Kauno apylinkės teismas purtosi A. Paleckio ir L. Kasčiūno bylos

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas kreipėsi dėl bylos, kurioje Algirdas Paleckis kaltinamas Seimo nario Lauryno Kasčiūno šmeižimu, partizanų niekinimu, perdavimo Vilniaus miesto apylinkės teismui.

„Teismui susipažinus su bylos medžiaga buvo nustatyta, kad šios nusikalstamos veikos pagal faktines bylos aplinkybes galėjo būti pabaigtos Vilniaus mieste, kas tokiu atveju reiškia, jog byla pagal teismingumo taisykles turėtų būti nagrinėjama Vilniaus miesto apylinkės teisme“, – antradienį išplatintame pranešime nurodė teismas.

Todėl pirmadienį kreiptasi į Lietuvos apeliacinio teismo pirmininką dėl bylos perdavimo nagrinėti pagal teismingumą Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Prokuratūros duomenimis, kaltinamasis savo kaltės nepripažįsta.

A. Paleckio atsakomybę sunkina tai, kad nusikalstamą veiką jis padarė būdamas teistas už tyčinį nusikaltimą neišnykus teistumui, t. y. būdamas recidyvistu.

Baudžiamajame kodekse griežčiausia už žmogaus šmeižimą numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki vienų metų, už tarptautinių nusikaltimų neigimą – iki dvejų metų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė, tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Už šnipinėjimą A. Paleckis buvo nuteistas pusšeštų metų laisvės atėmimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petras

petras portretas
Palecki tauta su tavim dar tie niekšai atsakys už tuos fokusus su žmoniu likimais

JONAS

JONAS portretas
Tai kur tas šnipu tinklas kad vis vienas ir vienas Paleckis salėje sėdo Brangus teisėjai nejuokinkit tautos Nu kaip ir prof Merkys pasakytu kad hitleris turėjo vertybes kosčiunas irgi turi hitlerio vertybes STUKAČIOKAS ar ne taip MERKY žmonės iki kokio absurdo dasigyvenom jeigu MERKIAI ŠITAIP KALBA

Tai, kad

Tai, kad portretas
NKVD smogikai - persirengę ir apsimetę partizanais ir žudė vaikelius, plėšė kaimus, kad sukompromituotų partizaninį judėjimą Lietuvoje; Mūsiškiai kovojo SAVO žemėje, gynė SAVO GIMTINĘ, todėl jie buvo, yra ir bus TEISŪS! anie gi – buvo 1940 m atėjūnai, okupantai, o bolševikų šiandieniniai garbintojai – yra šiaip ar kitaip susitepę, jei ne krauju, tai giminyste, pinigėliais, karjera; Partizanai buvo vienintelė Lietuvos kariuomenė, pasipriešinusi bolševikams, tikrieji Tėvynės gynėjai; Yra daug puikių dainų apie Lietuvos partizanus, o apie stribus – ne ... Ar nesusimąstėte, kodėl ?...
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių