Seimo pirmininkui siūloma imtis N. Venckienės paieškų

Dėl „Drąsos kelio“ frakcijos seniūnės Neringos Venckienės paieškų Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas žada tartis su Seimo valdyba.

Parlamento vadovas patvirtino nežinantis, kur gali būti kelias savaites Seime nesirodanti „Drąsos kelio“ frakcijos vadovė. Jo teigimu, dokumentų, pateisinančių jos nebuvimą, parlamentas neturi.

„Įdomu pasidarė, kodėl Seimo narė nedalyvauja plenariniuose posėdžiuose, mes neturime jokios informacijos. Aišku, Seimo nariai yra pakankamai savarankiški, suaugę žmonės, aš jų neprižiūriu, čia ne darželis ir aš ne auklėtojas. Bet tiesiog reikėtų išsiaiškinti, ir, manau, tam tikros institucijos išsiaiškins, kur N.Venckienė yra. Negalėjo išgaruot kažkur. Aš pats esu nustebęs ir keliu klausimą, kur ji yra“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė V.Gedvilas.

Į Seimo pirmininką prašydamas imtis N.Venckienės paieškos, kreipėsi Liberalų sąjūdžio atstovas Eugenijus Gentvilas. Kreipdamasis į parlamento vadovą jis pažymi, kad šis yra antrasis asmuo valstybėje, todėl jam „Konstitucijos bei įstatymų suteikti įgaliojimai sudaro galimybes spręsti bet kurią problemą greitai, pasitelkiant teisėsaugos bei kitų institucijų turimą informaciją“.

V.Gevilas sakė šio kreipimosi dar nematęs, bet patvirtino, jog jis bus svarstomas Seimo valdyboje. „Tarsimės su valdyba, ką daryti toliau, artimiausioj valdyboj iškelsim klausimą, tai gali būti ir rytoj“, - sakė V.Gedvilas.

„Aš asmeniškai nieko nemačiau, reiks dar paklaust kanceliarijoj, bet, kaip suprantu, kanceliarijoj irgi nieko nėra, jokio pateisinamo rašot, jokios informacijos neturim“, - sakė parlamento vadovas, klausiamas, ar Seimas yra sulaukęs kokių nors dokumentų, pateisinančių N.Vencienės nebuvimą.

Kreipdamasis į Seimo pirmininkas E.Gentvilas savo rašte nurodė, kad dauguma Lietuvos žmonių šį N.Venckienės dingimą vertina kaip jos slapstymąsi nuo teisėsaugos. „Pripažinsiu, kad ir aš neatmetu šios versijos. Ją sustiprina ir artimiausiųjų N.Venckienės politinių bendražygių mįslingi samprotavimai apie galimą savanorišką jos slapstymąsi ar išvykimą iš Lietuvos. Tačiau, jei vyksta sąmoningas slapstymasis nuo Lietuvos teisėsaugos, kaip Seimo pirmininkas, turite bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis ir aiškintis, kur šiuo metu yra Seimo narė N.Venckienė“, - savo kreipimesi rašo parlamentaras.

Taip pat E.Gentvilas kelia klausimą, ar tikrai galima užtikrintai teigti, kad N.Venckienė slapstosi sąmoningai, ir jai nėra daroma įtaka iš šalies. „Jei tokia įtaka (psichologinis spaudimas, neteisėtas laisvės apribojimas ar pan.) yra daroma, tai būtina traktuoti kaip nusikalstamą veikimą prieš asmenį, tautos atstovą. Todėl viso Seimo ir jūsų, kaip institucijos vadovo, prievolė yra išsiaiškinti, kur šiuo metu yra Seimo narė N.Venckienė bei nustatyti, ar jai nėra daromas nusikalstamas poveikis“, - tvirtina E.Gentvilas.

N.Venckienė nuo balandžio 9 dienos, kuomet parlamentas panaikino jos teisinę neliečiamybę, nepasirodė Seime, jos kol kas neranda ir įtarimus pateikti norintys pareigūnai. Ji nedalyvavo ir „Drąsos kelio“ partijos suvažiavimuose. Šiaulių apygardos prokuratūra bandys nustatyti N.Venckienės buvimo vietą, bet oficiali paieška kol kas neskelbiama.

Savo vadovės buvimo vietos tvirtina nežinantys ir „Drąsos kelio“ partijos frakcijos atstovai. Šios frakcijos narys Vytautas Matulevičius neatmetė galimybės, kad parlamentarė gali prašyti politinio prieglobsčio užsienyje. Žiniasklaida remdamasi neįvardintais šaltiniais yra pranešusi, kad N.Venckienė gali būti išvykusi į tolimąjį užsienį.

N.Venckienei prokurorai nori pateikti įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Nuo 2009 metų spalio iki 2012 metų gegužės N.Venckienė buvo mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir buvusios jo sugyventinės L.Stankūnaitės mažametės dukters globėja. Mergaitė iš jos paimta ir perduota motinai pernai gegužės 17 dieną pasitelkus dideles policijos pajėgas.

D.Kedys kaltino L.Stankūnaitę pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L.Stankūnaitei nebuvo pateikti įtarimai dėl nusikalstamos veikos, o vienintelį įtariamąjį Andrių Ūsą teismas išteisino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

regina

regina portretas
Ar tau klyną drasko Venckienė???Dirbk savo darbą,ką pažadėjai per rinkimus,o mandato rūpintis Venckiene tau nieks nedavė...gal apkaltinsi Neringą,kad tavo silpną protelį išnešė?????

nuomone

nuomone portretas
Patys imetet i vilku garda ir tada dar iesko. Geda seimui

aš portretas
Gerb.Gentvilai,kur tamstos buvote kai svarstėte dėl neliečiamybės.Gi aiškiai matėsi kaip teisėsauga nori su ja susidoroti,ji niekur negalėjo kreiptis pagalbos,visur atsimušdavo kaip į sieną.Mes paprasti žmonės matome,kaip ją norima kuo greičiau suimti,nors ji kovoja už tiesą.Kodėl niekas iš seimo nekelia klausimo,dėl stankūnaitės,kodėl ją ir nuo ko saugo,už mūsų pinigus.Gėda didžiulė tiems seimo nariams kurie ją atidavė į nešvarias rankas,o ji tikėjosi jūsų visų pagalbos.GĖDA.
VISI KOMENTARAI 104

Galerijos

Daugiau straipsnių