„YIT Lietuva“ paskutinį 2023-ųjų ketvirtį pardavė 27 proc. daugiau butų nei prieš metus

  • Teksto dydis:

2023 metus tvarios miestų plėtros ir infrastruktūros bendrovė „YIT Lietuva“ užbaigė būsto pardavimų augimu. Ketvirtąjį metų ketvirtį bendrovė pardavė 27 proc. butų daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai. Iš viso per praėjusius metus pirkėjai įsigijo 128 bendrovės pastatytus būstus.

Lyginant su 2022-aisiais, bendrovės būsto pardavimai pernai buvo 10 proc. mažesni. Visgi, „YIT Lietuva“ vadovo Kęstučio Vanago teigimu, atsižvelgiant į ekonomines aplinkybes ir ženkliai išaugusias palūkanų normas praėjusių metų rezultatas yra vertinamas neblogai.

„Rezultatas atitiko planus. Praėjusių metų būsto pardavimai nedaug nusileidžia 2022-ųjų rezultatams. Vilniuje ir Kaune per metus iš viso pardavėme 128 butus. 2022-aisiais šis skaičius siekė 142. Augimas paskutinįjį metų ketvirtį leidžia manyti, kad rinka yra stabili, o naujo būsto poreikis didmiesčiuose išlieka – ypač aukštesnio kokybės standarto segmente“, – sakė K. Vanagas.

Projektas „Matau Kauną“. „YIT Lietuva“ archyvo nuotr.

Anot K. Vanago, būtent į kokybę orientuoti pirkėjai pernai pirminėje būsto rinkoje buvo aktyviausi. Tai pirkėjai, kurių pagrindinis tikslas yra įsigyti pilnai jų poreikius atitinkantį būstą gyvenimui, ne investicijai.

„Mums kaip vystytojams, kurie visuomet pirmenybę teikė būsto kokybei, dabartinė situacija rinkoje yra mažiau paveiki. Net tokioje neapibrėžtoje ekonominėje situacijoje ji suteikia galimybę užsitikrinti stabilius būsto pardavimų rezultatus. Ir toliau laikysimės savo strategijos ir sieksime išnaudoti rinkoje esančias galimybes. Į būsto projektus Vilniuje ir Kaune šiemet planuojame investuoti apie 25 mln. eurų“, – sakė K. Vanagas.

2023-ųjų ketvirtąjį ketvirtį šiek tiek daugiau butų bendrovė pardavė Vilniuje, tačiau, vertinant visus metus, sostinėje ir Kaune pardavimai pasiskirstė beveik po lygiai. Vilniuje 2023-aisiais parduota 3 butais daugiau nei Kaune.

Projektas „Piliamiestis“. „YIT Lietuva“ archyvo nuotr.

Vilniuje bendrovė butus pardavinėjo Šnipiškėse vystomame moderniame „Naujojo Skanseno“ kvartale. Kaune bendrovė pardavimus vykdė dešiniajame Neries krante, anapus senamiesčio, įsikūrusiame „Piliamiestyje“ bei naujame „Matau Kauną“ projekte, kurį „YIT Lietuva“ vysto Aleksoto rajone, netoli miesto centro ir Nemuno salos, įsigytame 10 ha sklype.

Be „Naujojo Skanseno“ plėtros Vilniuje „YIT Lietuva“ šiemet planuoja pradėti naujų modernių „Virš šilų“ gyvenamųjų namų statybas. Taip pat ruošiamasi darbams planuojamame projekte J. Basanavičiaus gatvėje. Kaune tęsiama didelio pirkėjų dėmesio sulaukiančių „Piliamiesčio“ ir „Matau Kauną“ kvartalų plėtra. Vystydama naujus projektus bendrovė orientuojasi į šiuolaikiniams gyventojams patogaus, 15 minčių miesto koncepciją atitinkančio, tvaraus ir harmoningai į aplinką įsiliejančio būsto pasiūlą.

Apie statytoją „YIT Lietuva“ įmonių grupę

Tvarių miestų plėtros bendrovė „YIT Lietuva“ Lietuvoje veikia nuo 1966 metų ir priklauso vienam didžiausių Šiaurės Europoje statybos paslaugų koncernui „YIT Corporation“, veikiančiam devyniose šalyse. „YIT Lietuva“ sėkmingai vykdo rangos, būsto, komercinio nekilnojamojo turto projektus ir atlieka infrastruktūros kūrimo bei kelių tiesimo darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
reikia issiparduoti kol laikas ir TEPTI slides is Bananu salies!

Durniu laivs

Durniu laivs portretas
Gi lunsbirbiukas sakė,kad karas bus,tai kam butus pirkti,gal geriau po biski pakuotis šmutkes ir ieškotis geresnių variantų,nei šita ašarų pakalnė...Jei į armiją nepaims,tai užbauduos negyvai.Vienų žodžiu-Baudų Respublika...

PLIUSAS

PLIUSAS portretas
perka ir tu pirk...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių