Šilainių moksleiviams – naujutėlis aikštynas

  • Teksto dydis:

Antradienį prie Jono Basanavičiaus gimnazijos Kaune skambėjo vaikų juokas,  nuotaikinga muzika ir bumbsėjo kamuoliai. Šilainiuose, daugiabučių apsuptyje, buvo oficialiai atidarytas naujai įrengtas modernus sporto aikštynas. Smagią atidarymo šventę vainikavo Kauno miesto bendrojo ugdymo mokyklų auklėtinių olimpinio festivalio lengvosios atletikos keturkovės varžybos.

Pasikeitė neatpažįstamai

Naujas, už valstybės bei miesto lėšas įrengtas aikštynas, tarnausiantis J.Basanavičiaus gimnazijos ir Juozo Grušo meno vidurinės mokyklos moksleiviams, pasikeitė neatpažįstamai. Atliekant rekonstrukcijos darbus buvo demontuoti senojo stadiono įrenginiai, aikštelės ir takai. Statybininkai įrengė drenažo sistemą, reikiamus futbolo aikštės ir bėgimų takų pagrindus. Futbolo aikštėje buvo paklota nauja dirbtinė danga, greta jos įrengti bėgimo takai, paklota sporto aikštelių sintetinė danga.

Per rekonstrukciją buvo sutvarkytos aikštyno prieigos, teritorija aptverta segmentine tvora, įrengtas apšvietimas. Antrajame rekonstrukcijos etape įrengta universali tinklinio, krepšinio ir badmintono aikštelė su žiūrovų tribūnomis, įrengti šuoliaduobėms skirti įsibėgėjimo takai ir lauko treniruokliai.

Rekonstrukcija kainavo per 1,5 mln. litų. Maždaug pusė reikalingos sumos – apie 800 tūkst. litų – skirta iš valstybės investicijų programos. Dar tiek pat įdėjo miesto savivaldybė. Stadionas buvo baigtas įrengti praėjusių metų pabaigoje, o paskutiniai darbai vyko gruodį ir sausį. Tačiau oficialiam atidarymui buvo laukta šiltesnių orų ir palankių gamtos sąlygų.

Aikštynas sėkmingai atlaikė pirmuosius išbandymus. „Tauro“ futbolo mokyklos auklėtiniai jame jau surengė ne vieną treniruotę. Naujoji sintetinė danga visiškai atitiko žaidėjų lūkesčius.

Aikštynas atviras visiems

„Vienas darbas atliktas, bet neketiname sustoti. Mūsų akiratyje jau surikiuotas ne vienas projektas“, – kirpdamas simbolinę juostą kalbėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Meras pasidžiaugė, kad Šilainiuose, kur trūksta žalumos ir erdvių aktyviai leisti  laisvalaikį, atsirado vieta, kurioje vaikai ir jaunimas gali išlieti energiją, o vyresnio amžiaus gyventojai pasisemti sveikatos mankštindamiesi su treniruokliais.
Aikštynas atviras ir abiem mokykloms, ir vietos bendruomenei.

„Vartų nerakiname. Rytais ir vakarais čia ateina pabėgioti gyventojai, dieną sportuoja moksleiviai“, – pasakojo Jono Basanavičiaus gimnazijos direktorius Antanas Račkelis.

Jis pabrėžė, kad sutvarkyta aplinka nejučiomis verčia pasitempti ir vietos jaunimą bei gyventojus.

„Iš pradžių buvo bandymų ir pavedžioti šunis, ir dviračiu sintetine danga perlėkti, bet pamažu žmonės sąmoningėja. Tikimės, kad patys gyventojai saugos ir tausos aikštyną, tarnausiantį dar daugelį metų“, – vylėsi pedagogas.

Planuose – baseinas ir maniežas

„Projektas tam ir derintas, kad fizinis aktyvumas vyktų įvairiose erdvėse ir įvairiu paros metu. Netoliese įrenginėjama dviračių tako nuo pat Santakos atšaka. Nepamirštas ir jau istorinis, kaip plaukikės Rūtos Meilutytės pirmoji treniruočių arena, Šilainių baseinas“, – vardijo A.Kupčinskas.

Savivaldybė tikisi, kad lėšų Šilainių baseino renovacijai pavyks surinkti iš pajamų, gaunamų iš „Girstučio“ plaukimo centro. Dar vienas galimas pajamų šaltinis – plaukimo centro vardo pardavimas.

Į savivaldybės perspektyvinius planus įtrauktas itin optimistinis tikslas: kad iki 2020 m.  prie dažnos miesto vidurinės mokyklos išdygtų po panašų aikštyną. Norima, kad jei ne kiekviena, tai bent kas antra mokymosi įstaiga turėtų panašias sąlygas fiziniam aktyvumui.

„Kalbant apie sporto objektus prie mokyklų, juos stengiamės gerinti. Kol kas didesnį dėmesį skyrėme krepšinio aikštelių renovacijai, vėliau vaikų žaidimų aikštelėms ir treniruokliams. Dabar ateina laikas ir stadionams. Žinoma, tai – kur kas didesnės apimties, daugiau investicijų reikalaujantys darbai, bet privalome judinti ir šią sritį“, – kalbėjo A.Kupčinskas.

Miestas jau sulaukė 1 mln. litų iš valstybės biudžeto ir ketina pradėti Milikonių uždaro maniežo, įsikursiančio tarp Milikonių ir Santaros gimnazijos, įrengimą. Tiesa, šis projektas kur kas didesnio biudžeto – net 7 mln. litų. Tikimasi, kad jis duris atvers ateinančių metų rudenį.


Šiame straipsnyje: stadionassportasaikštynas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių