Vydūno alėja bus uždaryta pirmadienį

Pirmadienį beveik dviem savaitėms remontui užsidarys Vydūno alėja. Iki Europos lengvosios atletikos čempionato suspindės ne tik ji.

Oficialiai Vydūno alėjos remontas prasidėjo penktadienį, tačiau kol kas atlikti tik pasiruošimo darbai, o automobilių eismas bus uždarytas nuo pirmadienio.

Iki liepos 10 d. „Kauno keliai“ ketina nuskusti važiuojamąją dangą, vietoje jos pakloti naują, sutvarkyti senus bortelius, atnaujinti kai kurias, labiausiai nusidėvėjusias pėsčiųjų tako dalis.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyr. specialistas Kęstutis Barzda pasakojo, kad buvo svarstyta galimybė alėjos važiuojamąją dalį platinti, tačiau ji įsprausta į siaurą ruožą, kurį iš vienos pusės spaudžia griežtai saugomos Ąžuolyno ribos, iš kitos - gyvenamieji namai ir studentų bendrabučiai.

Apie reikalingą Vydūno alėjos važiuojamosios dalies remontą kalbėta jau ne vienus metus. Anksčiau vairuotojus erzino vienoje eismo juostoje susidariusios gilios provėžos, o prieš porą metų it grybai pradėjo dygti duobės. Beveik prieš metus buvo atliktas dangos šiurkštinimas. Tada savivaldybės komunalininkai kalbėjo, kad be didesnio gatvės remonto galima bus išsiversti kone kelis metus. 

Kol vyks remonto darbai visas transportas bus nukreipiamas K.Petrausko gatve ir Radvilėnų plentu. Baiminantis, kad šiose gatvėse laikinai padidėjęs automobilių skaičius sukels eismo problemų, prieš kurį laiką buvo patvarkytos gatvių sankryžos.

Kitą savaitę gali prasidėti ir Radvilėnų plento atkarpos tarp J.Basanavičiaus ir A.Baranausko gatvių platinimas. K.Barzda pasakojo, kad darbai eismui didelės žalos nepadarys, bet po jų gatvė bus praplatėjusi viena eismo juosta.

Visus šiuos darbus skubama baigti iki liepos 16 d. prasidėsiančio Europos lengvosios atletikos iki 23 metų čempionato.

Iki jo ne tik atjaunės Vydūno alėja ir praplatės Radvilėnų plentas. Kitą savaitę jau turi baigtis naujų grindinio plokščių keitimo darbai prie S.Dariaus ir S.Girėno sporto komplekso. Truputį praplatinti kai kurie takai, vyks stadiono aplinkos gražinimo darbai.

Aikštelės prie stadiono sutvarkymas savivaldybei kainuos per 100 tūkst. litų.

Vydūno alėjos atnaujinimas kainuos trigubai daugiau. Šios lėšos bus gautos iš gerokai šiemet apkarpyto Lietuvos automobilių kelių direkcijos biudžeto.

Tuo pat metu nesustos ir kitų gatvių duobių lopymo darbai. Šią savaitę jas tvarkanti bendrovė ir vėl gavo pylos, nes savaitės pradžioje smarkiai apipjaustytos ir aštriais kampais paliktos duobės tūnojo per Jonines. Darbininkai teisinosi, kad darbą turėjo baigti dėl prapliupusio lietaus.


Šiame straipsnyje: Vydūno alėja

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių