Šokiruojantis išpuolis „Iki“: demaskuota vagilė trenkė apsaugininkui per galvą degtinės buteliu

  • Teksto dydis:

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau savo įžūlumu šokiruojančio neblaivios ilgapirščių poros išpuolio prieš parduotuvės apsaugininką aplinkybių. Maža to, kad, anot policijos atstovės, jie pagrobė degtinės butelį parduotuvės apsaugos akivaizdoje. Bandant šį iš jų atimti, buvo trenkta prarandamu grobiu vienam iš apsaugininkų per galvą.

Šis neeilinis incidentas įvyko Savanorių prospekto parduotuvėje „Iki“, esančioje priešais prekybos centrą „Hyper Maxima“. Ir vos pradėjus prekiauti alkoholiu, t.y. vos už keliolikos keliolikos minučių po 10 valandos.

Kaip jau pranešta, nepaisant to, įtariamieji degtinės butelio vagyste bei viešosios tvarkos pažeidimu jau buvo neblaivūs. 49-erių metų moteriai nustatytas lengvas – 1,08 prom. girtumas. 38-erių metų vyrui – sunkus (2,61 prom.).

Tiesa, jie buvo sulaikyti ne nusikaltimo vietoje, iš kurios sugebėjo pabėgti, o maždaug po 20-ies minučių tame pačiame Savanorių prospekte. Anot policijos atstovės, ne per toliausiai įvykio vietos. Tačiau, kažin, ar sugebėjo per tokį laiko tarpą tiek prisigerti.

Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Panašu, kad ši porelė sukėlė parduotuvės apsaugai įtarimą, vos atėjusi. Tiesa, pasitikslinti, ar dėl savo girtumo, ar dėl tipiško ilgapirščiams elgesio, nepavyko. Kaip jau užsiminta, anot policijos atstovės, minėtą butelį jie pagrobė apsaugininkų akivaizdoje. O, bandant šį iš jų atimti, panašu, kad praėjus nesusimokėjus už jį pro kasą, – moteris trenkė savo grobiu bandžiusiam šį atimti apsaugininkui per galvą.

57-erių metų nelaimėlis buvo išvežtas iš darbo vietos į gydymo įstaigą. Tačiau, kaip teigiama policijos suvestinėje, suteikus ten būtinąją medicinos pagalbą, išleistas gydytis ambulatoriškai.

Išvadą, kad apsaugininkui pasisekė, – jis nebuvo sužalotas taip sunkiai, kaip galėjo būti tokiomis aplinkybėmis, leidžia daryti ir tai, kad vienas Baudžiamojo kodekso straipsnis, pagal kurį pradėtas ikiteisminis tyrimas, numato atsakomybę už viešosios tvarkos pažeidimą, o ne už sveikatos sutrikdymą.

Po sulaikymo įžūlūs ilgapirščiai uždaryti į policijos areštinę.

Anot policijos atstovės, iki šio incidento šie pastovios gyvenamosios vietos neturintys asmenys jau buvo žinomi pareigūnams. Tiesa, ne Kauno, bet kitų šalies vietovių policijai, nors jos turėti teistumai už panašius nusikaltimus – jau išnykę.

Apsispręsti, ar kreiptis į teismą dėl įtariamųjų suėmimo, teisėsauga turi 48 valandas. Tiesa, dažniausiai įtariamiesiems viešosios tvarkos pažeidimu bei tokio pobūdžio vagystėmis skiriamos švelnesnės kardomosios priemonės, nes už viešosios tvarkos pažeidimą daugių daugiausia gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų, o už atvirą svetimo turto pagrobimą – iki ketverių metų. Nors šokiruojančiam įtariamųjų įžūlumui greičiau didesnės įtakos turėjo ne tai, o alkoholio promilės jų kraujyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ale priekabus tie apsauginiai

ale priekabus tie apsauginiai portretas
isidejau bambala i terbute tai pareikalavo apsimoket nieksai

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Gal turit parduot raudonų konservų su ilgu galiojimu 75m.

Alius

Alius portretas
Toks ir apsauginis. Kam jie tokie reikalingi, jei kiekviena apspangus tranko per galvą buteliais. Atleisčiau tokį darbuotoją.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių