Lietuvą sukrėtusi vaikų pagrobimo istorija: Vilčinskams siūlomos arešto su atidėjimu bausmės

  • Teksto dydis:

Prokuratūra Kauno apylinkės teismo prašo vaikų pagrobimu įtariamiems sutuoktiniams Ingai ir Mindaugui Vilčinskams skirti arešto bausmes su atidėjimu, įpareigoti juos dalyvauti tėvystės programose.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, M. Vilčinskui ir I. Vilčinskienei prašoma skirti 60 parų arešto bausmes, jų vykdymą atidedant atitinkamai metams ir dešimčiai mėnesių ir tuo metu taikant intensyvią priežiūrą.

Tai pat teismo prašoma kaltinamuosius įpareigoti per ketverius mėnesius pradėti dirbti ar užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, sudalyvauti elgesio pataisos – grupinėse ir individualiose pozityvios tėvystės – programose, nuo 22 val. iki 6 val. būti savo gyvenamojoje vietoje, jeigu tai nesusiję su darbu.

Penktadienį ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti prokurorė Gitana Kaupė kreipėsi į Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus, prašydama procesą užbaigti teismo baudžiamuoju įsakymu.

Tokį sprendimą lėmė tai, kad abu kaltinamieji pripažino savo kaltę, nuoširdžiai gailėjosi ir sutiko procesą užbaigti teismo baudžiamuoju įsakymu.

Baudžiamasis įsakymas savo galia prilygsta nuosprendžiui.

Trys 5, 7 ir 9 metų amžiaus vaikai, kuriuos liepą galimai savavališkai iš Kaune esančio vaikų gerovės centro „Pastogė“ pasiėmė tėvai, buvo surasti Lietuvos pasienyje su Baltarusija, kai, kaip teigė teisėsauga, šeima greičiausiai ketino kirsti sieną.

Vaikų tėvus ir juos automobiliu vežusį asmenį sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Vaikai iš šeimos buvo paimti birželį. Kaip skelbta, jie nelankė mokyklos, neturėjo asmens dokumentų, nesilankė pas gydytojus, šeima nepriėmė siūlomos pagalbos.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla yra įvardijęs, kad ieškant vaikų buvo dirbama su visuomenės grupe, pasivadinusia „suverenais“. Valstybės saugumo departamentas yra skelbęs, kad ši grupė vadovaujasi „valstybės teisėtumą neigiančia antivalstybine ekstremistine ideologija“.

M. Vilčinskui teismas rugpjūčio 2 dieną skyrė mėnesio trukmės suėmimą, jo sutuoktinė buvo suimta devynioms paroms. Vėliau moteris iš suėmimo paleista, jai skirta intensyvi priežiūra.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tėvas, motina ar artimasis giminaitis, pagrobęs savo ar savo artimųjų vaiką iš vaikų įstaigos arba asmens, pas kurį vaikas teisėtai gyveno, gali būti baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu  portretas
Mokslas yra privalomas,o jie nori auginti vaikus kaip laukinius,be mokslo,be dokumentu,kokia ju ateitis laukia

goda s

goda s portretas
nekalti Vilcinskai,juos tas debilas celofanas prigavo

Smurtas prieš šeimą...

Smurtas prieš šeimą... portretas
Kokios gali būti baudos ,areštai žmonėms mylintiems ir auginantiems savo vaikus , kurių neskriaudžia ???
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių