Tėvų žudikas, panašu, teisiamas nebus – siunčiamas gydytis

Lazdijuose abu savo tėvus nužudęs vyras negali būti teisiamas, nes negali suprasti savo veiksmų ir jų valdyti, teismo ekspertai rekomenduoja jam skirti stacionarų stebėjimą specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje sustiprinto stebėjimo sąlygomis.

Kaip skelbia prokuratūra, Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo Lazdijų savivaldybės gyventojui, jis įtariamas nužudęs savo tėvą ir motiną.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nusikaltimas buvo įvykdytas vasario 24 d. Lazdijuose, per tarpusavio konfliktą.

Per tyrimą kilus abejonių dėl įtariamojo psichinės sveikatos, jam buvo skirta teismo psichiatrijos ir teismo psichologijos ekspertizė. Ją atlikę specialistai konstatavo, kad asmuo tiek baudžiamojo įstatymo uždraustos veikos padarymo metu, tiek dabar negalėjo ir negali suprasti savo veiksmų esmės ir jų valdyti, todėl jam rekomenduojamas stacionarus stebėjimas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje sustiprinto stebėjimo sąlygomis.

Gavusi šią ekspertų išvadą, Kauno apygardos prokuratūros prokurorė praeitą savaitę kreipėsi į Kauno apygardos teismą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių minėtam asmeniui taikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Meklaidas

Meklaidas portretas
visi kurie padare mirtinus nusikaltimus turi buti izuoliuoti nuo visuomenes.tai galima vadinti ne kalejimu o izoliacija..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių