Neramus vakaras Dainavoje: per policijai žinomų nepilnamečių ir girto vyro konfliktą nuaidėjo šūvis

  • Teksto dydis:

Panašu, kad nuo antradienio dangaus skliaute kabanti mėnulio priešpilnis ryškiausiai šviečia virš Kauno. Trečiadienio pavakare neeilinio chaoso būta ir Kovo 11-osios gatvėje – prekybos centro „Savas“ prieigose. Beje, tame pačiame Dainavos mikrorajono kvartale, kuriame buvo peiliu mirtinai sužalotas jaunas vyras.

Trečiadienio vakare, apie 21 val., Bendrasis pagalbos centras sulaukė mažiausiai trijų minėtos Kovo 11-osios gatvės dalies gyventojų pranešimų apie triukšmą gatvėje – riksmus, kuriuos perstelbia suveikusios automobilių signalizacijos. Kai kas teigė girdėjęs ir šūvį.

Į įvykio vietą pasiųstos gausios Kauno policijos pajėgos galimą šaulį rado gulintį gatvėje. Galimai dėl girtumo sprunkant iš įvykio vietos jam susipynė kojos.

Vėliau greitosios medikams nuvežus šį akivaizdžiai neblaivų ir neadekvačiai besielgusį 46-erių metų asmenį į specifinės pakirties gydymo įstaigą, jam nustatytas 2,22 prom. girtumas. Tikrintis neblaivumą įvykio vietoje jis pareigūnams atsisakė.

Šis asmuo dar neapklaustas. Jam nėra pareikštas ir įtarimas. Be to, jis nelaikomas ir sulaikytu.

Tolesnis ikiteisminio tyrimo pradėto dėl viešosios tvarkos pažeidimo likimas priklausys nuo medikų verdikto apie šio kauniečio sveikatos būklę.

Kol kas teisėsaugininkai negali patikslinti, ar jis turi tam tikrų sveikatos problemų, dėl ko gali būti nepakaltinamas, ar jo elgesį lėmė išgerto alkoholio kiekis.

Nėra dar oficialiai apklausti ir trys nepilnamečiai, po konflikto su kuriais minėtas asmuo išsitraukė turėtą ginklą.

Pirminė informacija, remiantis minėtų 17-mečio ir po mėnesio-dviejų 18-mečiais tapsiančių jo draugų apklausa įvykio vietoje, kad konfliktas įvyko ties viešojo transporto stotele ties parduotuve „Iki“ – jiems einant gatve, o minėtam nebaiviam vyrui išėjus iš netoliese esančio baro, kuris jau buvo beužsidarantis.

Kas sukėlė šį konfliktą, kol kas neaišku. Tačiau minėti nepilnamečiai – žinomi teisėsaugai: vis už ką nors įkliūva.

Dėl paros meto nepilnamečiams, kurie buvo perduoti tėvams, tik įteikti šaukimai atvykti nurodytu laiku į apklausą policijoje.

Pirminiais duomenimis, konflikto metu šiems nepilnamečiams grasinta pneumatiniu pistoletu. Tačiau tai dar turi patvirtinti arba paneigti ekspertai. Be to, ir pneumatiniai ginklai būna įvairių kategorijų. Ne visoms joms būtinas policijos leidimas tokį ginklą įsigyti.

Kaip jau užsiminta, šio Dainavos mikrorajono kvartalo daugiabučių kiemuose vėlų liepos 5-osios vakarą taip pat per konfliktą, kurio aplinkybes teisėsauga, dar trims mėnesiams pratęsusi įtariamojo suėmimą, dar narplioja, buvo peiliu mirtinai sužalotas 27-erių metų vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip taip taip...

taip taip taip... portretas
Ėjo sau ramiai trys nepilnamečiai , kurie žinomi teisėsaugai: vis už ką nors įkliūva., (jų bendraamžis jau už Ispaniją į vartus kala)...ir prie jų pradėjo kabinėtis išgėręs vyriškis ! Tai bėda ! Kodėl mamoms nepaskambino ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių