V. Sinkevičius – apie tėvystę ir politiką

  • Teksto dydis:

Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius atvirai – apie tėvystę ir politiką.

– Pirmiausia, noriu padėkoti už tai, kad sutikote duoti interviu mūsų portalui. Kaip jums sekasi derinti intensyvų politinį darbą su šeimos gyvenimu?

– Išties, derinti politinį darbą su šeimos gyvenimu yra iššūkis, tačiau labai padeda planavimas ir aiškių prioritetų nustatymas. Stengiuosi išnaudoti kiekvieną akimirką, kurią galiu praleisti su šeima, net jei tai tik trumpas pokalbis telefonu ar kelios minutės kartu namuose. Jeigu tik pavyksta, savaitgaliais stengiuosi nesuplanuoti jokių oficialių renginių, kad galėtume kartu leisti laiką drauge. Mano šeima yra mano stiprybės šaltinis, todėl svarbu rasti pusiausvyrą tarp darbo ir šeimos gyvenimo. Taip pat turiu nuostabią žmoną, kuri mane palaiko ir laiko visus namų kampus, tad be jos pagalbos tikrai būtų daug sunkiau siekti politinės karjeros.

– Neseniai šventėme Tėvo dieną. Kaip ją minite savo šeimoje? Ar turite kokių nors ypatingų tradicijų?

– Taip, Tėvo diena mūsų šeimoje yra ypatinga šventė. Vaikai paprastai pradeda dieną patys paruošdami pusryčius – dažniausiai tai būna jų pačių kepti blynai. Po to stengiamės visą dieną praleisti kartu, dažniausiai einame į parką ar išsiruošiame į gamtą.

Virginijaus Sinkevičiaus asmeninio albumo nuotr.

Deja, šį kartą šios dienos negalėjome praleisti kartu dėl mano intensyvios politinės kampanijos į Europos Parlamentą, bet tikiuosi atsigriebti po to. Visada stengiuosi rasti būdų, kaip subalansuoti darbo ir šeimos gyvenimą, net jei kartais tai reiškia, kad turiu kompensuoti praleistą laiką kitomis dienomis.

– Kokia jūsų nuomone yra svarbiausia vertybė, kurią tėvai turėtų perteikti savo vaikams, ir kaip jūs tai darote savo šeimoje?

– Manyčiau, svarbiausia vertybė, kurią tėvai turėtų perteikti savo vaikams, yra empatija. Mes su žmona stengiamės parodyti vaikams, kaip svarbu rūpintis kitais. Dažnai kartu dalyvaujame paramos renginiuose, savanoriaujame, ypač su pagalba Ukrainai susijusiuose projektuose. Visada stengiamės aptarti dienos įvykius ir kalbamės apie tai, kaip galime padėti kitiems. Šie pokalbiai padeda vaikams suprasti, kad kiekvienas žmogus turi savo istoriją ir kad pagalba kitiems gali padaryti mūsų bendruomenes geresnes.

Svarbu išlaikyti savo vertybes ir moralinį kompasą, nebijoti kovoti už tai, kas teisinga, ir visada stengtis suprasti kitus žmones bei jų pasaulėžiūrą.

 

– Koks yra jūsų šeimos mėgstamiausias būdas kartu praleisti sekmadienio rytą?

Kol visi kiti dar miega, su vyriausiuoju sūnumi Vincentu važiuojame į vietinį turgelį, kur perkame gėlių ir šviežių bandelių. Tai yra mūsų ypatingas laikas, kuris leidžia pabūti tik dviese, pasikalbėti ir sustiprinti ryšį. Vincentui šiemet sukako aštuoneri, ir šiuo metu jam labai reikia mano dėmesio. Vėliau grįžtame namo, kur visi kartu ruošiamės lėtiems šeimos pusryčiams. Šios akimirkos man itin svarbios, nes padeda atitrūkti nuo kasdienio streso ir pasimėgauti vienas kito draugija.

Virginijaus Sinkevičiaus asmeninio albumo nuotr.

– Jei jūsų vaikai vieną dieną pasirinktų sekti jūsų pėdomis politikoje, kokį patarimą jiems duotumėte?

– Pirmiausia patarčiau jiems išlikti savimi ir būti sąžiningiems. Politika gali būti sudėtinga ir reikalauja daug stiprybės bei pasiaukojimo. Svarbu išlaikyti savo vertybes ir moralinį kompasą, nebijoti kovoti už tai, kas teisinga, ir visada stengtis suprasti kitus žmones bei jų pasaulėžiūrą. Taip pat patarčiau nuolat mokytis ir būti atviriems naujoms idėjoms bei kitų nuomonei. Tik per empatiją ir supratimą galima pasiekti tikrąjį pokytį visuomenėje.

– Koks yra jūsų mėgstamiausias vaikystės prisiminimas ir kaip jis paveikė jūsų požiūrį į gyvenimą?

Tikriausiai tai bus vasaros, praleistos pas senelius kaime. Kiekvieną rytą anksti keldavausi su seneliu, ir eidavome dirbti į laukus. Tai buvo ne tik darbo, bet ir pokalbių laikas, per kurį jis mokė mane apie gamtą, darbo svarbą ir atsakomybę. Šios patirtys mane išmokė vertinti paprastus dalykus gyvenime ir suprasti, kad tik per sunkų darbą ir atsidavimą galima pasiekti apčiuopiamų rezultatų. Šis požiūris mane lydi iki šiol.

Politinė reklama apmokėta iš Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ PK sąskaitos. Užs. 1891555.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nerinkti

nerinkti portretas
i e.p. sito populisto, reikia ir kitiems pasireiksti e.p.

tai vandenynų KOMISARO Sinkevičiaus p i g i reklama ,

tai vandenynų KOMISARO Sinkevičiaus p i g i  reklama , portretas
nes 5 -kis metus prasėdėjo ES Komisijoje tuščiai , gaudamas solidų atlygį. --Kokią naudą a t l i k o Lietuvai ? - ogi j o k i o s , o svarbiausia, jog SINKEVIČIUS labai t r o k š t a dar vieną kadenciją į BRIUSELĮ, net prarado k u k l u m ą --užleisti vietą, pasėdėti KITAM lietuvaičiui. --Visa tai rodo , jog BRIUSELIs sugadina gerus darbuotojus - jie grįžta g o b š ū s , net praradę sąžinę ir žmogiškumą--n e b a l s u o k i m e už TOKIUS nevykėlius. !

Rinkejas

Rinkejas portretas
Dieve, apsaugok tauta nuo tokio susireikšminusio babaušio
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių