Pirmajame knygų blusturgyje – nuo L. Tolstojaus iki A. Čekuolio

Pirmasis knygų blusturgis Kaune itin didelio susidomėjimo nesulaukė. Vis dėlto organizatoriai ūpo nepraranda ir jau planuoja antrą tokį renginį.

Pirmasis knygų blusturgis Kaune itin didelio susidomėjimo nesulaukė. Vis dėlto organizatoriai ūpo nepraranda ir jau planuoja antrą tokį renginį.

Kauno apskrities viešosios bibliotekos organizuotame blusturgyje vakar buvo prekiaujama senomis knygomis, žurnalais ir albumais. Bibliotekos viešųjų ryšių specialistė Milda Gaulienė teigė, kad ši idėja kilo norint paskatinti kauniečius parduoti nebereikalingas knygas arba jomis mainytis.

Nuo Levo Tolstojaus iki Jurgos Ivanauskaitės, nuo Algimanto Čekuolio iki Andriaus Užkalnio. Blusturgyje karaliavo grožinė literatūra, bet pasitaikė ir publicistikos, mokomojo pobūdžio skaitinių. 

Julius ant savo prekystalio išdėliojo verslo ekonomikos ir rinkodaros subtilybes narpliojančius leidinius. Pigiausias – už 19 litų ir 99 centus. Jis knygomis bandė prekiauti ir internetu, tačiau nusprendė, kad blusturgyje jas parduoti lengviau.

„Internetu žmonės perka dar atsargiai, nes neatsikrato baimės, kad bus apgauti. Kuomet žmonės turi galimybę pačiupinėti prekę, tokių dvejonių dažnai nebelieka“, – aiškino kaunietis.

Pensininkė Ieva blusturgyje nusprendė parduoti namuose susikaupusius dailės bei fotografijų albumus. Moteris džiaugiasi, kad praėjus vos pusvalandžiui už 10 litų pardavė vieną dailės albumą ir išsikeitė porą knygų.

„Labai šauni iniciatyva. Puiki proga pabendrauti su žmonėmis, pasidalinti knygomis,“ – šypsodamasi sakė ji.

Viena jauna pora blusturgyje apsilankė ne kaip pardavėjai, o pirkėjai.

„Neseniai sukūrėme šeimą, tik praėjusią savaitę įsikraustėme į naują butą. Pradėjome kaupti namų biblioteką, todėl net nedvejodami nusprendėme atvykti. Jau įsigijome tris knygas!“ – sūpuodamas ant rankų sūnų pasakojo kaunietis Tadas.

Antrąjį knygų blusturgį Kaune ketinama surengti rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KODĖLČIUS

KODĖLČIUS portretas
O KODĖL KAI KURIUOSE EU MIESTUOSE TOKIE BL-TURGIAI VYKSTA KASDIEN?O KODĖL NEMUNE ANEI VIENO RESTORANO ANT VANDENS?O KAS ATSAKYS MAN?

reikalingi tokie renginiai

reikalingi tokie renginiai portretas
Iniciatyva tai šauni, bet čia tik ir tebuvo iniciatyva,nes sužinojo nedaugelis,tikimės kad sekantis knygų turgelis(nereikia tų blusų)pavyks sklandžiau

nepatiko

nepatiko portretas
Nusivyliau, keli staliukai, knygų pasirinkimas mažas,matosi suorganizuota atmestinai.Prisimenu prekybą knygomis Laivės alėjoje, būdavo šimtai knygų ir didžiulis pasirinkimas, žmonės tiek daug knygų turi, o dauguma nežinojo apie šį renginį,juk galėjo skaitytojams laiškus išsiūsti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių