Prie „Žalgirio“ arenos – azartiškos automobilių lenktynės

Trečiadienio popietę šalia „Žalgirio“ arenos susirinko automobilių mėgėjai ir profesionalai. Čia surengtas penkioliktasis studentiškas automobilių slalomas.

Priėmė svetingai

Slalomo šūkiu „Mąstyk ne tik už vairo!“ organizatoriai nori pabrėžti, kad vairavimo meistriškumas turi būti rodomas ne miesto gatvėse, o specialiai tam pritaikytose trasose. Vieninteles ekstremalias autosporto varžybas, rengiamas miesto centre, organizavo Kauno Technologijos Universiteto Fundametaliųjų mokslų fakulteto studentų atstovybė (FUMSA).

„Mūsų renginys vyksta jau penkioliktą kartą ir antrą kartą prie „Žalgirio“ arenos – geresnės vietos ir negalime norėti, juk kažkada pradėjome lenktyniauti prie prekybos centro esančioje aikštelėje. Viską daro studentai, vedini ne finansinių sumetimų, o iniciatyvos. Kaip ir pernai, arenos administracija mus maloniai priėmė“, – gerų žodžių negailėjo vienas renginio organizatorių ir jo vedėjas Vytautas Milbutas.

Dalyvauja ir merginos

V. Milbuto teigimu, renginyje užsiregistravo 50 dalyvių, iš jų – keturios merginos.

„Visi dalyviai savo klasėse važiuoja po du – jų automobiliai startuoja lygiagrečiai. Sudėtinga trasa šiais metais turi ir su krepšiniu susijusią užduotį. Nuvažiavus apie pusę trasos, visi privalo sustoti ir į statinę įmesti obuolį. Nepataikę ar užmiršę tai padaryti gauna baudos taškų“, – pasakojo pašnekovas.

Dalis dalyvių startui buvo paruošę asmeninius automobilius, tačiau tarp jų buvo nemažai ir specialiai lenktynėms pritaikytų mašinų – palengvintų, su galingesniais varikliais. Taip pat buvo galima išvysti ir ralio bolidų.

Dvigubas išbandymas

Visi lenktynininkai trasą turi įveikti du kartus, fiksuojamas geresniojo važiavimo laikas. Šiandien adrenalino fanatikai dažnai klydo – vieni numušdavo apsaugines tvoreles, kiti užmiršdavo įmesti obuolį.

Lenktynėse pasirodė ir praėjusių metų šios grupės slalomo nugalėtojas – Kauno regionų kelių inžinierius Linartas Kiškis. Su surūdijusiu ir be vairo stiprintuvo „VW Golf“ startavęs vyriškis pirmajame savo važiavime suklydo ir buvo diskvalifikuotas.

„Pernai laimėjau, o šiemet jei nebūčiau suklydęs, būčiau vėl atvažiavęs per trumpiausią laiką, bet turiu dar antrą bandymą. Negalėčiau sakyti, kad sunkiau vairuoti mašiną be vairo stiprintuvo, tiek čia to vairavimo “, – ruošdamasis antram išbandymui sakė jis.

Gausybę žiūrovų priviliojęs renginys tęsis iki vėlaus vakaro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visai

visai  portretas
bereikalo

Mergina

Mergina portretas
Patiko :) tik galėtų savaitgalį tokie renginiai vykti :)

linas

linas portretas
Šaunuoliai studentai, kad organizuoja tokius renginius,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių