Metų savaitgalis Kaune: naudą dėl E. Sheerano koncerto skaičiuos ir verslininkai, ir pats miestas

Savaitgalį Kauno laukia įspūdingas grandiozinis koncertas, sutrauksiantis apie 100 tūkst. žmonių minią. Naudą skaičiuos ir verslininkai, ir pats miestas. Taip pat „Kaunas IN“ atskleidė, kiek šis savaitgalis papildys miesto biudžetą.

Prašo ir 1 tūkst.

Rytoj – pirmasis britų atlikėjo Edo Sheerano koncertas Kauno Dariaus ir Girėno stadione. Sekmadienį – dar vienas.

Sujudimas jaučiamas visuose sektoriuose. Naudos, jei ne tiesioginės ir čia pat apčiuopiamos, atraibuliuos visam Kaunui ir Lietuvai.

Akivaizdžiausiai tai matyti peržvelgus viešbučių ir apnakvindinimo vietų užimtumą. Kai kur šiam savaitgaliui nebelikę nė vienos laisvos vietos, kitur dar yra vienas kitas neužsakytas kambarys ar lova.

Trečiadienio popietę platforma booking.com rodė, kad pigiausia nakvynė dviem žmonėms iš rugpjūčio 3-iosios į 4 d. atsieitų 80 eurų ir tai būtų po lovą dešimtvietyje mišriame kambaryje. Brangiausia nakvynė po E. Sheerano koncerto nakčiai dviem – 1 082 ar net 1 280 eurų. Pastarasis variantas – 115 kv. m dviejų miegamųjų apartamentai su skalbykle, virtuve ir t. t.

Vos paskelbus

Viešbučio „Best Western Santaka“, kuriame yra 92 kambariai, direktorė Indrė Dzenkauskaitė „Kauno dienai“ teigė, kad užsakymai šiam savaitgaliui pasipylė dar pernai spalį, vos paskelbus apie koncertą.

„Iš karto buvo daug rezervacijų. Pirmiausia žmonės užsisakė viešbučius, paskui pirko bilietus. Buvo ir anuliavimų, nes galbūt kai kurie negavo bilietų“, – kalbėjo pašnekovė. Didžioji dalis klientų užsisakė po vieną nakvynę, papildomų paslaugų – ne. Daugiausia atvykstančių – iš Latvijos ir Estijos.

Trečiadienį dar buvo keli laisvi kambariai. „Žiūrėjau, kad ir kitur dar yra vietų. Gali būti, kad paskutinę minutę viešbutis bus užpildytas visiškai“, – sakė I. Dzenkauskaitė. Kainos, anot jos, didesnės nei įprastais savaitgaliais. „Kainas keitėme pagal rinką“, – konkrečių sumų neįvardijo vadovė.

Ji teigė, kad viešbučio užpildymas labai priklauso nuo renginių ir Kaune vykstančių sporto turnyrų. „Labai laukiame atsidarančių Mokslo muziejaus, M. K. Čiurlionio koncertų centro. Visi renginiai turi įtakos  užimtumui“, – dėstė I. Dzenkauskaitė.

Artėjantį savaitgalį pagal viešbučių ažiotažą ji galėtų palyginti su neseniai Kaune pasibaigusiu UEFA Europos merginų U 19 čempionatu ir pernai mūsų mieste vykusiomis „Eurolygos“ finalinio ketverto varžybomis.

Įvykis: savaitgalį Kaune pasaulinė žvaigždė E. Sheeranas surengs du koncertus. Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Atsidarys anksčiau

Viešbučio „Kaunas“ direktorė Inga Zimkevičiūtė pastebėjo, kad į koncertą atvyks ir suomių. „Viešbutis pilnas. Labai priklauso nuo to, kas vyksta mieste“, – pastebėjo vadovė. Ji teigė, kad kai kurioms datoms rugsėjį laisvų vietų jau nebelikę. Šiame viešbutyje – 85 kambariai.

Pašnekovės manymu, į šeštadienio koncertą atvykstantys svečiai tądien visą dėmesį skirs koncertui. „Tačiau sekmadienį, tikėtina, Kaune apsilankys dar kažkur“, – svarstė I. Zimkevičiūtė.

Anksčiau pradės dirbti viešbučio restoranas. Jis bus atidarytas ne 16 val., o keliomis valandomis anksčiau. „Per pusryčius dirbs daugiau darbuotojų. Meniu liks toks pats, nes neseniai atnaujinome“, – sakė I. Zimkevičiūtė.

Ruošiasi ir kiti restoranai, kavinės. Kai kurie net pasiskubino atnaujinti gėrimų pilstymo įrangą, kad galėtų kuo greičiau aptarnauti svečius. „Planuojame dirbti ilgiau ir dirbs daugiau darbuotojų nei įprastą savaitgalį“, – teigė restorano „Miesto sodas“ atstovai.

Tačiau dalis žada pasilikti prie įprasto savaitgalio tempo. „Dirbsime įprastu laiku, papildomai nieko nesiruošime“, – komentavo šokoladinės „Ali“ Užsakymų koordinavimo centro vadovė Simona Grūdė.

Ruošiasi ir parduotuvės

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius sakė, kad žmonių antplūdį pajus ne tik viešbučiai ir restoranai, kavinės, bet ir parduotuvės, taksi, pavežėjai.

Gal įžvelgiama ir trūkumų? „Ne, mes dar ne Ispanija, Italija. Protestų dėl turistų mums dar nereikia organizuoti. Tegul tik atvažiuoja. Kuo daugiau renginių, žmonių, tuo gyvesnis miestas, tuo smagiau“, – sakė Z. Dargevičius.

Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė „Kauno dienai“ teigė, kad savaitgaliui ruošiasi ir jie.

„E. Sheerano koncertas – išskirtinis renginys visam Kaunui, taigi, ir Kauno „Akropoliui“. Laukiame visų kauniečių ir miesto svečių. Kauno „Akropolio“ darbo laikas nesikeis, tačiau informavome nuomininkus, kad savaitgalį tikimasi didesnių lankytojų srautų, atitinkamai suplanavome žmogiškuosius resursus. Vykstant koncertams visą savaitgalį automobilius parkuoti Kauno „Akropolio“ daugiaaukštėje automobilių aikštelėje bus galima nemokamai. Vis dėlto prisidedame prie savivaldybės raginimo į koncertus vykti viešuoju transportu“, – komentavo B. Kuodytė.

Darbai: kol kas zuja tik darbininkai, bet savaitgalį stadionas bus sausakimšas. Edgaro Cickevičiaus nuotr.


Keisis miesto tempas

E. Sheerano vizitui ruošiasi ir Kauno miesto savivaldybė. Apribotas eismas stadiono prieigose, numatyta milžiniška automobilių aikštelė  Aleksote, kiek mažesnės – miesto centre, pasirūpinta, kad turintiems bilietus į koncertus viešasis transportas būtų nemokamas. Be to, prieš pasirodymą ir po jo viešasis transportas važiuos dažnesniu grafiku nei įprastai.

Nuo 15 val. iki koncerto pradžios renginio bilietas prilygs viešojo transporto bilietui. Paslauga galios ir pasibaigus renginiui.

„Abu vakarus, likus pusvalandžiui iki renginio pabaigos, prie stadiono ribosime eismą“, – įspėjo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Rugpjūčio 3 ir 4 d., maždaug nuo 21.30 val., policija ribos eismą Parodos kalnu, tarp K. Petrausko gatvės ir Vytauto prospekto. Iš karto po koncerto nebus galimybės privažiuoti prie stadiono prieigų. Bus praleidžiamas tik viešasis transportas ir vietos gyventojai.

Išsikviesti privačius pavežėjus patariama Tunelio gatvėje, nusileidus nuo Dainų slėnio. Ten stovės ir iš kitų miestų žiūrovus į koncertą atvežę autobusai.

Primename, kad, prieš baigiantis koncertui, iš K. Donelaičio gatvės nebus galima sukti kairėn. Analogiškai į kalną nebus galimybės pakilti atvažiuojant Vytauto prospektu. Policija užtvaromis pasitiks ir važiuojančius K. Petrausko gatve, Vydūno alėja.

Vykstant renginiui į uždarytą Perkūno alėją galės įvažiuoti tik dokumentus pateikę vietos gyventojai.

Į koncertą keliausiantys nuosavu transportu raginami naudotis Autobusų stoties (Vytauto pr. 24) ir Vienybės aikštės (Vienybės a. 1, įvažiavimas iš V. Putvinskio gatvės) požeminėmis parkavimo vietomis, Kauno „Akropolio“ (Karaliaus Mindaugo pr. 49), „Žalgirio“ arenos aikštelėmis ir daugiaaukšte automobilių saugykla K. Donelaičio g. 65A. Palikti automobilius galima ir S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo automobilių aikštelėje Aleksote, pro kurį kursuos papildomų autobusų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juokdariai

juokdariai portretas
Nejuokinkit,verslininkai tikrai Kaunui pinigų nemokės...Stadionas išnuomotas ,Sutartys ilgalaikės...

VBS

VBS portretas
Kauno pelnas 3 kartus VIRŠYS Paryžiaus miestuko pelną po olimpiados ... tikrai tikrai !

ironija

ironija portretas
verslininkai skaičiuos "juodąją buhalteriją", ypač viešojo maitinimo įstaigos...
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių