Kaunietė: gal dar yra vilties pakilti iš dugno?

  • Teksto dydis:

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi kaunietė, prašydama padėti atkreipti visuomenės dėmesį.

Ji pasidalijo istorija, vis pasikartojančia Kaune esančiame Dainavos parkelyje, kurį nuo seno yra pamėgęs pulkas ančių.

„Vasarą supermamytės ir superbabytės su mažaisiais jas maitina, todėl paukščiai nejaučia poreikio išskristi. Šaltuoju metų laiku tų maitintojų kažkodėl nesimato... Bet kalba ne apie tai“, – pradėjo kaunietė.

Netoli parko yra dvi mokyklos. Kai kurių mokinių kelias namo eina pro šią vietą.

 

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Vakar du pypliai, panašūs į pradinukus, matyt, jau po pamokų, pagaliais ir sniego gniūžtėmis atakavo ramiai sau tupinčius paukščius. Gavę pastabą, kad taip elgtis negalima, reagavo tokiais žodžiais, kurių ne iš kiekvieno girtuoklio su stažu išgirsi. Galimai tai yra kiekvienos dienos pasilinksminimo šaltinis, tik vakar viena moterėlė („žiurkė“ švelniausias iš epitetų) spektaklį nutraukė“, – įvykių seką aprašė moteris.

Patyčios ir smurtas prieš silpnesnį mūsų visuomenėje jau tapo vos ne norma, bet gal dar yra vilties pakilti iš dugno?

Kaunietė nesiėmė nagrinėti moralinių peripetijų. Pacitavusi gają nuomonę, kad „gerų tėvų geras vaikas negalėjo taip žiauriai pasielgti“, nesiėmė dėstyti apie  Adventą, atjautą, gerumą ir visa kita.

„Tik noriu atkreipti suaugusių žmonių dėmesį, kad panašioje situacijoje nepraeitų pro šalį, nes jeigu negalime pataisyti morališkai supuvusio vaiko, tai bent išgelbėkime nuo fizinės kančios niekuo dėtą paukštį. Patyčios ir smurtas prieš silpnesnį mūsų visuomenėje jau tapo vos ne norma, bet gal dar yra vilties pakilti iš dugno?“ – retoriškai klausė skaitytoja.


Šiame straipsnyje: antyspaukščiaiDainavos parkasmokiniaisuaugusiejielgesysskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Neturiu žodžių

Neturiu žodžių portretas
Kažkuris komentatorius apačioje teigia, jog "pas mumis ir taip skurdi gamta, tai gerai, jog paukščiai nebemigruoja. Ką norit, kad pas mumis tik juodvarniai ir zylės liktų?" Mūsų gamta tikrai nėra skurdi, jeigu tik pagaliau išeisit iš savo trobos ir žiemos metu pasivaikščiosit miške, pievose, ties upe, neužšalusiais ežerais ar baltijos jūra. Medšarkės, ereliai, paukštvanagiai, kurapkos, ledinės, juodosios, žilosios, Kuoduotosios antys, didieji ir mažieji dančiasnapiai, klykuolės, cyplės, narai, kragai, pelėdos, tulžiai, meletos ir geniai, sniegstartės, sniegenos, kryžiasnapiai, svilikai, čimčiakai, dagiliai ir daug kitų. Čia jums mažai? Įdomiau žiūrėti į didžiasias antis, kurios prie šąla žiemos metu prie tvenkinių, ledu pasidengusių? O pagrindinis maistas, kurio jos gauna - batonas, duona, kartais "pagardinti" pelėsiu, kad antytės būtų ne tik sočios, bet ir "sveikos", susilauktų "sveikų" palikuonių.

to Problema

to Problema portretas
Tamsta matyt neskiria ančių nuo karvelių,kad rašo tokias nesąmones. Antys taikūs paukščiai,o parkas tai jų senolių vieta,kur visada apsistodavo. O jei jau taip tamstai viskas kliudo,tai varykit gyventi į dykumą.

kalnietis

kalnietis portretas
paukščiai netupi Kalniečių parke ant suoliuko. Ir žmonės sėkmingai ant tų suoliukų sėdi. tūrėkit sąžinės skleisdami dezinformaciją.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių