Laisvės alėjos muštynių bylos kaltinamiesiems pratęsta intensyvi priežiūra, ji sušvelninta

Sveikatos sutrikdymu iš chuliganiškų paskatų kaltinamiems šešiems asmenimis Laisvės alėjos muštynių byloje pratęsta intensyvi priežiūra, sušvelninant jos sąlygas.

Apie tai BNS penktadienį pranešė Kauno apylinkės teismo pirmininkas Arūnas Purvainis.

Šešiems kaltinamiesiems intensyvi priežiūra pratęsta trims mėnesiams, nustatant jiems vienodas kardomosios priemonės sąlygas.

Asmenys įpareigoti dėvėti elektroninį stebėjimo įtaisą ir nuo 23 iki 6 val. neišeiti iš namų. Tuo metu, kai leidžiama išvykti iš gyvenamosios vietos, jie privalo būti Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių ribose.

Kaltinamiesiems, dėl kurių intensyvios priežiūros spręsta, taip pat uždrausta bendrauti vieniems su kitais.

Pasak A. Purvainio, teismas konstatavo, kad intensyvios priežiūros skyrimo pagrindai nepasikeitė ir neišnyko, o švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis šioje bylos nagrinėjimo stadijoje negalima užtikrinti kaltinamųjų dalyvavimo teismo posėdyje bei operatyvaus bylos išnagrinėjimo.

Vertindamas intensyvios priežiūros apimtį ir terminą, teismas, atsižvelgęs į tai, kad kaltinamieji nėra pažeidę kardomosios priemonės sąlygų, netrukdė bylos procesui, dalyvaudavo teismo posėdžiuose, nusprendė, jog „proceso tikslai gali būti pasiekti intensyvios priežiūros sąlygas sušvelninus maksimaliai“.

Dviem kaltinamiesiems išvykti iš gyvenamosios vietos teismas leido anksčiau, tačiau leistos tik darbinės išvykos arba jų „langas“ buvo trumpesnis.

Vadinamojoje Laisvės alėjos muštynių byloje kaltinimai nesunkiu sveikatos sutrikdymu chuliganiškais sumetimais iš viso pateikti septyniems asmenims. Jie ikiteisminiame tyrime kaltės nepripažino, teisme dėl jos nepasisako ir parodymus sutinka duoti apklausus visus proceso dalyvius.

Nukentėjusiaisiais byloje pripažinti keturi asmenys.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas, kai 2023 metų rugpjūtį Kauno policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad restorano lauko erdvėje Laisvės alėjoje Kaune kaukėtų vyrų grupė užpuolė prie staliuko sėdėjusius keturis vyrus ir moterį.

Tyrimo duomenimis, užpuolikai kumščiais, metaliniais strypais, kastetais, peiliais ir kitais daiktais smurtavo prieš minėtus kavinės lankytojus. Policija šį įvykį siejo su nusikalstamų grupuočių santykių aiškinimusi, pašaliniai žmonės nenukentėjo.

Bylos nagrinėjimas keliskart atidėtas nepavykus į posėdį prisikviesti nukentėjusiųjų. Vieną iš jų teismas kovo pabaigoje nusprendė atvesdinti, bet nepavykus to padaryti, byla gegužę pradėta nagrinėti jam nedalyvaujant.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių