Sunerimo dėl vaikų: fontanuose maudosi nuogi, o tėvai juos fotografuoja

Karštomis dienomis vaikai pliuškenasi ne tik prie vandens telkinių, bet ir miesto fontanuose. Kartais mažiesiems leidžiama net visiškai išsirengti. Kauniečiai tikina, kad toks elgesys – nederamas. Miesto atstovai taip pat ragina fontanuose nesimaudyti.

Ragina tėvus susimąstyti

„Kauno dienos“ skaitytoja Klaudija pasidalijo keliomis nuotraukomis iš Vienybės aikštės. Nuotraukose matyti, kaip nuogi vaikai taškosi čia įrengtame fontane, o tėvai juos skatina ir toliau turkštis vandenyje. Negana to, tokios vaikų maudynės dažnai įamžinamos ir telefonais.

„Vienybės aikštėje esančiuose viešuose fontanuose ir vandens dekoracijose nuogi pliuškenasi, plaukioja vaikai, o tėvai stovi šalia ir fotografuoja, filmuoja, juokiasi. Jiems smagu. Bet gi tai ne paplūdimys, ne laikas ir ne vieta! Pilna Kaune vietų užsiimti vandens pramogoms“, – dėstė sunerimusi pilietė Klaudija.

Moteris stebėjosi, kad tėvai savo mažamečiams vaikams leidžia viešoje vietoje maudytis nuogiems arba su vos pridengtu užpakaliuku. Pasak Klaudijos, vaikai patys negali nuspręsti, ar nuogumas tokioje vietoje tinkamas, todėl tėvai turėtų prisiimti atsakomybę ir užtikrinti mažamečių gerovę.

„Supermamytėms ir tėveliams reikia susimąstyti, ką ir kiek leidžia savo atžaloms. Vaikų saugumas ir visuomenės elgesio normos yra svarbios. Manau, kad prasminga tėvus šviesti ir skatinti elgtis atsakingai“, – kalbėjo portalo kauno.diena.lt skaitytoja.

Be to, kaunietė atkreipė dėmesį, jog fontanuose maudytis gali būti nesaugu dėl neužtikrinamų higienos normų. „Neaišku, ar tame pačiame vandenyje kartais nesiprausia kokie benamiai ar gyvūnai“, – pridūrė pašnekovė.

Skaitytojos nuotr.

Netinka maudynėms

Dėl vaikų maudynių miesto fontanuose paprašėme pakomentuoti ir miesto savivaldybės atstovų. Jų pozicija aiški – fontanai nėra tinkama vieta pliuškentis.

„Fontanai neskirti maudynėms – apie tai praneša prie daugumos jų pastatyti įspėjamieji ženklai. Vandens tyrimai čia neatliekami, kadangi tai – ne maudykla ir ne geriamasis vanduo.

Tiek savivaldybė, tiek „Kauno vandenys“ fontanų priežiūrai naudoja chemines medžiagas, todėl tėveliai neturėtų leisti savo atžaloms juose maudytis ar tuo labiau gerti vandenį“, – komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Jis nurodė, kad miesto fontanai dezinfekuojami natrio hipochorito tirpalu, kuris naikina bakterijas ir kitus mikroorganizmus, naudojami chloro ir pH reguliavimo preparatai. Taip pat algicidai, biocidai ir kitos priemonės nuo putų ir dumblo atsiradimo.

„Džiaugiamės matydami krykštaujančius vaikus Vienybės aikštėje ar ant Kauko laiptų – iš grindinio trykštančiose srovelėse tikrai galima atsivėsinti, tačiau žaisti ar maudytis fontanų baseinų vandenyje – negalima. Tėveliai turėtų rūpintis savo vaikučių sveikata ir įsivertinti, kad miesto fontanas nėra baseinas. Visuomet yra alerginių reakcijų rizika, mažieji gali gurkštelėti vandens su jame esančiomis dezinfekcijos priemonėmis“, – tęsė specialistas.

Fontanai skirti grožėjimuisi, o ne maudynėms.

Be to, A. Pakalniškis atkreipė dėmesį, kad nors maudymasis fontanų mechanizmams pavojaus nekelia, tačiau prižiūrėtojams vis tiek sukelia papildomų išlaidų, nes būna aplaužomi fontanų purkštukai, grotelės ar kiti apdailos elementai. Dėl maudynių tenka dažniau valdyti fontanus ir jų filtrus.

Ragina rinktis paplūdimius

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas ragino tėvelius maudynėms rinktis oficialius paplūdimius, kuriuose nuolat atliekami vandens kokybės tyrimai, budi gelbėtojai. Be to, karštomis dienomis net dvejose Kauno vietose veikia vandens dulksnos fontanėliai, įrengtos lauko gertuvės.

„Fontanai skirti grožėjimuisi, o ne maudynėms. Atsivėsinti norintys kauniečiai kviečiami vykti į lengvai pasiekiamus miesto paplūdimius prie Kauno marių, Lampėdžio ežero ar Panemunėje prie Nemuno. Taip pat atsigaivinti galima po Laisvės alėjoje ir Vilniaus gatvėje veikiančiomis dulksnos sistemomis. Karštomis dienomis gaivina ir viešosiose vietose esančios vandens stotelės“, – nurodė A. Pakalniškis.


Šiame straipsnyje: Vienybės aikštės fontanaimaudynėsnuogi vaikaisunerimo dėl vaikųvandens kokybėfontanaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
Tas pats Vilniuje Lukiškių aikštėje.

Safyras

Safyras portretas
Kai tokie tėveliai gautų didelę baudą už kultūros priemonių nesaugojimą, tai gal suprastų, kad grožis kuriamas ne tik jo vaikams, bet ir visiems...Laisvė dabar suprantama labai keistai, todėl ir kenčia paminklai , sporto sirgaliai nelaiko savo emocijų , jei į žaidėjus skrieja daiktai. Kai kam sekso kultūra tapo tokia svarbi, kad net nejaučia jokio saiko. Jaunas žmogus net turėdamas pasą ir sulaukęs 18 metų, negali net šampano taurės išgerti, nes jam parduotuvėje jo neparduoda, o savo "žygdarbiais " lovose gali girtis viešai... Seno ir jauno žmogaus grožis skirtingas, kaip ir grožėtis meno kūriniais reikia išprusimo, o ne tik mokėti atsakyti į paruoštus klausimus, kaip ir girtis, kad mokėsi toje pačioje mokykloje su kokiu nors politiku... Politikai užmirštami, o menas gyvuoja per amžius.l..

O

O portretas
Superteveliai tingi atvesti su glaudem viskas savo patogumui paskui stebisi is kur tiek pwderastu atsirado
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių