Vandens motociklų sporto sezono startą Nemune paskelbs tradicinės lenktynės „Kaunas Jet 2022“

  • Teksto dydis:

Gegužės 14 dieną Kauno keleivinėje prieplaukoje Vilijampolėje sugaus ir Nemuno vandenis sudrebins vandens motociklai. Tradicija tapusiomis kasmetinėmis lenktynėmis „Kaunas Jet“ patyrę ir tituluoti šio sporto asai skelbia 2022-ųjų sezono pradžią bei kviečia drauge išbandyti jėgas pradedančiuosius, mėgėjus. Dalyviams ir žiūrovams renginys – nemokamas.

„Nemuno vandenį raižantys ir didžiules bangas keliantys galingi vandens motociklai bei profesionalūs jų pilotai – tikrai neeilinis vaizdas, kurį kauniečiai ar miesto svečiai gali išvysti tik kartą metuose – per „Kaunas Jet“ lenktynes. Pernai turėjome laikytis karantino reikalavimų, riboti žiūrovų srautus, o šiemet visas renginys su savo erdvėmis bus atviras kiekvienam norinčiam. Labai tikimės sulaukti ne tik patyrusių vandens motociklų sporto atstovų, bet ir naujokų – tai gera proga debiutui tikroje lenktynių trasoje. Registracija jau prasidėjo“, – pasakoja vienas iš varžybų iniciatorių Mindaugas Mačiulaitis.

Šeštadienį, gegužės 14 d., 11 val. startas bus duotas Kauno keleivinėje prieplaukoje (vadinamoji „Combo“ prieplauka, Raudondvario pl. 107C), kur įprastai šiltuoju metų sezonu švartuojasi laivas „Raketa“.

„Kaunas kasmet pateisina savo geografinį statusą – tai miestas, žvelgiantis į upes. Girdime apie miesto planus atgaivinti laivybą Nemunu pastatant šliuzą per hidroelektrinę, o mes savo ruožtu norime parodyti, kad ir dabar Kaunas puikiai išnaudoja savo vandenis – pramogai ir netgi profesionaliam sportui. Esame dėkingi miestui už tvirtą palaikymą kasmet organizuojant šį renginį. Tikimės, kad tai bus tikra šventė ne vien mūsų sporto atstovams, bet ir visiems kauniečiams. Kviečiame kitą šeštadienį praleisti drauge, pasimėgauti azartiškomis kovomis trasoje ir geromis emocijomis Nemuno krantuose“, – atvykti į nemokamą renginį žiūrovus bei dalyvius kviečia Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos prezidentas Tomas Guršknys.

Lenktynes pristato Lietuvos vandens motociklų sporto federacija ir komanda „Automotospindesys“. Pasak organizatorių, dalyviams privalu atsižvelgti į technikai keliamus reikalavimus bei kitus varžybų nuostatus.

„Sėkmė ir rezultatas šiose lenktynėse priklauso ne vien nuo technikos galios. Ne mažiau svarbus pilotų meistriškumas, taktika, bendras komandų darbas. Papildomas faktorius – Nemuno vanduo, kuris gali būti gana sraunus ir pareikalauti didelės koncentracijos. Galiausiai ir trasos konfigūracija kartais tampa rimtu iššūkiu ne vienam pilotui. Tad išvada labai paprasta – bus tikrai įdomu“, – sako varžybų organizatoriai.

Dalyviai varžysis slalomo trasoje, o vėliau išbandys jėgas pusės valandos trukmės ištvermės lenktynėse Enduro rungtyje. Nugalėtojai taurėmis ir rėmėjų prizais bus apdovanoti vyrų bei moterų kategorijose, skirtingose klasėse pagal vandens motociklų parametrus.

Renginį dalinai finansuoja Kauno m. savivaldybė bei rėmėjai – „Motomarine“, „Franke“, Beaster scooter“ ir kiti, neabejingi šiam sportui.

Dalyvių gretose planuoja pasirodyti ir svečiai iš Latvijos, Lenkijos bei kitų šalių. Registracija į lenktynes vyksta tik internete (bit.ly/kaunasjet2022) ir tęsis iki gegužės 12 d. pabaigos.

Daugiau informacijos – oficialioje renginio „Facebook“ paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Susirupines

Susirupines portretas
Parodyk literatura kurioje tai parasyta? Nei vienas gamtos apsaugos inspektoriu negali paaiskinti tikrosios zalos kuria sukelia vandens motociklas.

Faktas

Faktas portretas
Viskas kas gyva, jei papuola į vandens turbiną žūna. Vandens motociklas per valandą turbina perpompuoja keliasdešimt, ar šimtus tonų vandens, taigi, tame vandens telkinyje tiek lieka negyvo vandens, jeigu variklis dvitaktis, tai dar lieka tepalo plėvelė ant vandens, kuri savo ruožtu irgi naikina gyvybę. Vienas toks pasivažinėjimas sunaikina gyvybės daugiau, nei armija brakonierių su elektrinės žūklės įrankiais, aplinkosauga turbūt tik aplink Malinausko sodybą uosto visus kampus, gal ten kokia tvorelė mazuroniui nervus gadina...

KODĖL

KODĖL portretas
Neries neišvalote, nors iki Megos ?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių