaikų mitybą“.

Netradicinę pamoką, užsitęsusią daugiau kaip 2 valandas, įdomiai ir žaismingai pravedė MMTK centro dėstytojai dr. Jonas Damašius, dr. Rimantas Kublickas, lektorė Žydronė Valatkevičienė. Mokslininkai Jonučių gimnazijos atstovus supažindino su centro istorija, veikla, maisto pramonės svarba ir naujovėmis, studijų galimybėmis.

2010 metais įsteigtas modernus KTU Maisto mokslo technologijų ir kompetencijos centras yra pirmas ir moderniausias toks centras Baltijos šalyse, aprūpintas naujausia įranga maisto pramonei ir viešajam maitinimui.

Čia kuriami nauji maisto produktai ir jų receptūros maisto pramonės ir viešojo maitinimo įmonėms, vykdomi fundamentalieji ir taikomieji moksliniai tyrimai, verslo užsakymai.

Centre įkurtos penkios specializuotos gamybinės laboratorijos: pieno produktų, mėsos-žuvies produktų, duonos gaminių, fermentacijos (alaus, giros), viešojo maitinimo produktų.

Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyrius ir Kauno technologijos universitetas praėjusiais mokslo metais pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl bendros veiklos MMTK centre.

Jo mokomojoje virtuvėje reguliariai vyksta Kauno rajono mokyklų virėjų ir maitinimo įmonių vadovų teoriniai ir praktiniai mokymai. Jų dalyviai gilinasi į tradicines ir klasikines maisto gamybos technologijas, susipažįsta su sveikatą tausojančiomis bei užsienio šalių patiekalų maisto gamybos technologijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių