Nepasimokė: D. Žebrauskas feisbuke vėl laido „medinius“ juokelius

Konservatorius Darius Žebrauskas socialiniame tinkle „Facebook“ vėl bando juokauti. Šį kartą epicentre – du suvalkiečiai. Politikas teigė, kad šį kartą anekdotą rašo pats, esą jo profilio niekas nenulaužė, kaip buvo įžeidžiančio juokelio apie gėjus ir futbolą atveju.

Juokeliai – vėl eteryje

Pirmadienį „Kauno diena“ rašė apie D. Žebrausko parašytą anekdotą apie pasaulio futbolo čempioną Leoneli Messi, gėjus ir pederastus. Tuomet medikas aiškino, esą į jo paskyrą buvo įsilaužta ir kažkas kitas paliko tokį įrašą.

Visgi, Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos narių toks paaiškinimas neįtikino – jie siūlė išbraukti D. Žebrauską iš kandidatų į Kauno miesto savivaldybės tarybą sąrašų. Tačiau nelaukdamas jokio partijos sprendimo, D. Žebrauskas pats pasiprašė būti išbrauktas. Nevykęs juokelis kainavo galimybę patekti į Kauno tarybą.

Atsiprašau visų suvalkiečių, kuriuos įžeidžiau. Suvalkiečiai – taupūs, bet vaišingi, nuoširdūs ir puikūs žmonės.

Tačiau stebina tai, kad nepraėjus nei parai po minėto skandalingo įrašo, D. Žebrauskas vėl pabandė pabūti komiku. Šį kartą išsirinko suvalkiečius.

„Susitinka du suvalkiečiai. Vienas klausia: iš kur tokį gražų laikrodį gavai?

– Tėvas mirdamas pardavė!“ – šmaikštauti bandė politikas, prie įrašo gero vakaro palinkėjęs, kaip pats įvardijo, suvalkietofobams, blondinfobams ir uošvienfobams.

Feisuko nuotr.

Šis anekdotas – labai senas. Tiesa, originalas yra apie du žydus, tačiau D. Žebrauskas jį perdarė savaip. Komentaruose jis papildomai rašė, esą suvalkiečius jis labai myli ir įžeisti nenori.

„Atsiprašau visų suvalkiečių, kuriuos įžeidžiau. Suvalkiečiai – taupūs, bet vaišingi, nuoširdūs ir puikūs žmonės. Suvalkijoje – derlingos žemės ir gražios lygumos. Myliu Suvalkiją“, – po savo įrašu rašė pats D. Žebrauskas.

Įvairios reakcijos

Šis juokelis vėl sulaukė įvairių internautų reakcijų. Po išstojimo apie gėjus ir L. Messi, „Facebook“ naudotojams kilo klausimų, ar vėl kas nors neva įsilaužė į D. Žebrausko paskyrą, tačiau konservatorius patikino, kad šį kartą mintis viešojoje erdvėje dėsto jis pats.

„Čia aš rašau“, – nurodė buvęs kandidatas į Kauno tarybos postą.

Kiti svarstė, kad toks juokelis skirtas konkretiems žmonėms, dar kiti atkreipė dėmesį, kad šio politiko įrašai sukelia dviprasmius jausmus.

„Na Dariaus kai kurie postai ir komentarai feisbuke tikrai, švelniai tariant, keisti būdavo. Prieš postinant kažką, visada reiktų kelis kartus pergalvot, nes visi savaip interpretuoja. O čia lygioj vietoj, per vieną vakarą tokia nebloga ir labai vieša pamokėlė gavosi“, – mintimis pasidalijo vienas internautas. D. Žebrauskas jam atsakė, kad gyvenime nesam tobuli ir mokomės.

Kai per keletą valandų dėmesio gauni daugiau nei per 40 metų...

„Nesiekiu populiarumo tokiu būdu. Gavosi kaip gavosi. Kartais gyvenimas nenuspėjamas. Kai per keletą valandų dėmesio gauni daugiau nei per 40 metų... Daug ką supratau, daug ko pasimokiau, apie daug ką pradėjau žvelgt iš kitų parametrų. Viešumas kainuoja kartais labai daug. Todėl dabar geriau puodelis arbatos, nei postas FB. O begeriant arbatą mintys daug geriau dėliojasi nei ekspromtu“, – apie skandalingą anekdotą, paskelbtą savaitgalį, rašė D. Žebrauskas.

Buvo ir tokių, kurie ragino susilaikyti nuo dviprasmių komentarų, nebent jau neberūpi karjera.

„Orlauską rinkimuose nurungt bandot? Aišku, jūsų asmeninis reikalas, bet po paskutinio skandalo, aš asmeniškai, susilaikyčiau nuo Zakarausko lygio viešų anekdotėlių, kad ir kokie linksmi jie būtų. Nebent politinė karjera jums ne(be)rūpi“, – rašė viena moteris.

Feisbuko nuotr.

Žėrė patarimus

Dar kiti komentatoriai bandė paprotinti D. Žebrauską, kad šis pakeistų nustatymus ir įrašai būtų matomi tik tiems, kurie yra drauguose, nes dabar politiko įrašus gali matyti visa visuomenė.

„Galima nustatymus pasikeist į „tik draugams“ ir pan. Nebūtina visam margam svietui savo humorą rodyt, ne visi rinkėjai supranta, gal net ne visi pacientai supranta. Juk esat viešas asmuo, tad kartais reikėtų savo viešus išstojimus šiek tiek koreguot. Kalbu tik kaip jūsų FB draugė, nes nei rinkėja negaliu būt, nei paciente, turbūt, nebūsiu. Taigi, nesu niekaip asmeniškai suinteresuota, paprasčiausiai draugiškai patariu“, – nuomone pasidalijo viena komentatorė.

Nors naujausias anekdotas vis dar viešas, tačiau D. Žebrauskas įvedė tam tikrus saugiklius, kad ne visi matytų jo skleidžiamą humorą. Po publikuoto straipsnio apie įžeidžiantį jo anekdotą, politikas užblokavo kai kuriuos žurnalistus, kad šie negalėtų matyti D. Žebrausko skleidžiamo turinio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apgailėtinas vaizdelis

apgailėtinas vaizdelis portretas
Negi tik homoseksualistai turi jausmus ir juos anekdotai žeidžia. Tačiau, kai Charlie Hebdo šaipėsi iš pranašo Mahomedo, taip save vadinamam civilizuotam pasauliui buvo nusispjauti ant tikinčiųjų jausmų. Homoseksualistai nieko blogo tame neįžvelgė. Tad, "homoseksualų religija" nėra išskirtinė, iš jos taip pat galima pasijuokti ir nieko baisau tame nėra. O jei yra silpnų nervų ir neturinčių humoro, siūlau pagerti raminamųjų. pvz. valerjono tinktūros.

G

G portretas
Laisvė yra tik tiek laisvė, kiek tu nežemini ar nekenki kitiems laisviems. Šiuo atveju niekas nieko nenubaudė, kaip čia komentaruose jau rašoma apie kalėjimus. Tačiau akivaizdu su tokio lygio "sąmoju" nereikėtų niekur bolatiruotis.

bqza

bqza portretas
geras anekdotas apie pi de,,,,,, kaip apie concervus
VISI KOMENTARAI 75

Galerijos

Daugiau straipsnių