Egzekucija Karkazuose, kurioje naudota ir lazda, buvo patyčių mokykloje tęsinys?

  • Teksto dydis:

Aiškėja vis naujos ir dar skandalingesnės detalės apie apleistame Garliavos apylinkių seniūnijos Karkazų kaimo statinyje sekmadienio pavakarę trylikamečiui surengtą egzekuciją. Jas atsveria tik teisėsaugininkų gauta informacija iš gydymo įstaigos, kurioje tądien atsidūrė nukentėjusysis, kad viskas dar palyginti laimingai baigėsi.

Aiškėja, kad tądien nukentėjusįjį iš namų išsikvietė jo klasiokas. O lauke būsimos aukos laukė dar trys nepilnamečiai. Ir jie daužė minėtame apleistame statinyje nukentėjusįjį ne tik rankomis bei kojomis, bet ir lazda. O visa tai panašu į patyčias.

Tokią informaciją teisėsaugininkams suteikė nukentėjusiojo mama, spėjus pabendrauti su sūnumi prieš greitosios medikams išvežant jį į gydymo įstaigą.

Kaip jau rašyta, į savo namus, esančius maždaug už kilometro, sumuštas trylikametis po egzekucijos vos parėjo. Kadangi jis skundėsi, kad sunku kvėpuoti, namiškiai iškvietė jam greitąją medicinos pagalbą. O šiai pristačius nukentėjusįjį į gydymo įstaigą, ten jis buvo paguldytas stebėjimui.

Redakcijos montažas

Teisėsaugininkai šiandien informuoti, kad jokių lūžių ar galimų vidaus organų sužalojimų, kurie taip pat įtarti, atlikus tyrimus, nenustatyta. Taigi, ikiteisminis tyrimas toliau atliekamas pagal tą patį Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už fizinio skausmo mažamečiui sukėlimą arba nukentėjusiojo kankinimą.

Tačiau, kadangi už šį nusikaltimą Lietuvoje atsakoma tik nuo šešiolikos metų, prieš teismą dėl to turėtų stoti tik vyriausiasis iš egzekucijos dalyvių, kuriam jau yra šešiolika. Kiti trys jo bendrininkai, kuriems – trylika-keturiolika metų, baudžiamosios atsakomybės už šį išpuolį turėtų išvengti.

Kaip jau rašyta, turint tik keturiolika metų, Lietuvoje baudžiamoji atsakomybė numatyta tik už vienuolika nusikaltimų, tarp kurių – nužudymas, sunkus sveikatos sutrikdymas, išžaginimas, seksualinis prievartavimas, vagystė, turto prievartavimas ar jo sunaikinimas visuotinai pavojingu būdu, ginklų, šaudmenų, sprogmenų ar narkotikų vagystės bei transporto priemonių, kelių ar juose esančių įrenginių sugadinimas.

Nei nukentėjusysis, nei įtariamieji dar neapklausti. Pastarieji bus apklausiami pas ikiteisminio tyrimo teisėją. O tokios procedūros dėl didelio šių teisėjų užimtumo įvyksta negreit.

Kol įtariamieji neapklausti, teisėsaugininkai nelinkę atmesti, kad viskas galėjo būti ir kitaip, t.y., tai, ką nukentėjusysis sakė mamai, tėra jo versija.

Kaip jau rašyta, nukentėjusiojo mama, nuėjusi tą patį vakarą pas vieno įtariamojo tėvus, dar bandė pati aiškintis, kas čia įvyko. Tačiau nieko nepešė, nes susidūrė su akla gynyba ir bandymu pateisinti galimą vieną iš smurtautojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Neatspejai :)... auga trys busimi konservatnykai... galintys vogti, meluoti, tyciotis, issiversti skura is komuniagos i labai dideli krikscionisku konservatyviu vertybiu myletoja, bet toliau viduje likti vata...

Paslikas

Paslikas portretas
Auga trys garbingi šeimų maršų aktyvistai .

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Mūsų šaunioji teisėsauga duoda laiko banditams susitarti , suderinti savo veiksmų planą ., KAIP GI KITAIP JUK ČIA VAIKUČIAI .
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių