Neblaivi šilainiškė vos nepragėrė vaikų: mažamečius gelbėjo kaimynai ir specialiosios tarnybos

  • Teksto dydis:

Antradienio vakare vos per plauką išvengta tragedijos Šilainiuose, Baltijos gatvėje. 20.23 val. Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta, kad pro vieno šios gatvės devynaukščio trečiojo aukšto langą bando išlipti mažamečiai berniukas ir mergaitė.

Apie tai pranešė kaimynai.

Anot Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, pranešančios apie šį įvykį, suvestinės, atskubėjus nurodytu adresu, į minėtą butą taip pat patekta pro langą. Ištraukiamomis kopėčiomis iki jo užlipo ugniagesys bei policijos pareigūnas.

Pasak policijos atstovės, toks sprendimas priimtas, nes niekas šio buto durų neatidarė.

Patekus jo vidun, paaiškėjo ir, kodėl. Bute rasti jau minėti trejų metų mergaitė bei šešerių berniukas ir neblaivi jų mama. Šiai nustatytas sunkus – 2,62 prom. girtumas.

Iškvietus vaiko teisių specialistus, mažamečiai iš šios 35-erių metų moters paimti ir išvežti į saugesnę vietą.

Policija teigia pradėjusi jų mamai administarcinės teisenos bylą dėl tėvų valdžios nepanaudojimo arba panaudojimo priešingai vaiko interesams.

Konstatavus pirmą tokį atvejį, gresia įspėjimas. O tai nustačius pakartotinai – bauda nuo dešimt iki 100 eurų ir įpareigojimas dalyvauti įvairiose programose, tarp kurių – alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos, bendravimo su vaikais tobulinimo bei kitose.

Pasak policijos atstovės, tai – pirmas atvejis, kai ši šeima pateko į jų akiratį. Išvežus vaikus į saugesnę vietą, jų mama palikta namuose blaivytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių