Savo vaikų pagrobimu įtariamas M. Vilčinskas veržiasi į laisvę

Savo vaikų pagrobimu ir pasikėsinimu neteisėtai kirsti valstybės sieną įtariamas Mindaugas Vilčinskas apskundė jam Kauno teismo skirtą kardomąjį suėmimą.

„Šiandien gautas skundas, prašoma panaikinti suėmimą ir skirti bet kokią kitą švelnesnę kardomąją priemonę“, – BNS ketvirtadienį sakė Kauno apylinkės teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Skundas dėl paskirto mėnesio trukmės suėmimo bus perduotas nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Kita įtariamoji, M. Vilčinsko sutuoktinė Inga Vilčinskienė iš suėmimo buvo paleista rugpjūčio 9 dieną, pasibaigus kardomosios priemonės laikotarpiui.

Teismas jai paskyrė intensyvią priežiūrą – iki lapkričio 9-osios įpareigojo dėvėti vadinamą apykoję, taip pat būti namų zonoje nuo 17 valandos vakaro iki 9 valandos ryto.

I. Vilčinskienę teismas rugpjūčio pradžioje buvo leidęs suimti devynioms paroms, o vyrą – mėnesiui, suėmimas už akių be termino tėvams paskirtas anksčiau, liepos pabaigoje.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Trys 5, 7 ir 9 metų amžiaus vaikai, kuriuos liepą galimai savavališkai iš Kaune esančio vaikų gerovės centro „Pastogė“ pasiėmė tėvai, buvo surasti Lietuvos pasienyje su Baltarusija, kai, kaip teigė teisėsauga, šeima greičiausiai ketino kirsti sieną.

Vaikų tėvus ir juos automobiliu vežusį asmenį sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Vaikai iš šeimos buvo paimti birželį. Kaip skelbta, jie nelankė mokyklos, neturėjo asmens dokumentų, nesilankė pas gydytojus, šeima nepriėmė siūlomos pagalbos.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla yra įvardijęs, kad ieškant vaikų buvo dirbama su visuomenės grupe, pasivadinusia suverenais. Valstybės saugumo departamentas yra skelbęs, kad ši grupė vadovaujasi „valstybės teisėtumą neigiančia antivalstybine ekstremistine ideologija“.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tėvas, motina ar artimasis giminaitis, pagrobęs savo ar savo artimųjų vaiką iš vaikų įstaigos arba asmens, pas kurį vaikas teisėtai gyveno, gali būti baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šakalienės darbas atidirbinėja kkk

Nuomonė

 Nuomonė portretas
Tėvas pagrobė vaikus. Reikėtų rašyti,kad atsiėmė. Jis gelbėjo savo vaikus,kad jie nepakliūtu į pedofilų rankas. Kaip galima vaikus kaip daiktus mėtyti iš vienos vietos į kitą? Tai ir turime tiek savižudybių,tiek psichologiškai palaužtu žmonių.

Bandiugos

Bandiugos portretas
ir pedofilai laisvai svaigsta laisveje.O tevas, priziurejes ir augines tris vaikus tupi uz grotu.Tai cia ta, musu issvajota demokratija?
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių