Savivaldybė tikisi apkarpyti šimtatūkstantinį antstolės S. Vaicekauskienės atlygį

Kauno miesto savivaldybė neketina antstolei Sonatai Vaicekauskienei padovanoti trečdalio milijono litų. Tokio dydžio vienkartinį užmokestį rugsėjį ji nusiskaičiavo kaip atlygį už skolos išieškojimą iš savivaldybės.

Kauno miesto savivaldybė neketina antstolei Sonatai Vaicekauskienei padovanoti trečdalio milijono litų. Tokio dydžio vienkartinį užmokestį rugsėjį ji nusiskaičiavo kaip atlygį už skolos išieškojimą iš savivaldybės.

Teisingumo ministerija S. Vaicekauskienės barti nepuolė  – jos veiksmus įvertino kaip teisėtus. Tuomet savivaldybė kreipėsi į Kauno apylinkės teismą. Ieškinys dar nepradėtas nagrinėti, bet savivaldybė tikisi atgauti bent dalį sumos.

„Teisingumo ministerija pareiškė, kad antstolė esą formaliai laikėsi įstatymų. Mūsų toks atsakymas netenkino. Visi mes formaliai laikomės įstatymų, bet ar nuo to žmonėms tampa geriau?“ – klausė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Anot jo, savivaldybė teismo prašo ne tik sumažinti antstolės prisiskaičiuotas išieškojimo vykdymo išlaidas. „Manome, kad tai yra neproporcingas atlyginimas jos atliktam darbui.  Taip pat prašome įvertinti, ar Teisingumo ministerijos instrukcijos, nenumatančios maksimalaus antstolio atlygio, atitinka aukštesnės galios teisės aktus“, – portalui kaunodiena.lt teigė D. Ratkelis.

Rugsėjo viduryje S. Vaicekauskienė užblokavo visas savivaldybės sąskaitas bankuose, taip laikinai paralyžiuodama savivaldybės veiklą. Išmokų kurį laiką negavo socialiai remtinos šeimos, nebuvo atsiskaitoma su įmonėmis.

Nors antstolė turėjo teismo leidimą nuskaičiuoti tik 8,5 mln. litų, kuriuos miestas buvo skolingas statybų bendrovei "Kamesta", buvo areštuoti 20 mln. litų. Beje, tuo pačiu ji nusiskaičiavo ir užmokestį sau – 342 tūkst. litų.

8,5 mln. litų – tik dalis teismo priteistos skolos už tai, kad savivaldybė nevykdo taikos sutarties ir neatsiskaito su verslininkais už jų pastatytą Aleksoto tilto transporto mazgą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Ar savivaldybė vykdė savo prievolę - sumokėti skolą? Ar savivaldybė nežinojo apie gresiančias sankcijas? Ar anstolė apgaule pasisavino pinigus? Ar teisėtai anstolė pasiskaičiavo atlygį? Paskaičius komentarus pasidaro aišku, kad savivaldybė norėjo "įdurti ragus", bet anstolės dėka, to padaryti nepavyko. Dėl to anstolė dabar yra labiausiai kalta?

Na ir

Na ir  portretas
Šlykštynė.....

Na ir

Na ir  portretas
Šlykštynė.....
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių