Apie kraupius pastarųjų dienų įvykius Kaune: jie pradėjo eiti iš visų pusių

Kaune pastarosios paros buvo tikras darbymetis pareigūnams. Policijai teko gaudyti vyrą, besišlaistantį gatvėje su šautuvu ir besitaikantį į nepilnamečius. Po kelių valandų aiškintis, kas centre nepilnametį apiplėšė, o galiausiai ieškoti priežasčių, dėl ko prie bendrabučio susimušė dešimtys užsieniečių?

Užfiksuotas vaizdas Kovo 11-osios gatvėje. Itin gausios policijos pajėgos gaudydamos šaulį ne vieną prikėlė iš miegų.

„Daug žmonių bėgo ir mašinos link, neužilgo pradėjo važiuot policija, jie bėgiojo“, – šnekėjo vyras.

„Šaukė, spardė į tas duris, kai buvo uždaryta, policijos labai daug buvo. Paskui nuėjau miegoti, dar buvo medikai atvažiavę“, – pasakojo moteris.

Vyras ilgai atsilaikyti prieš pareigūnus negalėjo, nors jų kantrybę bandė. Pareigūnai vyriškio ieškojo ir kiemuose.

Trečiadienio vakarą Kaune didžiulės policijos pajėgos gaudė vyrą, kuris, kaip įtariama, galėjo iššauti mieste kelis šūvius, į ką galėjo šauti, aiškinasi tyrėjai.

Po policijos sulaikymo vyras jau gulėjo vidury gatvės.

„Įvykio vietoje rastas ginklas ir galimai du šaudmenys“, – tvirtino prokurorė Lina Zakarauskaitė.

L. Zakarauskaitė, paklausta, ginklas kovinis ar žaislinis, atsakė: „Į šį klausimą atsakys ekspertai.“

Jaunuoliams pradėjus šalintis iš įvykio vietos, vyras pradėjo šaudyti į orą.

Paaiškėjo, kad įtariamajam užkliuvo autobuso laukę nepilnamečiai.

„Viešojo transporto stotelėje 46-erių vyras grasino trims 16-mečiams, su savimi jis turėjo pneumatinį ginklą. Jaunuoliams pradėjus šalintis iš įvykio vietos, vyras pradėjo šaudyti į orą“, – nurodė Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Įtariamasis teisėsaugai žinomas dėl anksčiau padarytų nusikaltimų. Ligoninėje vyrui nustatytas virš 2 promilių girtumas.

„Galimas įtariamasis buvo sulaikytas įvykio vietoje. Pristatytas į gydymo įstaigą, kurioje jam nustatytas vidutinis girtumas“, – sakė L. Zakarauskaitė.

Kelios valandos prieš šias šaulio gaudynes, pačiame Kauno centre buvo apiplėštas nepilnametis. Šie įvykiai, tikėtina, nesusiję, tačiau vaikui buvo grasinta. Laimė, incidento metu niekas nenukentėjo, įtariamieji kol kas nenustatyti.

„Šiek tiek po 7 val. sulaukėme pranešimo, jog Trakų gatvėje prie 15-mečio priėjo nepažįstami vaikinai, kurie pagrasinę panaudoti dujų balionėlį ir fizinį smurtą iš nepilnamečio pagrobė turėtą laikrodį“, – kalbėjo Kauno policijos atstovė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Be šių nusikaltimų policija aiškinasi ir dar vieną konfliktą, kas ir dėl ko sukėlė masines muštynes šalia vieno iš Kauno technologijos universiteto (KTU) bendrabučio. Viešojoje erdvėje paplito vaizdo įrašas, kaip grupelė Indijos piliečių talžo ir spardo 21-erių vaikiną, kuris vėliu atsidūrė medikų rankose.

„Iš karto buvo nustatyta dalis konflikte dalyvavusių asmenų, kiti vis dar nustatinėjami“, – teigė Kauno policijos atstovė.

Sklando daug gandų, dažniausiai kalbama, kad kažkam nepatiko paruoštas maistas.

Kauno policijos atstovė, paklausta, ar jie yra studentai, atsakė: „Kol kas informacija tikslinama, tačiau yra duomenų, kad tai studentai.“

Neoficialiais duomenimis, taip santykius galėjo aiškintis skirtingos kastos.

„Jų buvo apie 20. Jie pradėjo eiti iš visų pusių, bet šiame bendrabutyje jie negyvena – nesu jų matęs. Sklando daug gandų, dažniausiai kalbama, kad kažkam nepatiko paruoštas maistas“, – šnekėjo bendrabučio gyventojas Jeroslavas.

Universitetas aiškinasi, ar studentai buvo jų.

„Universitetas netoleruoja bet kokio smurto, ir jei paaiškės, kad tai buvo mūsų studentai, bus imtasi griežčiausių priemonių“, – tikino KTU atstovas Mantas Lapinskas.

M. Lapinskas, paklaustas, kokios priemonės galėtų būti, atsakė: „Čia galėtume kalbėti apie šalinimą iš universiteto.“

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
negali išvyt bankruotos mokyklos komunalkes .badas uždėt kokia 1000e o ne 5 eu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių