Girta vairavusi G. Markovičienė sulaukė teisėsaugos įtarimų, buvo apklausta policijoje

Kaune, kaip įtariama, neblaivi avariją sukėlusi, su „Nemuno aušra“ į Seimą bandžiusi patekti Gitana Markovičienė antradienį sulaukė teisėsaugos įtarimų – policijoje jai buvo įteiktas pranešimas apie įtarimą, ji buvo apklausta.

Pareigūnai taip pat paskyrė kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Jai taip pat apribota teisė vairuoti automobilį – paimtas vairuotojo pažymėjimas.

„Taip, ji buvo apklausta, davė parodymus“, – Eltai sakė ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras Donatas Jančiauskas.

Įstatymas numato, kad tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Iš tokių vairuotojų teismai konfiskuoja automobilius.

Pirmadienį ELTA pranešė, kad „Nemuno aušra“ kandidatė į Seimą G. Markovičienė, įtariama, neblaivi sukėlė avariją ir pabėgo iš avarijos vietos. G. Markovičienei buvo nustatytas 2,39 promilių girtumas, tai vidutinis girtumo laipsnis.

Avarija įvyko praeitą antradienį, apie 17.30 val., Kaune, Iniciatorių gatvėje.

Policija skelbė, kad automobilis „Mercedes-Benz“, vairuojamas neblaivios 47 metų moters kliudė stovintį automobilį „Ford“ ir pasišalino iš eismo įvykio vietos. Netrukus sugrįžusiai vairuotojai nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Eltos žiniomis, avariją matė ne vienas įvykio liudytojas, žmonės nenukentėjo.

Nusprendžiau trauktis iš rinkiminės kovos.

Vienmandatėje Petrašiūnų-Girčiupio apygardoje G. Markovičienė įrašyta aštuntuoju numeriu.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) per posėdį antradienį pranešė, kad yra gavusi „Nemuno aušros“ prašymą išbraukti G. Markovičienę iš daugiamandačio sąrašo ir vienmandatės rinkimų apygardos.

Dėl G. Markovičienės išbraukimo bus sprendžiama ketvirtadienį, nes VRK sako, kad kol kas nėra gausi oficialios informacijos apie kandidatei pradėtą ikiteisminį tyrimą.

G. Markovičienė viešai skelbė, kad priėmė sprendimą trauktis iš rinkiminės kovos.

„Pastarieji įvykiai privertė mane rimtai permąstyti savo veiksmus ir galvoti apie ateities perspektyvas. Pripažįstu, kad padariau klaidą, kuri neatitinka mano atsakomybės standartų bei viešojo pasitikėjimo lūkesčių. Už tai prisiimu visą atsakomybę ir esu pasirengusi susidurti su visomis pasekmėmis – tiek tomis, kurios jau išryškėjo, tiek tomis, kurios dar gali atsirasti“, – savo feisbuko paskyroje rašo G. Markovičienė.

„Nusprendžiau trauktis iš rinkiminės kovos. Manau, kad tai yra teisingiausias žingsnis šioje situacijoje, nes politinė veikla reikalauja ne tik pasitikėjimo, bet ir skaidrumo. Dėkoju visiems už paramą ir supratimą, šis sprendimas yra nelengvas, tačiau būtinas“, – akcentavo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemait turi paaiškinti

Žemait turi paaiškinti portretas
Markovas žydiška pavarde ar aš klystu?

Kodėl

Kodėl  portretas
Ji pora parų nepraleido areštinėje, kodėl įstatymai žulikų ir pijokų naudai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių