„Rimi“ pirkėjas: žmonės pastoviai apgaudinėjami!

  • Teksto dydis:

Kaunietį gerokai įsiutino ant už pusę kainos parduodamos prekės lipduko „Rimi“ parduotuvėje pamatyti sumų skirtumai. Vyras įsitikinęs – pirkėjai yra nuolat apgaudinėjami. Prekybos tinklo atstovai pastarąjį teiginį neigia ir situaciją aiškina kitaip.

„Kaune, Europos prospekte 43, esančioje „Rimi“ parduotuvėje pastoviai apgaudinėjami žmonės. Nukainotos prekės dažnai „virsta“ šviežiomis. Kaina – su 50 proc. nuolaida, bet moki kaip už šviežią ir gerokai pabrangusią. Girdėjau, kad pati direktorė liepė taip daryti“, – portalo kauno.diena.lt redakciją rugpjūčio 13 dieną pasiekusiame skunde rašė kaunietis.

Vyras pridėjo ir nuotrauką, kurioje matyti sausainių, parduodamų už pusę kainos, lipdukai. Vienas iš jų – baltos spalvos, kitas – oranžinis. Sumos juose prieš nukainojimą ir po jo, skiriasi. Atsižvelgiant į tai, pritaikius šią nuolaidą, kaina išlieka didesnė, nei nurodyta baltame ant prekės užklijuotame lipduke. Tai kauniečiui ir sukėlė abejonių prekybininkų sąžiningumu.

„Anksčiau nekreipdavau dėmesio, bet paskui pastebėjau, kad tai ant vienos, tai ant kitos prekės – tas pats. Taip daro su daugeliu prekių. Nežinau, kodėl“, – plūdo pašnekovas.

Dėl vyrą sugluminusio atvejo portalo kauno.diena.lt žurnalistai kreipėsi į prekybos tinklo „Rimi“ atstovus, prašydami paaiškinti situaciją.

„Oranžiniais lipdukais „Rimi“ parduotuvėse yra žymimos kokybiškos besibaigiančio galiojimo prekes, kurias savo pirkėjams siūlome įsigyti už mažesnę kainą su oranžiniame lipduke nurodyto dydžio nuolaida. Tokiu būdu prisidedame prie maisto švaistymo mažinimo, o pirkėjai turi puikią galimybę sutaupyti ir kokybiškas prekes, kurių galiojimo terminas baigiasi, įsigyti už mažesnę kainą“, – aiškino „Rimi“ atstovė Eglė Krasauskienė.

Pasak jos, oranžiniuose lipdukuose nurodyto dydžio nuolaida visuomet yra taikoma nuo reguliarios prekės kainos, o ne nuo akcinės. Tačiau pasitaiko atvejų, kuomet už mažesnę kainą siūlomos įsigyti prekės, kurios dalyvavo ar dalyvauja akcijoje, ir ant jų būna nurodyta ne reguliari, o akcinė kaina.

„Nurodytu atveju, baltame fone esanti kaina ir yra akcinė, su kuria produktas buvo sufasuotas prieš akciją. Informacija apie reguliarią prekės kainą, nuo kurios taikoma nuolaida, pateikta oranžiniame lipduke. Nuo jos ir yra skaičiuojama nuolaida. Informaciją apie tai, kad nurodomo dydžio nuolaida yra taikoma nuo reguliarios prekės kainos, pirkėjams pateikiame plakate prie nukainotų prekių“, – sakė pašnekovė, atsiuntusi ir plakato, apie kurį užsiminė, nuotrauką.

„Rimi“ nuotr.

Pasiteiravus, ar gali būti pagrįsti į redakciją besikreipusio kauniečio nuogąstavimai dėl to, kad esą parduotuvės Europos prospekte direktorė liepia darbuotojams ženklinti prekes nurodant vienokią ar kitokią prekės kainą, E. Krasauskienė informaciją paneigė.

„Rimi“ tinklo parduotuvėse prekių kainos – tiek reguliarios, tiek akcinės, tiek nukainuotoms prekėms, nustatomos centralizuotai ir nei parduotuvės direktorius, nei kiti parduotuvės darbuotojai, fiziškai neturi galimybės koreguoti duomenų sistemoje ir keisti prekių kainas savo nuožiūra“, – teigė pašnekovė.


Šiame straipsnyje: riminuolaidoskainų skirtumaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

informuoju pirkėjus

informuoju pirkėjus portretas
parašysiu apie Iki parduotuve.Dazniausiai su zmona jose apsiprekiaujame.Nusipirkome kelis akcijinius stiklainius raudonu ikru,Klaipėdos Eglės parduotuvėje.Kaina berods 6 su viršum euro-du,tokie mazyciai ,vienetai.Galioimas iki lapkricio aštuntos.Laikėme šaldytuve.Kai išbandėme pirmą,nustebino dangtelio visiškai lengvas uzsukimas,bet kitkas buvo normaliai.Deja kitus du teko išmesti,pajuode ir su atstumianciu kvapu.Taigi kas tą pirkini perka,gerai pagalvokit.

Jūs tikite tuo kas skelbiama?

Jūs tikite tuo kas skelbiama? portretas
LIDL rašo, kad jų kainos geriausios, esa tai nustatė apklausų firma (kažkokia "Fiti Miti", pavadinimo nei neprisimenu, nes apie tokią nesu girdėjęs). Matyt atėjo laikas kai didieji prekybos monstrai įsteigia savo kišenines apklausų firmas ir va, atseit ištyrė ji. Melaginga reklama, bet kaip ją ištirsi ir įrodysi? Manau čia nei Konkurencijos taryba nepajėgi ką padaryti.

viktoras

viktoras portretas
visai gera tą rimi aš niekur kitur neapsoipirkinėju jau daug metų tik RIMI.
VISI KOMENTARAI 69

Galerijos

Daugiau straipsnių