Įtempta Kauno specialiųjų tarnybų naktis: per porą valandų teko brautis į tris butus

  • Teksto dydis:

Naktį į antradienį Kauno ugniagesiai gelbėtojai sulaukė net trijų prašymų padėti policijai arba greitosios medikams patekti į kauniečių butus. Per tas porą valandų, dangaus skliaute šviečiant priešpilniui, jų šeimininkai ir konfliktavo, trukdydami ilsėtis kaimynams, ir šaukėsi medikų pagalbos, nebepajėgdami pakilti iš lovos, ir net galimai sukėlė kažkam pavydo priepuolį, kuris malšintas skambučiu į Bendrąjį pagalbos centrą.

Vienas paskui kitą sekusių specialiųjų tarnybų kvietimų maratonas prasidėjo 23.10 val. Maždaug tokiu laiku Bendrasis pagalbos centras sulaukė pranešimo apie besiliejantį smurtą pačiame Kauno centre esančiame daugiabutyje – viename A. Mickevičiaus gatvės keturaukštyje.

Policijai atskubėjus nurodytu adresu, niekas jos atstovų į nurodyta butą neįsileido. Dėl ko tradiciškai paprašyta ugniagesių gelbėtojų pagalbos padėti ten patekti.

Šį kartą, panašu, kad užteko tik tokio skambučio, nes už penkių minučių pagalbon skubantys ugniagesiai gelbėtojai buvo atšaukti, tegiant, kad esantieji bute sutiko įsileisti policiją.

Anot šios atstovės, minėtame bute rasta solidaus amžiaus pora vienodomis pavardėmis. 66-erių vyras ir 61-erių metų moteris tikino, kad tarp jų įvyko tik žodinis konfliktas. Tačiau, nors moteris buvo be akivaizdžių smurto žymių, įvertinę situaciją, pareigūnai jos sutuoktiniui skyrė smurto artimoje aplinkoje orderį, o tai reiškia, kad jis laikinai – 15 dienų, tačiau tą pačią akimirką privalėjo išsikelti iš šio buto.

Ar tai buvo pirmas atvejis, kai į šios poros santykius turėjo įsikišti policija, jos atstovė patikslinti negalėjo. Anot šios, jos kolegos vykę į šį iškvietimą neminėjo ir, kad kuris nors iš sutuoktinių būtų neblaivus.

23.20 val. ugniagesių gelbėtojų pagalbos, apie ką taip pat skelbiama Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje, prireikė ir greitosios pagalbos medikams. Šie prašė padėti jiems patekti į vieną Pramonės prospekto butą, kurio gyventojai, jų duomenimis, sutriko sveikata.

Atvykę į įvykio vietą, ugniagesiai gelbėtojai nusprendė bandyti patekti į šį butą ketvirtajame aukšte per langą, nes jo durys – šarvuotos. Tai pavyko padaryti, pasikėlus iki jo autokeltuvu. Patekę vidun per pravirą balkono langą, ugniagesiai gelbėtojai ten įleido ir už durų laukiančius greitosios medikus bei policiją.

82-ejų metų šio buto gyventoja rasta lovoje ir sąmoninga. Ją apžiūrėję greitosios medikai, nors ir nekonstatavo jokių į akis krentančių sužalojimų, visgi išvežė senolę į gydymo įstaigą.

O praėjusios nakties vyšnia ant torto tapo mįslingas kvietimas į vieną Gričiupio gatvės bendrabutį. 1.53 val. Bendrasis pagalbos centras sulaukė anonimo pranešimo apie ant jo lango, esančio ketvirtajame aukšte, krašto stovintį vyrą.

Pirmieji į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai nieko panašaus, apie ką buvo pranešta, nekonstatavo. Tačiau dar dėl viso pikto nusprendė nueiti į minėtą butą, iš kurio galimai kažkas mėgino iššokti.

Anot policijos atstovės, minėtame bute rasta apie 40 metų amžiaus pora. Duomenų, kad tai būtų sutuoktiniai, pareigūnai neturi.

Minėti asmenys teigė, kad, panašu, jog kažkam pasivaideno. Jie tik nusprendę praverti langą. Apie jokias suicidines mintis nebuvo nė kalbos.

Anot policijos atstovės, nėra duomenų ir, kad šie asmenys būtų buvę neblaivūs. Žodžiu, gautos informacijos patikslinimas baigėsi konstatavimu, kad ji nepasitvirtino. Nors įtarimų, ar tikrai tik kažkam pasivaideno, ar specialiąsias tarnybas kvietęs anonimas turėjo ir kitų tikslų, pavyzdžiui, apimtas pavydo, niekas iki galo ir neisšsklaidė.

Po tokios įtemptos specialiųjų tarnybų nakties galima teigti, kad jų toks darbas. Tačiau niekas nepaneigs, kad visi šie iškvietimai joms ir kainuoja. O pinigai, kaip rodo kai kurie pavyzdžiai, kasdien išmetami į balą.

Tiesa, patys specialiųjų tarnybų atstovai laikosi vieningos nuomonės, kad geriau, kilus įtarimui, jog kažkas negero vyksta, apie tai pranešti, negu nepranešti ir po to konstatuoti tragediją, kuriai buvo galima užbėgti už akių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalbajobų

Dalbajobų  portretas
Šalis trukdo tarnybas be reikalo galėtų baudas išrašyt atmatom
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių