Įsigalioja draudimas gaudyti vėžius, žvejoti lašišas ir šlakius

  • Teksto dydis:

Nuo pirmadienio įsigalioja draudimas gaudyti siauražnyplius vėžius, žvejoti lašišas ir šlakius nerštui svarbiuose upių ruožuose.

Kaip pranešė Aplinkos ministerija, iki gruodžio 30 dienos draudžiama žvejoti Mėgėjų žvejybos vidaus vandenų taisyklėse nurodytų upių ruožuose, svarbiuose lašišų ir šlakių nerštui.

Viena iš labiausiai žvejų pamėgtų upių, kur galios draudimas – Neris. Joje draudimas galios nuo kelio, pažymėto numeriu 262, tilto Jonavoje iki Žirmūnų tilto Vilniuje, taip pat nuo Valakupių tilto iki geležinkelio Vilnius-Ignalina tilto ir nuo Buivydžių pėsčiųjų tilto iki Baluošos žiočių.

Likusiuose Neries ruožuose draudimas negalios, juose bus leidžiama žvejoti turint žvejo mėgėjo bilietą, tačiau nuo Žirmūnų tilto iki Valakupių tilto bus draudžiama naudoti dirbtinius masalus ar žuveles.

Siekiant apsaugoti marguosius upėtakius nuo spalio iki gruodžio 30 dienos draudžiama žvejoti bet kokias žuvis Mėgėjų žvejybos vidaus vandenų taisyklėse nurodytose upėse. Šiuo laikotarpiu bet kurioje Lietuvos upėje sugautus marguosius upėtakius privaloma paleisti.

Aplinkos ministerija primena, kad iki lapkričio 20 dienos vyksta aplinkosauginė akcija „Saugom lašišą“, kurios metu aplinkosaugininkai vykdys reidus, tęs reguliarią verslinės žvejybos kontrolę, taip pat bus tikrinami žvejai mėgėjai, kad būtų užtikrinta lašišų ir šlakių apsauga per jų migraciją ir nerštą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ei ei

ei ei portretas
o tuos siauražnyplius invazinius vėžius irgi draudziama?

dar LIETUVOS pilietis

dar LIETUVOS pilietis portretas
dar tik betrūksta draudimo nusipersti,o galiausia ir draudimo kvėpuot grynu oru-galima bus tik užterštu,kad greičiau padvėstume

Gintas

Gintas portretas
kas zinot gera vieta kur veziu pasirinkt? ;)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių