Vydūno alėjos gyventojai skundžiasi dėl intensyvaus eismo: kasdien laidojame ežiukus ir voveraites

  • Teksto dydis:

Vydūno alėja driekiasi palei Ąžuolyną. Čia turėtų būti jauki oazė, tačiau realybė kitokia – vietiniai kenčia nuo didelių automobilių srautų. Dėl intensyvaus eismo kenčia ir gamta.

Į portalo kauno.diena.lt redakciją paskambino vietos gyventojas Stasys ir pasakojo, kad Vydūno alėjoje per automobilius ir motociklus nebeliko jokios ramybės. Transporto srautai kelia triukšmą bei verčia vietinius dūsti nuo išmetamųjų dūmų.

„Vydūno alėjoje nesibaigiantys automobilių srautai, važiuoja ir važiuoja. Motociklai dar ir su dideliu garsu ir greičiu pralekia. Neįmanoma darosi. Reikia ilgai stovėti prie perėjos, kad kas nors praleistų. Galėtų kaip nors sumažinti eismą šioje Ąžuolyno papėdėje“, – skundėsi kaunietis.

Ponui Stasiui nervus tampo ne tik triukšmas – labai gaila ir gyvūnėlių, kurie, pasak skaitytojo, šioje gatvėje žūsta kasdien.

„Vakar voveraitė pasimaitino, bėgo į Ąžuolyną, bet tik šast ir gyvūnėlio neliko. Kasdien laidojame ežiukus. Niekas nežiūri gamtos, lekia kaip akis išdegę. Tikrai turėtų ką nors sureguliuoti, kad čia automobilių mažiau būtų, tada visi ramiau gyventumėme“, – net susigraudinęs kalbėjo garbaus amžiaus vyras.

Visgi, kol kas vietiniams Vydūno alėjos gyventojams teks pakentėti dar kelias savaites. Kol neatidaryta Radvilėnų plento atkarpa nuo Lietuvos zoologijos sodo iki Tunelio gatvės, šioje miesto dalyje išliks intensyvus transporto eismas. Miesto atstovai nurodė, kad Radvilėnų plentu eismas atnaujintas bus iki rudens. Tuomet automobilių srautas turėtų sumažėti ir palei Ąžuolyną einančioje Vydūno alėjoje.


Šiame straipsnyje: Vydūno alėjaeismasžūsta gyvūnaigyventojo skundasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidūno g-vės gyventojai s i e k i a , jog EŽIUKŲ vardu,

Vidūno g-vės gyventojai s i e k i a , jog  EŽIUKŲ vardu, portretas
būtų suteikta jiems gyvenimo ramybė, nors šioje gatvėje eismas 3 kartus mažesnis nei Partizanų gatvėje, tad manau , jog jų norai nepagrįsti

man

man portretas
labai liūdna dėl žuvusių ežiukų ir voveraičių, priešingai nei putleristano žudikų Ukrainoje.

ll

ll portretas
Taikos prosp, irgi intensyvus eismas ir ką? Tai kodėl turi būti išskirtinė Vydūno alėja.Jei myli gyvūnus tai tegul jais rūpinasi,
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių