Paaiškėjo Dalyvaujamojo biudžeto laimėtojai

Dalyvaujamojo biudžeto programa – tai galimybė gyventojams realizuoti savo kūrybiškumą ir kartu su savivaldybe spręsti, kur ir kaip panaudoti lėšas. Po dvi savaites trukusio gyventojų balsavimo paaiškėjo, kurie sumanymai bus realizuoti. Šiemet Dalyvaujamojo biudžeto projektams įgyvendinti Kauno rajono savivaldybė skyrė 500 tūkst. eurų.

Vaikams ir sportuojantiems

Didelės apimties projektų kategorijoje nepralenkiamas buvo projektas „Geriausia vieta vaikystei – Raudondvaris!“, už jį atiduota 1 432 balsai, nedaug nusileido ir „Sporto bei aktyvaus laisvalaikio parkas Neveronyse“ (1 265 balsai).

Projekto „Geriausia vieta vaikystei – Raudondvaris!“ teikėjas pabrėžė, kad laisvalaikio ir poilsio erdvėje, prie krepšinio aikštelės ir riedučių, riedlenčių rampos gausiai renkasi jaunimas, o mažiausieji gyventojai, norintys suptis, žaisti, šokinėti, kopti, ropštis, čiuožti, bendrauti su bendraamžiais, tiesiog suka ratus aplink savo tėvus, todėl norima įrengti spalvotą, patrauklią pažintinę, patyriminę, bendravimo ir draugystės erdvę.

O štai neveroniškis pasigenda sporto ir aktyvaus laisvalaikio parko: jo vizijoje – erdvė aktyviai leisti laisvalaikį, profesionaliai sportuoti ir ilsėtis. Parką sudarytų dvi – gimnastikos ir sunkiosios atletikos bei riedlenčių ir riedutininkų aikštelės.

Sporto parkas būtų kuriamas šalia Neveronių gimnazijos stadiono, kur renkasi futbolo, krepšinio, paplūdimio tinklinio entuziastai. Jis praplėstų jau esamą sporto infrastruktūrą, o ateityje šį parką būtų galima plėsti įrengiant kitų sporto šakų aikšteles.

Šiemet Dalyvaujamojo biudžeto projektams įgyvendinti Kauno rajono savivaldybė skyrė 500 tūkst. eurų.

Idėjos Mastaičiams ir Neveronims

Vidutinės apimties projektais laimėtojais paskelbti „Padelio tenisas Mastaičiuose“ (1 244 balsai) ir „Mažųjų patirčių erdvė – Lobių sala“ (1 179 balsai).

Antrasis projektas – taip pat neveroniškio idėja. Jo tikslas – įrengti saugią, edukacinę ir funkcionalią vaikų žaidimų aikštelę, skirtą 2–8 metų vaikams, gyvenantiems Neveronyse ir aplinkinėse gyvenvietėse (Pabiržio k., Sergeičikai ir kt.). „Mažųjų patirčių erdvė – Lobių sala“ būtų pirmoji tokio pobūdžio žaidimų erdvė Neveronyse, nes būtų bandoma integruoti ir vaikus su negalia.

Vidutinės apimties projektų lyderio „Padelio tenisas Mastaičiuose“ teikėjas (Alšėnų seniūnija) siūlo atrasti ir įrengti erdvę, pritaikytą neagresyviai, nereikalaujančiai didelio skaičiaus dalyvių, teikiančiai geras emocijas, linksmai ir bendruomeniškai sporto šakai. Tam buvo pasirinktas padelis, juolab kad vienas seniūnijos gyventojas aktyviai sportuoja ir įsipareigojo šios sporto šakos subtilybių pamokyti ir kitus norinčius. Tai būtų dar vienas kokybiškas laisvalaikio praleidimo būdas bendruomenėje, puiki galimybė pažinti kaimynus, rengti šeimų, draugų turnyrus, kviečiant kaimynines bendruomenes aktyviai pasportuoti drauge.

Duoklė praeičiai ir dabarčiai

Kauno rajono gyventojai buvo palankūs dar vienam Alšėnų seniūnijos idėjų teikėjui: mažos apimties projektų grupėje daugiausia balsų (1 110) gavo projektas „Pažink Alšėnus“. Parką, kuriame jau yra žaidimo kampelis vaikams, keletas sporto treniruoklių, lauko teniso stalas, ketinama pagyvinti Mastaičiuose gyvenančios tautodailininkės Jurgitos Zinkienės popieriaus karpinių motyvais pagamintomis Corten metalo sienelėmis.

Šešios sienelės bus tik pirmas dabartį ir praeitį jungiančio projekto etapas. Ateityje numatyta šią meninių sienelių ekspoziciją plėsti visoje Alšėnų seniūnijos teritorijoje, istorinėse ir lankytinose vietose, išlaikant bendrą koncepciją, medžiagos vientisumą ir pritaikant motyvą prie atitinkamo objekto ar istorinio įvykio. Kiekvienos sienelės istoriją pasakos pridėtas QR kodas. Sekant sudarytu žemėlapiu bus galima ieškoti visų objektų, prie jų nusifotografuoti, gal net ir prizą laimėti.

Nemažo gyventojų palaikymo (841 balso) sulaukė ir „Vitaminai sielai“. Ringaudų seniūnijoje, Noreikiškių kaime, Aušros gatvėje, planuojama įrengti poilsio zoną su augmenija, kuri pulsuos grožiu ir harmonija, pastatyti suoliukų, įrengti apšvietimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių