Dėl akių vokų pakėlimo operacijos – machinacijos: Kauno medikas užsidirbo teistumą

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas kaltu dėl kyšininkavimo kaltu pripažino gydytoją oftalmologą R. G. ir skyrė jam beveik 10 tūkst. eurų baudą, ketveriems metams atėmė teisę dirbti gydytojo oftalmologo darbą.

Kaip penktadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba, teismas patenkino prokuroro prašymą procesą užbaigti baudžiamuoju įsakymu.

Bylos duomenimis, gydytojas, dirbdamas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninėje gydytoju oftalmologu, paciento konsultacijos metu pareikalavo kyšio už neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus – nesant pakankamai medicininių indikacijų, paciento sveikatos istorijoje įrašė ligos diagnozę, pagal kurią jam atliko akių vokų pakėlimo operaciją, kuri apmokėta Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis.

Už neteisingos diagnozės įrašymą sveikatos istorijoje gydytojas iš paciento priėmė 200 eurų kyšį.

Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą šių metų birželį, gavusi paciento pranešimą apie iš jo reikalaujamą kyšį.

Kauno apygardos teismo priimtas baudžiamasis įsakymas yra įsiteisėjęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

trys taškai

trys taškai portretas
Vokų pakėlimo operacija kainuoja apie 1200 eurų. Panašu, kad pacientas norėjo prasisukti pigiau - indikacijų nebuvo, bet noras papigiai pasigražinti buvo. Oftalmologas būtų atlikęs tą operaciją, bet reikia, kad akių vokai būtų labai užkritę, o tam reikalingi ir atitinkami įrašai. Tikiuosi, chamavotas pacientas dykai pasigražinti nespėjo.

koks skirtumas

koks skirtumas portretas
o 15-min.anksčiau jau aprašyta kaip kyšio reikalautoja jauna ten pat dirbanti daktarė moteriai su siuntimu dėl kataraktos išoperavo vieną akį ir nurodė dėl kitos akies operacijos ateiti į privačią kliniką. Ir įspėjo, kad ten konsultacijos kainuoja. Ir dar pasakė, kad ten "už abi operacijas su manimi atsiskaitysite". Viskas logiška, ten į kabinetą neįžengs STT po to, kai pacientas palieka daktarui vokelį su iš anksto paženklintais pinigais ir pats dar procesą nufilmuoja...

Gintaras

Gintaras portretas
Tas žavingas kyšis ... Aš gyvenu su maža alga ir negaunu kyšių -dar gyvas !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių